Aamu

Eilinen oli kammottavin päivä tähän mennessä. Olin kuin zombie, väsynyt ja erittäin kipuileva. Yhdessä vaiheessa kävelin levottomana pitkin kämppää, huutoitkin ja mietin, että pitääkö tässä soittaa ambulanssi, kun kipu oli ihan yhtä helvettiä. No, selvisin siitä, lihasrelaxantilla ja särkylääkkeillä ja oikeastaan nukuin loppupäivän. Olo oli sellainen kuin leikkauksen jälkeen, sitä vaan makaa sängyssä ja pitää silmiä kiinni, ei jaksa mitään muuta. Kaiken kuulee ympärillä, mutta reagoida ei jaksa.

Nyt aamulla olo on huomattavasti parempi, toki väsymystä on, mutta ei sellaisessa mittasuhteessa kuin eilen aamulla. Särkyjä ei ole, mikä on ihan mahtavaa, tosin voihan niitä tulla, mutta samalla cocktaililla ajattelin ne hoitaa miten eilenkin ja huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa. Onneksi saan käyttää noita lääkkeitä, kun asiaa tiedustelin, muuten olisin aika hukassa.

Odottelen Israelista pakettia. Nörtti rakas tilasi mulle sieltä huivin. Käsin tehty tischel-huivi. Kaunis puna-valkoinen, mielummin jotain nättiä päähän kuin tylsää, kun kerran tässä nyt jokunen aika tukattomana mennään. Kävin myöskin Loviisassa ostoksilla, Laivasillalla Karamaloossa. Myyvät ihania Afrikasta tuotuja tuotteita, ihana ituhippihuivi lähti matkaan ja kunhan Kela alkaa maksaa hieman reilumpaa saikkurahaa menen ostamaan vielä mekonkin sieltä. Afrikkalaiset kuosit ovat niin ihania ja tässä tilanteessa väriterapia on vallan suotavaa.

Keskenkasvuisen sukat ovat melkein valmiit, eilinen käsikipu esti niiden valmistumisen, josko tänään tai huomenna ne saisin valmiiksi. Tosin neuloja pitää käydä ostamassa, onnistuin kadottamaan parsinnneulani jonnekin kun tässä rempattiin…

– Posted using BlogPress from my iPad

3 kommenttia


 1. Moikka! Kuinkas siellä jaksellaan?
  Sain eilen tulokset, sama juttu kun sullakin: triplanega ja gradus3! Mulla on vielä yksi lääkärikäynti jolloin suunnitellaan mitä hoitoja tulen saamaan (luulin että jo tällä kerralla suunnitellaan hoidot). Lisäksi mulle tehdään terveen rinnan kuvaus ja koko vartalon viipalekuvaus. Kyllähän tuo triplanega vähän järkytti, kun sille ei varsinaista täsmälääkettä ole joten saattaa uusiutua herkästi. Mut näillä mennään, jännä tosiaan että meidän syövät oli samaa ”sorttia” Mukava toisaalta nyt vaihtaa kuulumisia ja vertailla onko samanlaiset hoidot! Jaksuja sinulle päiviisi, toivottavasti pahin olo sytojen jälkeen on jo takana.

  Vastaa

  1. Huh, aikas samoilla mennään! Jännää, miten ei käytännöt on hoitojen kanssa. Mullehan ei tehty mitään ”ylimääräistä” vaan heti aloitettiin sytot, vaikka diagnoosi on sama kuin sinulla.

   Mä oon ollut tosi väsynyt ekojen sytojen jälkeen ja nyt kun alokoi Xeloda tauko, niin eipäs väsytä enää ollenkaan.

   Viime yönnä vietin rakkaan Nörtin kanssa neljä tuntia Akuutti 24:ssa, kun kuume pompsahti 38 ja olo oli muutenki heikko. Verikokeita ja röntgenkuvia otettiin. Ihme ja kumma, että veriarvot olivat oikeen mallikkaa, mutta munuaiset ja Xeloda eivät tykköää toisistaan yhtään, kreatiniini arvo oli aikas korkealla. No, jos viikon päästä selviäisi jotain tuon suhteen, että, mennäänkö samoilla vai vähennetäänkö jotain, vai mitä tehdään.

   Kotiin tulin kolmen aikaan aamulla, mukana poskiontelotulehdukseen antibiotit. Lääkäri vielä muistutteli, että pienimmästäkin krempasta takaisin. Hyvässä hoidossa sitä ainakin on!

   Tsemppiä ihan hirmuisesti sulle ja toivotaan, ettö hoidot alkaa pian ja ettei mitään ylimääräistä löydy! Halit!!!

   Vastaa

 2. Hyvä että olo alkaa sulla jo helpottamaan. Toivottavasti ne munuaisoireet myös saadaan hoidettua.
  Mulle tehdään nuo ”ylimääräiset” kuvaukset ilmeisesti siksi, koska mulla on lähisuvussa paljon syöpätauteja, esim. munasarjasyöpää. Nehän ovat rintasyövän kanssa jotenkin samantyyppisiä tai samat geenit vaikuttaa niissä. Haluavat sitten vissiin varmistua ettei mistään muualta löydy mitään. Onhan niissä tuloksissa sitten taas jännittämistä…mutta ei toivotaan ettei niin huono tuuri ole että löytyis jotain.

  Tuo on kyllä totta että hoito on hyvää ja sairaaloiden henkilökunnat ovat asiantuntevia ja ystävällisiä.

  Kiitos tsempistä, sitä samaa myös sinulle!

  Palataan asiaan 🙂

  Vastaa

Vastaa