Aamun ajatuksia

Pahoittelen näitä kuvia, joudun pyörittelemään samoja kuvia postauksesta toiseen, kun en ole vielä keksinyt, miten pääsen näppärästi tuonne palvelimelle penkomaan vanhoja kuvia. Näitä viime kesän reissun kuvia nyt on tuossa ulkoisella kovalevyllä, joten niitä tulee sitten käytettyä.

Hyvähän noita edellisen reissun kuviakin on selailla ja tutkailla, voi sitten miettiä, mitä ja miten haluaa tulevaa matkaa ikuistaa. Ehkä tulee hieman erityyppistä kuvaa tällä kertaa, kun ei tarvitse keskittyä Keskenkasvuisen touhuihin, vaan voipi liikuskella vapaammin ja ehkä myös myöhemmin. Kunnon kuvia Pariisista iltaisella mulla ei olekaan. Ehkä niitä nyt sitten tulee otettua, saapi nähdä.

IMG_6338

Kohta loppuu ihan mielettömän mukava jakso koulussa, tuunaus ja kultaus. En tiedä kuinka moni meidän ryhmästä pääsee aitokultauksen loppuun asti, sen tiedän, että huomenna, maanantaina mie laittelen aitoa lehtikultaa viikkojen pohjustuksen päälle. Munapulimentti on ollut kohta kuukauden tekeentymässä jääkaapissa, odotan innolla miltä se haisee. Toisaalta varmaan aika mukavat tuoksut on luokassa muutenkin, kun tarpeistonvalmistus alkoi valamaan elikoiden sisäelimiä kipsiin ja kun ne siellä muhii koko viikonlopun. KUOLEMA!

Ehkä pientä kisaväsymystä on havaittavissa koululla myös. Yritän itse ”irtautua ruumiista” ja olla rekisteröimättä ja narinaa ja valitusta. Kun vaan olisi paremmat kuulokkeet, niin voisi kuunnella soittolistoja puhelimesta. Seuraava jakso ahdistaa… meillä on tuotesuunnittelua, esitystekniikkaa (piirtämistä!) ja menin vielä kiukuspäissäni ilmoittautumaan fysiikan kurssillekin. No, pakko ne on suorittaa… piirtäminen kammoksuttaa eniten. Toisaalta, ykkösen saa jos/kun on maisemissa kaikki tunnit! Ehkä mä tähtään siihen 🙂 Tavoitteet on hyvä pitää korkealla!

Oli aika jännät paikat, kun Terveystalo päätti alkaa karhuamaan multa joulukuun käynti- ja kuvausmaksuja, joiden piti mennä koulun vakuutuksen piikkiin. Tylysti todetaan puhelimessa, että kyllä heidän on pakko jostain ne rahat saada…niin varmaan joo, summa oli kuitenkin lähes yhden kuukauden opintorahan verran! Hommaa kun lähdettiin selvittelemään, niin vakuutusehdoissa oli aivan hulluja juttuja, kuten koulun alueella tapahunutta tapaturmaa ei vakuutus korvaa suoraan, vaan sen pitää opiskelijan maksaa itse ja karhuta vakuutusyhtiöltä rahat, mutta työssäoppimisessa tapahtunut tapaturma korvataan heti. Toimiston-täti soitteli Terveystaloon hoitaakseen asian ja jostain syystä sieltä kerrottiin mun paperien olevan hukassa. Lopulta, kun homma meni siihen, että meiltä otettiin yhteyttä koko koulutuskonsernin johtoon, alkoi tapahtua ja opiskelijan (siis minun) ei tarvitse maksaa itse ennakkoon yhtään mitään! Tosin jännityksellä odotan, koska perintätoimistosta tulee ilmoitus, että Terveystaloon on jotain maksamatta. Luotto meinaan meni koko hommaan!
IMG_0939

Jotain outoa ja hassuakin tapahtui, tai oikeastaan sellaista, joka pisti miettimään, että millainen nimimuisti jollain ihmisellä on. Tein tuosta tulevasta reissusta ihan virallisen loma-anomuksen. Olisihan sen voinut laittaa saikuksikin, kun kuuden päivän lomaan osuu vain kolme sellaista päivää, että joudun olemaan koulusta pois. No, opettaja puolsi hakemusta heti ja kävi kysymässä mitä koulutuspäällikkö on mieltä. Oli kuulemma sanonut: ”Tanjahan on täällä aina aamulla tosi aikaisin paikalla ja monena aamuna availen Tanjalle luokan oven, että pääsee sisääm. Tokihan minä tätä hakemusta puollan…” Miteni vaan, että mistä se tietää kuka mää oon… 🙂 No, ei se mitään, loma on virallistettu ja nyt voi suunnitella ihan reilusti, eikä tartte välittää muiden mutinoista!

IMG_0951

 

Talvilomaan on suunnilleen neljä viikkoa, helmi-maaliskuussa onkin sitten 40v, 60v ja 70v kemut tiedossa. Yhdet noista juhlitaan meillä! Kyseessä ei sentään vielä ole meikäläisen pyöreät, niihin on sentään vielä lähes vuosi. Juhlitaan Nörttiä, Anoppia ja Kummitätiä! Kivaa! Iloiset juhlat ovat aina hyvä juttu!

IMG_0958

 
Tämän päivän olen luvannut olla tekemättä yhtään mitään. Ruokakin on valmiina, kunhan mikrossa lämmittää. Oi, ihana laiskuus!

Vastaa