Banoffee Pie

Koska huomenna on taas se päivä, jolloin juodaan kahvia siitä yhdestä tietystä kahvikupista ja kun kuulemma huomenna on kahvivieraita tulossa niin päätin hieman leipoa herkkuja.

Banoffee pie on kummitellut mielessä jo pidemmän aikaa ja nyt päätin sitä sitten tehdä. Ensin keittelin maitotiivistetölkkiä reilut pari tuntia. Jossain ohjeessa luki kolme tuntia jossain taas kaksi. Pistinriidan puoliksi ja keittelin sellaisen kaksi ja puoli tuntia. Kun purkin avasi, oli se täynnä ihanaa toffeeta!! On se vaan jännä juttu 🙂

Tölkin kiehuessa oli hyvää aikaa tehdä pohja. Tällä kertaa käytin digestivekeksejä ja ihan perinteisiä pipareita. Sekaan nakkasin sellaisen sata grammaa voita, taputtelin vuokaan ja laitoin jääkaappiin odottelemaan.

 

Tässä muuten keitetty maitotiiviste ja keittämätön. Herkkuja molemmat.

 

Tölkin annoin jäähtyä jonkin aikaa ja sitten kippasin sen tuohon pohjan päälle.  Osassa ohjeissa oli niin, että ensin banaanit, sitten toffee ja osassa sitten toisin päin. Tällä kertaa meni niin, että toffee alle ja banaanit päälle.

 

Banskujen päälle napakaksi vatkattua kermaa.

 

Ja viimeisenä silauksena päälle Wienernougat-crushia. Siellä se nyt odottelee jääkaapissa huomista ja maistelua. Veikkaan, että on ihan hyvää 🙂

Vastaa