Bionic woman in progress

Viime torstaina (8.6) startattiin auto 6:30 suuntana Tampere ja tekonivelsairaala Coxa. Mulla oli viimein aika ortopedille. Olin jo pienessä mielessäni maalannut piruja seinille ja tullut siihen tulokseen, että ei ne mua vielä leikkaa. Lääkäri, varsin asiantunteva tyyppi muuten, katseli mun kuvia ja kysele kaikkea. Väänteli ja käänteli jalkaa ja se muuten sattui. Lopulta esitteli mulle tekonivelen, jossa on VAALEANPUNAINEN nuppi ja totesi, että tämmöinen me sitten sinne laitetaan. Omat haasteensa leikkaukseen tuo se, että mun lonkkamalja on laaja ja matala, mutta jos ei muuta niin ruuveilla sitten kiinni. Luut näyttävät melko hyviltä, loppu selvinnee leikkauksessa.

Lääkäri siinä sitten tiedusteli, että mites mä haluaisin, että leikataan. Totesin, että niin pian kuin mahdollista. Jonohoitajan kanssa juteltuaan lääkäri kysyi, että sopisiko 20.6? Kuinkas ollakaan, sattui just olemaan allakassa tyhjää sinä päivänä 🙂 Nyt jää sitten juhannustanssit tanssaamatta, tosin eipä niitä oo aiempinakaan vuosina paljoa tanssattu, mitä nyt Saarijärven Kukonhiekassa, joskus teininä. Juhannukseksi pääsen sitten kotiin, jos kaikki menee niin kuin olettaa sopii.

Tampereelle menen 19.6 ja leikkausta edeltävän yön vietän Nörtin kanssa potilashotellissa. On sitten helppo mennä aamulla Coxaan.

Jänskättää totta kai. Pelota ei yhtään. Eniten jännittää kivunhoito, mie kun en munuaisten vajaatoiminnan ja erinäisten sopivuusongelmien vuoksi voi kauhean montaa sorttia kipulääkkeitä käyttää.

Apuvälineet on noudettu, kaikki on jokseenkin valmista ensi viikkoa varten. Nyt vaan kärvistelen näissä kivuissa tän viikon, toisenlaisissa kivuissa seuraavat viikot ja ehkä loppukesästä sitten olen hieman kivuttomampi.

Sen verran lääkäri totesi, että vasemmassa lonkassa on alkavaa nivelrikkoa ja että todennäköisesti jossain vaiheessa joudutaan uusimaan tuo oikean jalan tekonivel. Pohdiskeli, että mulla on elinajanodote vielä noin 40v. Melko positiivista näillä diagnooseilla, sanoisin.

Mutta luottavaisin mielin ensi viikkoon!

Tampereelta kurvattiin Kauhajoen Tapion Kaupan kautta mökille, jossa vietettiin leppoisaa lomaa maanantaihin asti. Käki kukkui, linnut lauloi. Melkoisen ihanaa oli. Siinäpä se sitten oli, meikäläisen kesäloma. Muuten kesä menee toipuessa ja kuntoutuessa.

Täällä blogissa on ollut melkoisen hiljaista, se johtuu ihan siitä, että kivut häiritsee ihan hirveästi kirjoittamiseen keskittymistä. Huomattavan opaljon helpompaa mun on ollut tehdä vlogauksia You Tubeen. Jos sieltä haluat mua seurata niin nimellä Neulova Ninja löytyy höpinää jos vaikka mitä. Täällä blogin puolella tulee seuraavien viikkojen aikana olemaan pientä myllerrystä, Nörtin rakentaessa meille uutta palvelinta. Blogi tulee siirtymään bittiavaruudessa toiseen paikkaan ja näistä johtuen saattaapi olla pois käytöstä erinäisiä aikoja. Mutta pelko pois, palaan blogin pariin entistä ehompana ja todellakin You Tuben puolella homma jatkuu koko kesän!

Aurinkoa ihmiset!

XOXO

Vastaa