Ei ehkä niin kauheen kivaa

Melkoisen hankala on ollut tämän vuoden alku. Pitkin syksyä on mun kivut jälleen voimistuneet ja nyt olen melkoisen raato. Ai, että mihin sattuu? No, ”pää olkapäät, peppu, polvet, varpaat…” ja vähän sinne ja tänne ja tonne. Pahimmat kivut on ehdottomasti lonkissa, lannerangassa ja yläselässä. Reumafaktori on negatiivinen, joten tk-lääkärin mukaan se siitä. Röntgenkuvia otettiin ja lannerangassa on kulumaa ja madaltumaa, mutta ei kuulemma näin kipeetä pitäis tehdä. Vaan kun tekee.

Mä olisin kovin onnellinen, jos poissuljettaisiin mahdolliset metarit, mutta opirepolilta kehoitetaan ottamaan yhteyttä omaan työterveyteen. Kun sellaista ei ole, niin sitten vissiin pitäis mennä terkkariin, mutta tuleeko sieltäkään lähetettä vai ei. Se mun syöpä, vaikka olikin pieni, oli aikas aggressiivinen ja helposti uusivaa sorttia, joten en nyt ihan villaisellakaan painaisi näitä epäilyjä.

Selkärankareumaan oireet sopii vähän liiankin hyvin, mutta alapa sitten esittämään lääkärille omia ideoita. Eihän siitä mitään tule. No, tällä viikolla on isot kokeet nefrologian puolelle, josko sieltä otettaisiin jotain kantaa johonkin suuntaan ensiviikon soittoajan puitteissa. Sen näkee. Ainoa mikä tuo helpotusta on lämpö, mutta kun en voi koko aikaa istua autossa penkilämmitin täysillä tai seistä kuumassa suihkussa.

Kuten tuolla aikaisemmassa postauksessa iloitsin olin menossa Ouluun kuntoutukseen. Se olisi alkanut viikon päästä, mutta valitettavasti sinne ei tullut tarpeeksi paljon osallistujia, että kurssi olisi järjestetty. Se siirtyi maaliskuulle. Saapi nähdä miten sen kanssa käy.

Onneksi sentään kovat pakkaset loppuivat. Ei sitä paljon naamaansa viitsinyt ulos laittaa, kun mittari näytti -29°c! Mutta hienon halo-ilmiön sain ikuistettua Kammarin ikkunasta.
IMG_9489

halo

Käsiä ei onneksi särje, joten ajatukset saa mukavasti muualle tekemällä käsitöitä. Tosin kun pitkiä aikoja ei pysty istumaan, niin se hieman hidastaa värkkäilyjä. Mutta onpahan jotain ajankulua.
IMG_9558

Viime perjantaina kävin kipujen takia Akuutti 24:ssä Lahessa. Lapset saa kiiltokuvia ja tarroja, jos käyttäytyy nätisti lääkärissä. Nörtti osti mulle kirjan, koska olin kuulemma oikein reipas vaimo 🙂 Pitää siis opetella uusi tekniikka sukkien neulomisessa!
IMG_9627

Ja hei, nyt on lemppariherkkukausi menossa. Siellä on taas jääkaapissa torttu odottamassa. Laskiaispulliakin pitäisi… josko niitä Nutella-versioita… tosin ei ole marsipaanin voittanutta.
IMG_9543

Vaikka särkee ja vaikka sattuu ja vaikka yöunet on vain muutaman tunnin mittaiset, yritän kuitenkin pitää positiivista virettä yllä. Tosin rehellisyyden nimissä on pakko todeta, että melkoisen alakuloinen olo on ollut tässä viime aikoina. On vaan niin järjettömän uupunut olo, ei millään jaksaisi tätä oloa. Jos olisi perusterve, niin vaihtoehtoja olisi, mutta kun ei ole, niin vaihtoehdot on melkoisen vähissä.

Onneksi on Nörtti, kissat ja lankaa ja paljon rakkautta!

XOXO
Tanjanimmari

4 kommenttia


 1. Tsemppiä ♡ Toivottavasti kivut saadaan kuriin.

  Vastaa

  1. Sitä mäkin tässä toivon, kohta taas saikkua pyytämään.

   Vastaa

 2. Myös minulla reumatekijä on negatiivinen – silti on todettu harvojen nivelten reumaattinen nivelsairaus (seronegatiivinen oligo artriitti tms.), jota kyllä hoidetaan ihan samoin kun nivelreumaa. Ja se on siis juurikin selkärankareuman kanssa samaa sukua oleva tauti. Multa tutkittiin aikoinaan joku kudostekijä, joka oli positiivinen – se ko. kudostekijä altistaa näille tämän sortin taudeille. Tsemppiä!

  Vastaa

  1. Mä sain nyt onneksi ajan reumalääkärille ja siinä oli myös käsien ja jalkojen röntgentutkimukset. Josko siellä sitten otettais tosissaan. Tuttu lääkäri ehdotti, että selkärankareuma pitäisi tutkia, mutta menepä itse ehdottamaan omalle lääkärille sellaista….

   Vastaa

Vastaa