Elämä on hieno laji

Kun tässä on tullut tavaksi jättää tuo nukkuminen aika vähällä, on aikaa ajatella ja miettiä, kun tuolla sängyssä kääntää kylkeä. Millaistahan se olisi, jos kohdalle sattuisi sellainen päivä, ettei olisi kipuja ollenkaan? Luulisin varmaan heränneeni kuolleena. Millaistahan se olisi, jos voisi syödä särkylääkkeitä ilman, että pitää pelätä munuaisten tilttaavan fataalisti? Millaistahan se olisi, jos nukkuisi 8 tuntia putkeen ja heräisi virkeänä. Millaistahan se olisi kyetä tekemään 8 tunnin työpäivä? Niinpä, sen kun tietäisi. Tällä hetkellä olen kuin Klonkku, nilkutan ja kävelen mutkalla. Kyynärsauvat on apuna.

Pari viikkoa sitten kävin verikokeissa, jossa otettiin jos vaikka mitä vasta-aineita ja reumateikijöitä ja ties mitä. Kerrankin sellaisia kokeita, joista en ole kuullutkaan. Lupus ja Sjögrenin syndrooma olivat ainoat, jotka jäivät mieleen. Tulevan viikon keskiviikkona on sitten käsi- ja jalkaröntgen ja niiden perään reumatologin vastaanotto. Niin typerältä kun se kuullostaakin, niin toivottavasti, joku selvyys tulisi. Eniten pelkään, että fibrodiagnoosi jatkuu ja olen taas se ”jolla on päässä vikaa”. Hieman myös jännittää, että millainen lääkäri on vastassa tällä kertaa. En ole reumatologia nähnyt sen jälkeen kun eräs haukkui minut luulosairaaksi ja laiskaksi vuosia sitten.

Meillä on muutenkin melkoinen sairastupa täällä. Nörtti yskii, yökkii ja niistää. Pää kuulemma meinaa räjähtää yskimisestä ja pohtihan tuo eilen, että jos tauti jatkuisi vielä jokusen viikon, niin saattaisi saada melkoisen six packin vatsalihaksiin 🙂 Toivotaan kuitenkin, että paranee pian. Kun on kaksi kipeää kahden hengen huushollissa on meno aika ankeaa ja välillä sitä vaan toivoo, että joku hyvä halitajatar tulisi siivoamaan ja laittamaan ruokaa, kun oma jaksaminen on ihan nollassa. No, mä olen värkännyt semmosia ruokia, joita voi syödä useampana päivänä, niin ei tartte olla hellan vieressä joka päivä.

IMG_9935

Matkavalmistelut ovan nyt siinä mallissa, että kaikki tarvittavat liput on hankittu. Viikko sitten ostettiin paluumatka Edinburghinsta Lontooseen. Sen verran päätettiin sijoittaa junamatkoihin, että niin menomatka Caledonian Sleeper yöjunassa kuin paluumatka Virgin East Coast-junalla on molemmat varattu ykkösluokkaan. Meille ei kuulu Edinburghin hotellilla aamupalaa hintaan, joten tuo paluumatka on siinäkin mielessä näppärä ykkösluokassa, että siinä saa samaan hintaan sapuskat. Ei tartte kuin kävellä 400 metrin matka hotellilta juna-asemalle ja istua paikoilleen ja ruoka tuodaan eteen. Hintakaan ei ollut mitenkään hurja, meillä on Two Together railcard, jolla saa alennusta ja kun oltiin hyvissä ajoin varaamassa, niin saatiin vielä joku aikaisen varaajan hinta.

Otettiin tuosta paikalliselta kirpputorilta pöytä ja kummasti sinne on löytynyt myytävää. Siellä on nyt ollut jos vaikka mitä myynnissä viikon verran ja olen melkoisen positiivisesti yllättynyt. Vielä on kellarin häkkivarasto penkomatta ja autotallista pari laatikkoa edellisen kirpparireissun jämiä, joten eiköhän sen pöytä siellä vielä viikon tai pari ole. Matkakassa kasvaa mukavasti. Tei myös isohkon päätöksen ja päätin myydä puolivalmiin nukkekotini pois. Se on ollut tuolla yhdessä kaapissa muutosta lähtien eli viitisen vuotta. Kissat eivät sen anna olla rauhassa, joten en sitä ole voinut esillä pitää. Onneksi sille löytyi uusi, hyvä koti, jossa se saadaan toivottavasti valmiiksi ja ihan varmasti sitä ihaillaan ja leikitäänkin. 🙂
IMG_9986

Viikko sitten sunnuntaina kävi neiti 1v kylässä ja samalla otettiin hieman 1v kuvia. Samaisen neidin puolivuotiskuvat otin heinäkuussa ja silloin oli malli hyvin rauhallinen ja lähinnä katseli ihmeissään, että mitäs tää tämmöinen touhu on. Nyt oli menoa ja melskettä senkin edestä ja aivan mielettömän hauskaa! Hyvän kuvaussession päätteeksi piti sitten heittää ”yläfergusonit” ja todeta, että ”jaaaaaah” 🙂
IMG_9953

Käsitöiden tekeminen on jostain syystä hieman tökkinyt, johtuneeko siitä, että ei ole ollut mieleistä tekemistä. No, nyt on sitten vuorossa itsekkäästi, omaan napaan tuijottaen, ihan vaan jotain kivaa itselle. Kunhan saan näitä blogeja hieman päivitettyä, niin kaivan muutamat puikot esille ja hieman lankoja ja polkaisen parit huivit alulle. Ihan vaan mulle 🙂

Miska lienee kyllä sitä mieltä, että mamma voisi tehdä elukoita enemmän, sillä ne toimii tyynyinä oikeen hyvin 🙂
IMG_0013

Oottekos muuten huomanneet, että kevät tulee kovaa vauhtia ja ainakin meillä räystäistä ropisee vettä ikkunapelteihin ja talitintit laulaa titityytä ikkunoiden alla!

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa