Elokuun lämpimät yöt…?

Miten romanttiselta kuullostaakaan ajatus pimenevistä elokuun illoista ja lämpimistä öistä, jolloin voi istua verannalla kynttilänvalossa ja nauttia loppukesän viimeisistä hetkistä. Kun päättää nukkua pikkumökissä ja ulkona on +3c lämmintä, eikä mökissä ole paljoa lämpimämpää, niin siitä on romantiikka kaukana! Kyllähän siitä saisi romanttista, jos olisi edes parisänky, mutta kun molemmilla oli omat punkat niin vilpoistahan se oli. Mutta kivaa! Kun illalla 23 jälkeen pikkumökkiin hiippaili, saattoi tuntea ensimmäiset syksyn viileydet ilmassa. Siellä jossain se halla hiipi, puhalsi viileää ilmaa kasvoille, kietoi kätensä olkapäiden ymprille ja kuiskasi, että tulossa ollaan.

Mä olin varautunut seuraavanlaisesti: yömyssy ja pyjama, makuupussi, tuplaleveä täkki ja extralämmin täkki sekä tietysti villasukat jalkaan. Nörtillä oli yksi täkki ja toinen täkki jaloille, eikä muuta! Mie oon se meidän perheen vilukissa, kesät talvet nukun kahden täkin alla ja siltikin paleltaa. Nörtti varmaan nukkuin talvipakkasillakin ikkuna auki, jos mie siihen suostuisin. Mutta hei, vastakohdat täydentää toisiaan!
thumb_IMG_7623_1024

thumb_IMG_7609_1024

Lisää vain herne?! Nörtti tykkää, että sänky on napakka, eikä mikään pehmoinen ja upottava, joten mun puolelle kasattiin sitten kaikki ”turhat” patjat ja mie sain nukka pehmoisessa pumpulipilvessä. Tosin aamulla piti aina miettiä, että mitenhän sitä saa itsensä sieltä montusta oikeen ylös! Toisaalta ei ollut kiire mihinkään, kun siellä vällyjen välissä oli niin mahdottoman lämmintä, ettei tehnyt mieli nousta ylös!
thumb_IMG_7624_1024

Mökissä ei ole sähköä, eikä lämmitystä. Meillä oli valomaalaukseen tarkoitettu led-valoviritelmä ja mökissä ollut telttavalaisin ja hyvin pärjättiin. Nörtti lueskeli noiden tuikkujen valossa Roope Sedän taskulehtiä ja pelaili iPadilla ja mie yritin, että jos puhelin vaikka ihan vahingossa sattuisi löytämään 3G verkon. 🙂 Pian se kuitenkin uni voitti ja aamulla heräsi nenänpää kuurassa 😀
thumb_IMG_7617_1024

thumb_IMG_7616_1024

thumb_IMG_7615_1024

thumb_IMG_7618_1024

thumb_IMG_7619_1024

thumb_IMG_7660_1024

Vaikka oli viileää, niin mukavaa oli pikkumökissä nukkua. Hiljaisuus keskellä metsää on aivan mieletön, aamulla sitä heräsi linnunlauluun. Joskus iltaisin saattoi läheiseltä turvesuolta kuulua työkoneen tasainen jyminä, mutta se ei häirinnyt, niin tasainen ääni se oli. Ehkä jotain pientä vilustumista on ollut havaittavissa kotiinpaluun jälkeen, molemmilla on kurkut kipeinä ja nenät tukossa.

Rakkautta,
Tanjanimmari

Vastaa