Full English ja muuta höpinää

Päätettiin Nörtin kanssa ”treenata” reissua varten ja pyöräytettiin eräänä sunnuntaiaamuna full Engligh breakfast. Tai no, ei tuota aamupalaa kyllä ihan vaan pyöräytetä, sen verran paistamista ja laittamista se vaatii. Se oli paremminkin lounaan ja aamupalan välimuoto eli loumiainen. Eihän tuo ole mitään terveellistä ja jonkun verran siinä on sellaisia komponentteja, etten niitä periaatteessa saisi syödä, mutta edes tän kerran ja esim. makkarat ja pekonin voi valita niin, ettei niihin oli lisätty turhaa fosfaattia. Tällaisia löytyy luomutuotteista ja Snelmannin makkaroista!

Meidän full English koostui seuraavasti: pekonia, munia, makkaraa, paistettua tomaattia, paistettuja sieniä, valkoisia papuja tomaattikastikkeesa, lemon curdia, paahtoleipää ja English breakfast teetä. Tuosta puuttuu vielä mun lemppari eli black pudding, eli vähän mustanmakkaran tyyppinen verimakkara. Kuullostaa varmaan kamalalta joidenkin mielestä, mutta se on hyvää! No, ehkä asia korjaantuu sitten Britannian reissulla.

Turha varmaan sanoa, mutta kun aamulla tuollaisen määrän sapuskaa syö, ei todellakaan tarvinnut ajatella seuraavaa syömäkertaa ennen kuin illalla myöhemmin. Vaikka tuo aamupala onkin melkoisen hyvää, niin ei sitä kyllä joka päivä söisi. Meillä ei Edinbrghin hotelliin kuulu aamupalaa ollenkaan, joten siellä tuskin tulee skottilaista aamiaista syötyä, mutta Lontoon hotelliin kuuluu full English. Nam!

IMG_0397

”Have some tea, darling!”
OriginalPhoto-481967230.686463

OriginalPhoto-481967384.606544

And now something completely different… En ole tainnut mainita täällä, että piipahdin Päksissä reumapolin fysioterapeutin juttusilla ja sain kovasti vinkkejä ja mietittävää ja homma jatkuu reissun jälkeen, jolloin tapaan myös toimintaterapeutin ja ravitsemusterapeutin. Suurin asia fyssarin tapaamisessa oli se, että hän kiinnitti huomiota melkoiseen virheasentoon mun jaloissa. Seison ja astun aivan liikaa ulkosyrjillä ja kun tutkittiin mun kenkiä olivat ne aivan vinoksi kuluneet.

Kysyi sitten, että mitä mieltä olisin tukipohjallisista? En nyt käynyt väittämään vastaan, sillä jos tuollainen pieni asia auttaisi mahdollisesti kipujen vähentämisessä, niin riemulla sellaiset hankkisin. Tällä viikolla tipahti postiluukusta tukipohjallisten maksusitoumus ja kun soittelin apuvälineklinikalle aikaa sain sen ensi viikolle. Eivät ehdo pohjalliset reissuun mukaan, mutta pääasia on että tulossa ovat. Pohjallisia varten pitää uusia kenkiä, sillä ne käyvät vain suoralestisiin kenkiin. Sellaiset löytyi tuosta paikallisesta halpakaupasta, Megamyynnistä. Samoja kenkiä oli Kärkkäisellä ihaillut, ovat sievät, kevyet ja kotimaiset. Megassa olivat vaan halvemmat kuin Kärkkäisellä. Kelpaa näillä reissuun lähteä. Mietin tässä vaan, että ostaisinko reissua varten ne geelipohjalliset, voisivat olla ihan hyvät.

IMG_0437

OriginalPhoto-482221639.496000

Tulevana maanantaina on fysiatrin tapaaminen ja palautekeskustelu uupumus/masennus/muistitesteistä psykologin kanssa. Varsinkin tuo jälkimmäinen jännittää hieman, sillä olin niin julmetun uupunut sinä päivänä kun noita testejä tein. Eipä tuo uupumus ole mihinkään kadonnut vieläkään. Mielenkiinnolla odotan mitä fysiatri sanoo. Sairauslomalle toivoisin jatkoa, ihan jo vaan siksi, että kaikki asiat on aivan levällään, kuten työkunnon/kuntoutuksen selvittely ja kaikki muu tulevaisuuteen liittyvä. Sitten kun olisi jotain paperilla, olisi helpompi mennä virastoihin kyselemään töitä tai jotain kuntouttavaa. No, maanantaina olen hieman viisaampi, ehkä.

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa