Highland Experience Tours, osa yksi: Cairngorms

Outfit of today, tai oikeammin perjantain 6.5 asu. Varauduin viileään Ylämaan säähän, mutta se olikin kevään lämpimin päivä.
IMG_1104

Caffè Nerossa odottelemassa retkelle lähtöä ja nauttimassa aamupalaa.
OriginalPhoto-484207907.062575

Oltiin varattu koko päivän kestävä retki Skotlannin ylämaalle. Edinburghista noita retkiä tekee ties kuinka monta eri firmaa, mutta aktiivisen googgeloinnin jälkeen tultiin siihen tulokseen, että Highland Experince Tours oli hinta-laatusuhteeltaan meille paras. Saatiin oppaaksemme Barney ja autoksi sellainen, jonka ilmastointi oli ”skotlantilainen” eli toimi miten toimi. Kun kyseessä oli kevään lämpimin, ehkä jopa kuumin päivä ja aurinko porotti ikkunasta suoraan, niin tunnelma oli kuin suomalaisessa saunassa.

OriginalPhoto-484212609.449898

Kyseessä on kuulemma pisin kiertoajelu, mitä koko Euroopassa tehdään yhden päivän aikana. Kaikkiaan homma kertaa reilun 12 tuntia ja tuosta ajasta autossa istutaan 9 tuntia! Onneksi on komeita maisemia mitä katsella ja Barney piti huolen siitä, että viihdykettä piisasi joko tarinoiden muodossa, joita hän kertoili tai sitten musiikin välityksellä. Ei käynyt aika pitkäksi. Kuitenkin pysähdyksiä oli ihan sopivin välein ja vaikka karttaan on merkitty paikat joissa käydään, niin me pysähdyttiin parissa ylimääräisessä paikassa.
IMG_1105

het5

het2

Barney, ihan mahtava tyyppi. On tulossa Suomeen vierailulle, koska vaimo ja lapset ovat kovia Muumi-faneja ja käyntikohteena on tietty Muumimaailma 😀
het

Ensimmäisellä pysähdyksellä ihailtiin Cairngormsin kansallispuiston maisemia. Kaikki tuo ruskea noiden vuorien rinteillä on kanervaa. Voi vaan kuvitella miten upean näköistä tuolla on kun kanervat ovat täydessä kukassa!
het7

het10

het11

Matka jatkui Pitlochryyn, jossa pysähdyttiin sen verran, että käytiin ostamassa vähän evästä ja pidettiin pissatauko. Samalla piti päättää, että mentäsiinkö Loch Nessin risteilylle vai jäätäisiinkö hotellille odottelemaan.

OriginalPhoto-484218490.680492

Inverness oli merkitty karttaan yhdeksi kohteeksi. Siellä ei pysähdytty, tai no oikeastaan pysähdyttiin, tankkaamaan. Vaikka Inverness onkin historiallisesti tärkeä paikka, ei se nykyään ole oikeastaan muuta kuin iso teollisuuskaupunki. Barney kertoi, että on siellä yksi linna, mutta se on toimistokäytössä, ei mikään turistipaikka. Mutta onpahan käyty tuolla, ainakin läpi ajettu.

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa