Hiljainen viikko

easter

Ollut tosiaan hieman hiljainen viikko sekä blogissa, että kotona. Tai kotona on ehkä ollut semmoinen hidas viikko. Oon tapellut yhden käsityömallin kanssa viikon verran. Tuntuu, että ohjeissa mättää turhan moni asia. Ostin tuon ohjeen Ravelrystä ja kuten aikasemmatkin ohjeet sieltä, oletin tuon olevan hyvän ja selkeän. No, tuleepahan aivojumppaa, kun tuota tekee. Eilen oli pakko pakata tekele pois silmistä ja ajattelin, etten pääsiäisen aikaan siihen koske! No katotaan, pitääkö lupaus. Mutta yksi on varmaa, periksi en anna. Valmiiksi teen vaikka mikä olis!

Keskenkasvuinen tulee pääsiäiseksi meille. Ennen oli aina kova suunnittelu siitä, saadaanko serkkutyttö meille edes yhdeksi päiväksi. No, nyt neiti järjestelee itse omat touhunsa kavereidensa kanssa. Olen niin kovin onnellinen, että neitokaisella on nyt täällä meidän nurkilla kaksi hyvää kaveria. Oikeastaa serkkuni tyttö asustelee samassa kaupungissa ja kummityttöni on mummolassa vierailulla. Neidit ovat 12-13 vuotiaita, joten hyvin natsaa tyypeillä yhteen. Ensin tulee kummitytöltä viestiä, jossa kerrotaan heidän kahden suunnitelleen, että kummityttöni tulisi meille yöksi, että sopiikos se. No toki, sopii 🙂 Seuraavana päivänä tulee serkkuni tytöltä viesti, että josko meille sopisi, että Keskenkasvuinen menisi heille yökylään yhtenä iltana. Sekin sopii! Niin ne lapset kasvaa! Meitä fossiileja tarvitaan toteuttamaan neitokaisten toiveet ruuan ja elokuvatarjonnan suhteen. Leffat on jo valittu, Twilightiä ja sapuskaksi on tilattu kanatortilloja, macaronseja, marenkeja ja prinsessakakkua. Sitä saa mitä tilaa. Yökylään lähtiessä Keskenkasvuinen vie sitten mukanaan banoffee pien, josta saa nauttia koko serkkuni perhe.

Pääsiäisenä mennään myös moikkaamaan 80+ tätiä Lappeenrantaan. Kyseessä on Nörtin tuttava, ei sukulainen, mutta kuitenkin perheen läheinen tuttava, joten tunnetaan meillä täti nimellä. Edellisestä vierailusta on jo kulunut hetki, joten nyt mennään, kun Keskenkasvuinen on mukana. Pyydettiin, ettei hän ala mitään suurempaa meille laittamaan, sillä liikkuminen on jo hieman huonoa, vaikka muuten onkin virkeä ja asustelee vielä omassa kotonaan. Me viedään ruuat mennessämme. Helposti kuljetettavaa ruokaa: salaattia, perunoita, lihapullia ja kastiketta. Jälkiruuaksi kahvin kanssa ajattelin leipoa rahkapiirakan.

Muuten pääsiäinen menee varmaan ihan tässä omalla kylällä, ei mitään ihmeellistä, perus perhe-elämää. Suklaamunia ostettiin, minähän en niistä pääse nauttimaan, mutta keräilen niitä sisällä olevia muovimunia omaan projektiini. Olen Facessa pyytänyt kavereita niitä mulle säästämään ja nyt odottelen, että millaiset satsit niitä sitten meille ilmestyy ja monenko vuoden tarpeiksi niitä tulee 🙂

Tämän päivän olen päättänyt ”pyhittää” järjestelylle ja siivoamiselle. Nörtti hakee huomenna Keskenkasvuisen ja olishan mulla huomenna hyvää aikaa puuhata täällä yksin, mutta mielummin teen siivouksen tänään, kun on Nörtti ajoittaisena apuna, miten töiltään ehtii. Tuosta mun kintusta kun ei ole takeita miten se kiukuttelee. Varmaa on kuitenkin se, että tätä mun työhuonetta pitäisi järkeistää jotenkin. Mutta miten, se onkin se semmoinen suuri kysymys. Kaappien siivous alkaa kuitenkin tänään, löysin vihdoin paikan, josta saan ilmaiseksi tyhjiä karkkilaati, joten nyt saan pikkusälää läpinäkyviin laatikoihin!

Aurinkoisia kevätpäiviä, sumuisesta aamusta huolimatta, itse kullekin!

Vastaa