Hiljaista puhinaa

Joulukuussa selkä sanoi ”naks”, normi-ihminen olisi kipittänyt heti lääkäriin ja saanut avun. Minä, no, totesin, että kokeillaan ensin kotikonstein ja mennään sitten lääkäriin jos ei ala helpottamaan. No, ei ole alkanut helpottamaan ja soitin ajavaraukseen ja aikaisintaan parin viikon päästä pääsen lääkäriin. Kuulemma, kun olen näin kauan kärvistellyt, niin ei ole mikään kovin hankala vaiva.

No, kipukroonikolle, joka on turtunut kipuun ei ihan heti tule mieleen juosta lääkäriin. Odotellaan rauhassa ja jos pahenee niin sitten mennään. Ilmeisesti se, että diagnoosissa lukee tietyt asiat vaikuttaa myös siihen miten kipuilevaa ihmistä kohdellaan, kaikki on helppoa laittaa sen perusdiagnoosin piikkiin. Itse kuitenkin tiedän, että siitä ei ole nyt kyse.

Selkäkipu on mennyt selkeästi pahempaan suuntaan ja ajoittain löydän itseni mitä akrobaattisimmista asennoista kun olen hakenut sitä sellaista asentoa, jossa olisi edes hetken hyvä olla. Kivusta en juurikaan itke, mutta nyt itken. Nojailen seinään ja puhisen hiljaa kipua pois. Makaan lämmitettyjen jyvätyynyjen päässä ja nautin kuumasta suihkusta, ne tuovat edes hetken helpotuksen.

Nukun ehkä kolme tuntia kohtalaista unta ja sitten herään pyörimään sängyssä. Kävelen ympäri kämppää keskellä yötä ja ihmettelen sauvakävelijää aamu neljältä!

Eilen soitin fysioterapeutille ja pääsen käsittelyyn tänään. Toivon hartaasti, että vika löytyisi ja saisin apua vaivaan. Sähköpostiin kirjoittamani kuvauksen perusteella fysioterapeutti epäili tiettyä vaivaa, katsotaan miten käy. Tosin mä luulen, että tästä kropasta löytyy jos vaikka mitä ongelmaa. Kaikki tämähän maksaa, mutta menkööt vaikka kaikki, minä en enää jaksa kipuilla.

2 kommenttia


  1. Kroonisesti kipuilevan kipu pitäisi ottaa ihan yhtä tosissaan kuin muidenkin kivut.

    Toivottavasti fysioterapiasta oli apua.

    Vastaa

    1. Selässä oli monen monta neulaa ja lopuksi kuului helvetillinen rutina. Kahdeksas tunti kivuttomana on alkamassa ja olo on aika autuas. Maanantaina vielä kerran ja jos silloin saataisiin loput lukot avattua, niin sittenhän sitä voisi sanoa, että alkaa olemaan maailma mallillaan!

      Vastaa

Vastaa