Hotelli ja Disney Villagen houkutukset


Saavuttiin hotellille ihan hyvissä ajoin, joten meillä oli monen monta tuntia aikaa puuhailla puistossa. Olin kyllä jo pienessä mielessäni järkeillyt, että jos kerran meillä on varattuna halvin hotelli kesäaikaan, niin siellä saattaa olla myös muutama muu. No, se muutama muu oli aika lievä ilmaisu. Suurin osa muista vieraista vaikutti olevan Espanjasta. Onneksi respassa oli monta tyyppiä töissä, joten kaiken kaikkiaan homma sujui ihan mallikkaasti ja Nörtti kertoi saaneensa oikein hyvää infoa henkilökunnalta respassa ja aika kookas oli tämä infopaketti, joka oli Nörtillä mukana tiskiltä palattuaan.

Odottavan aika on pitkä ja kun siinä Keskenkasvuisen kanssa odoteltiin steppaili hän aika tylsistyneenä. Pian tunnelma jotenkin sähköistyi ja ilmassa lenteli ilmapalloja. Pluto oli tullut pelaamaan ”palloa” hotellin aulaan ja pian sinne tupsahti myös itse Mikki Hiiri lasten (ja myös aikuisten iloksi). Pienen suostuttelun jälkeen meidän suomalainen ujopiimä rohkaistui ja meni Mikkiä moikkaamaan. Taisi olla tämä rynnivien ja kirkuvien lasten kohtaaminen se pelottavin hetki meidän Keskenkasvuiselle, sillä alkuun ei jalat meinanneet liikkua mihinkään!


Hotelli Santa Fe’stä olin lukenut paljon niin puolesta kuin vastaankin. Eniten ihmettelin näitä nagatiivisia kommentteja siitä miten ”perustason hotelli” on kyseessä. No, jos halvimman ottaa niin ei sillä luksusta saa ja kukapa tuonne Disneylandiin oikeastaan tulee hotellissa aikaa viettämään? Eiköhän hotellit ole lähinnä nukkumista varten. Mie jotenkin tykkäsin tuosta hotellista. Hauskoja pikku taloja, joissa oli huoneet, no, kun sattui huone olemaan yläkerrassa joutui laukkunsa raahaamaan sinne, mutta se ei paljon häirinnyt. Koko hotellin ympäristö oli sellaista aavikkoa ja keskellä virtasi Rio Grande, vaikka ei tuo nyt kovin grande ollut! Olipa pihalle myös rysähtänyt ufo, jota siinä sitten ihmeteltiin.

Huoneessa oli kaksi parisänkyä ja Keskenkasvuinen oli onnessaan omasta isosta sängystä. Olipa siellä vedenkeitinkin, fiksu jos olisin ollut olisin ottanut mukaan teetä, mutta kun oletin, että hotellissa on jotain tarjolla, eipä ollut, tai no oli, mutta maksua vastaan! Sisustus oli aika perus ”new mexico” tyyliä ja sängypeitoissa oli Autot-leffoista tuttuja hahmoja, Salama ja Martti nyt vissiin ainakin. Seinillä Disney-aiheisia tauluja. Kylpyamme ja suihku löytyi. Jääkaappia olisin kaivannut ihan vaan veden säilyttämiseen, minibaarilla mä mitään tee! Ja enemmän kuin vartin toimiva kattotuuletin olis ollut kanssa ihan kova juttu varsinkin niillä hellelukemilla (eka päivä +28 toka päivä +32). No mutta, kuten sanottu, eipä me tuolla hotellissa nyt mitenkään kauheasti aikaa vietetty!

Hotellilta olisi mennyt ilmainen bussi tuonne Disney Villageen, mutta päätettiin kävellä. Sen verran kiva keli oli ja haluttiin siinä samalla nähdä ympäristöä. Hotelli Cheyenne läkkäriteemansa kanssa vaikutti aika söpöltä paikalta. Santa Fe’stä käveli ehkä 10-15 minuuttia Disney Villageen, ei siis mikään mahdoton matka. Ja voi niitä houkutuksia ja turhuudenmarkkinoita, mitä tuo Village on pullollaan. Ensimmäinen tehtävä oli löytää Keskenkasvuiselle nimmarivihko ja kynä. Kovasti yritin ehdotella, että olisi ottanut sen 20-vuotis version, jonne saisi myös valokuvat mukaan, mutta ei, prinsessaa sen olla piti ja prinsessaa sitten ostettiin.

Jos se olisi ollut Keskenkasvuisesta kiinni olisi varmaan koko Disney Store lähtenyt meidän matkaan. Ihan hullu paikka! Mä olin ennakkoon ajatellut, että ”Pää kylmänä, Tanja” mitään turhaa et tarvitse. En sitten kyllä ostanut muuta kuin kynän ja Tarmo ”Tare” Karvasen. Toki mieli olisi tehnyt ostaa kotiin Rumpali, Pumba (näin laktoosi-intoleranttina osaan hyvin eläytyä Pumban ongelmiin :D), Simba olis ollut kiva, Minni, Tiku, Taku, Minnin korvat ja rusetti hiuspanta, Minni astioita… Vaikka mitä ”tarpeellista” kaupat olivat pullollaan. Mä en ainakaan näin pikaisella vilkaisulla (Studion puolella ei ehditty kuin käydä kääntymässä) löytänyt mistään mun ehdottomia lemppareita eli Eira Kuosia ja Klainaria, olin hieman pettynyt!

Koska meille oli varattuna menopäivälle Prinsessa illallinen, joka muuttuikin sitten lähtöpäivän Prinsessa lounaaksi, oltiin luvattu Keskenkasvuiselle, että saa ostaa omilla rahoillaan itselleen sopivan klänningin tilaisuuteen. Kyllä niitä sitten tutkittiin ja mietittiin, että mikä olisi se parhain ja kaunein. Kovasti yritin ehdotella Tianan mekkoa, mutta se ei Keskenkasvuiselle kelvannut. Onneksi mekkoja oli lähes jokaisessa puodissa, niin ei tarvinnut ensimmäisessä kaupassa päättää minkä tahtoo. Ja kun tosiaan annettiin ihan vapaat kädet mekon ostoon, niin kalleimmanhan se sieltä rekistä sitten valitsi! Onneksi kaupoilla on ilmainen kuljetus hotellin kauppaan, niin ei tarvinnut mekkoa raahata koko päivää mukana! Sen voin sanoa, että mekko ei ole yksikään kuvissa näkyvistä!

Itse olisin viihtynyt Villagessa ja sitten myöhemmin puistossa Main Streetillä pidempäänkin, mutta kaksi huvipuistolaite fania hinkuivat jo kovasti puiston puolelle, joten sinne siis suunnattiin ja voin rehellisesti sanoa, että ei kannata mennä kesällä ja ettei kaksi päivää riitä yhtään mihinkään!

Vastaa