Huono sairastaja?

tanja
(Treenamista, että näyttää suunnilleen ihmiseltä, kun tarvis vaatii…)

Vuosikontrolli lähenee, jotenkin en osaa kauheasti sitä stressata. Totesin tuossa kassajonossa yksi päivä ystävälleni, että eihän mulla periaatteessa ole muita vaihtoehtoja, kuin ajatella, että puhtaat paperit tulee. Toki, sitten kun aika on niin ihan varmasti jännittää, mutta yritän pitää mielessäni se, että ennakkoon ei kannata murehtia ja surkutella, se vie vaan turhaa energiaa.

Muutenkin epäilen, että olen aika huono syöpämuija. Välillä mietin, että pitäiskö mun suhtautua jotenkin erilailla asioihin. Mä en jokaista kolotusta ja kipua säikähdä. Johtuu varmaan siitä, että ne kivut on olleet jo vuosia samanlaisia, joten en oikeen osaa ajatella, että ne liittyisivät jotenkin syöpään. Miksi niiden pitäisi liittyä? Kasvain saatiin kokonaan pois, eikä leviämistä ollut… Tietysti kaikki on tämän paskiaisen kanssa mahdollista, mutta kun en vaan jaksa ajatella aina sitä pahinta.

Kerran kävin kesällä Akuutissa, kun leikattu puoli oli niin kipeä, mutta kun lääkäri ei kopeloimalla löytänyt mitään mielestään omituista ja kun oirepolikaan ei ollut kesällä auki, niin annoin asian olla. Menin ja ostin maailman rumimmat rintaliivit, mutta kas kummaa kipu katosi niiden myötä. Joten mitä suurimmalla todennäköisyydellä kipu johtui huonoista liiveistä, jotka painoivat helteen turvottamaa leikattua kylkeä.

Olen triplanega, eli ei hyvä, huonosti hoidettava, ei täsmälääkettä ja kun tuohon lätkäistään vielä metaplastisuus, niin ei kai tässä pitäis oikeastaan olla näin happy, go, lucky asenteella. Mutte kuten sanoin, murehtimalla ei tämä asia muutu miksikään.

Tällä hetkellä olen terve kunnes toisin todistetaan ja sen mukaan elän ja nautin elämästäni. Jos jotain sattuisi tulevaisuudessa löytymään, niin luotan siihen, että sekin hoidetaan pois, aika kova luotto on kyllä länsimaiseen lääketieteeseen ja meidän alueella osataan nuo syöpähommat aika hyvin. Mutta kun ei ole murehdittavaa, niin ei murehdita.

Elämä on tehty nautittavaksi!

Tanjanimmari

Vastaa