Ihan kahdestaan

Keskenkasvuinen vietiin Tampereelle, josta hän sujuvasti vaihtoi kyytiä ja jatkoi matkaa Kuopion kautta uudelle Lapin reissulle. Meillä ladattiin akkuja viikonloppu, pestiin pyykkiä ja sen sellaista. Maanantaina alkuillasta maata lötkötettiin makuuhuoneessa ja todettiin, että aika kuuma on (tämä siis heinäkuun alussa) ja mietittiin, että mitähän tehtäisiin. Nörtilläkin oli vielä lomaa.

Mie sitten siinä totesin, että eiköhän pistetä kamat kasaan ja lähdetään Pylkölle, nyt ihan kahdestaan. Soitto äidille ja kun kissojen hoito järjestyi, niin mikäs siinä, kiivasta pakkaamista, ruokia mukaan jääkaapista ja auton nokka kohti Keski-Suomea. Perillä oltiin 22 jälkeen.

Ajettiin silleen mutkan kautta suoraan, eli poikettiin pikaisesti Petäjäveden vanhan kirkon luona. Petäjävesi, esi-isieni maa, se kirkko on vaan niin kaunis ja nyt, kesäillassa auringon laskiessa se on vielä kauniimpi! Bongasin myös neulegraffitin sillan kaiteesta.

Mummolassa perinteiseen tapaan saunan lämmitystä ja hiljaisuudesta nauttimista. Tiistaina saatiin kesken päivän ahaa-elämys, lähdetään Tuuriin. Mie olin siellä muutaman kerran aikaisemmin käynyt, vaan mitään en ollut ostanut. Nörtti ei siellä koskaan aikaisemmin ollut käynyt, ohi ajanut kerran. Varoittelin, että varmaan on ihan kauheasti porukkaa, kun siellä oli taas se Miljoonativoli ja muuta hässäkkää. Yllätys oli suuri, kun parkkipaikka saatiin ihan kaupan vierestä ja eipä siellä kauheasti väkeä ollut. No, olipahan mukavan väljää kierrellä. Tällä kertaa tarttui jotain pientä mukaan, mulle Sims 3 ja muutama lisäosa ja läjä leffoja. Hyvin aikuismaisesti ostin myös saippuakupla-ainetta ja kyllä niitä puhalleltiinkin 😀

Keskiviikolle järjestyi yllätyskyläileminen, ystäväni Päivin luo Kyyjärvelle. Viime kesä kuljettiin samaa tahtia syöpätaivalta, joten oli mahdottoman ihanaa nähdä. Nörtti toimi leikittäjinä tytöille ja myö saatiin höpistä ihan rauhassa. Kyyjärveltä ajeltiin kotiakohti ja huomattiin kyltti, jossa luki Kirkkovuori ja kun kyseessä oli joku nähtävyys kurvattiin sinne. Kiivettiin (saatoin myös kiroilla) jyrkkää mäkeä ylös ja kyllä kannatti, ”vuoren” päällä oli komia näkötorni, kalliokirkko ja laavu. Pitihän sitä vielä kiivetä näkötorninkin huipulle. Mahtavat maisemat! Jos Karstulan suunnalla olette liikenteessä, poiketkaa ihmeessä!

Oli kyllä ihan mahtavaa viettä muutama päivä ihan vain kahdestaan. Ai niin tuo ”rauhoitusalue”-kyltti löytyy mummolan hyyskästä, samoin tuo selän takana kyttäävä tyyppi, hyyskässä et koskaan ole yksin… 🙂

Kotimatka ajettiin Kärkisten sillan ja Pulkkilanharjun kautta. Hienoja maisemia! Suomi on kyllä mahtavan kaunis maa!

kesa187

kesa184

kesa183

kesa181

kesa179

kesa177

kesa174

kesa165

IMG_8487

kesa164

kesa163

IMG_8457

kesa158

kesa155

kesa147

kesa142

kesa140

kesa136

kesa131

kesa127

kesa124

kesa122

kesa119

kesa113

kesa106

kesa99

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa