Jedi the curious giraffe

Mä taidan olla aika koukussa! Koukussa virkkaamiseen. Aina olen inhonnut virkkaamista ja kuitenkin olen virkannut vaikka mitä, pari torkkupeittoa, muutaman vaatekappaleen, vähän sitä ja tätä… Ja nyt nämä Heidi Bearsin suunnittelemat afrikankukka eläimet. Ihan totaalisen rakastunut olen näihin!

Näitä on vaan yksinkertaisesti ihan mielettömän kiva tehdä. Palat valmistuu nopeasti, mulla on vähän omitunen tapa tehdä noita paloja, sillä teen ne yksi vaihe kerrallaan. Ensin teen kaikkien kukkien keskustat, sitten teen kaikkien kukkien terälehdet ja viimeisenä teen ketjusilmukka reunan kaikkiin kukkiin. Tulee yksi vaihe kerrallaan, nopeasti ja kaikki kukat on yhtä aikaa valmiina. Isonkin elikon kukat virkkaa kätevästi muutamassa päivässä.

Eläinten kasaaminenkin alkaa sujumaan. Ensimmäisen hepan kanssa nauroin välillä ihan katketakseni, kun huomasin pollella olevan kolme jalkaa, kun olin liittänyt etujalan ihan päin mäntyä! Nyt sitä osaa jo luke ohjetta ja jopa mun aivot nyrjähtää hahmottamaan miten ne palat kuuluu liittää toisiinsa.

Toissapäivänä valmistui Jedi, utelias kirahvi. Lankana on käytetty Dropsin Safran lankaa. Kivan paksua puuvillaa, joka on myös mukavan riittoisaa. Tuo kirahvi on ehkö söpöin tähän asti tekemistäni eläimistä.

IMG_1098

IMG_1097

IMG_1096

IMG_1095

Tämä on vähän semmoinen hys-hys-projekti. Mutta tässä on tulossa Smaug lohikäärme, on menossa lahjaksi ystävän ystävälle, joten enempää en paljasta. Lankana on Hjertegarnin Carolina 50% puuvillaa 50% akryylia, kiva lanka tehdä, paljon paksumpi kuin ohjeessa, joten lohikäärmeestä tulee ihanan iso!

IMG_0972

IMG_0963

Ahneena ihmisenä mulla on lohikäärmeen lisäksi tekeytymässä kilpikonna ja stegosaurus. Katselin tuossa juuri, että Heidiltä on ilmestynyt uusia malleja, joten tässä saattaa joutua vielä ostoksille, ettei vaan tekeminen lopu kesken! 😀

4 kommenttia


  1. Voih, ihana. Pitäisköhän munkin kokeilla josko tuo virkkaus onnistuisi…

    Vastaa

    1. KnitPron koukkuja nuo on. Ostin Pitsi & Palmikosta. Ihan tolkun hyviä. Pitää ostaa muutama koko vielä, niin alkaa pärjäämään. Kiba tuo kahva, ei luista sormissa ollenkaan!

      Vastaa

Vastaa