Jos niitä lomajuttuja vihdoin

Voin kertoa, että on ihanaa, kun on uusi tietokone! Vielä ihanampaa se olisi, jos sen saisi toimintakuntoon! Nörtti siis väsää meille palvelinta ja en saa laittaa uutta konetta päälle ennen kuin se palvelin on toiminnassa. Jaa että miksi näin, no en mä tiedä, mä en puhu nörttiä niin sujuvasti, että ymmärtäisin mistä on kyse. Kieltämättä vähän syö naista tämmönen, mutta yritän olla kärsivällinen ja kestää tän läppärin herjaukset erinnäisistä toiminnallisista häiriöistä!

No joo, lomareissulle lähdettiin juhannuksen jälkeen. Ilma oli kauniin kylmä ja sateinen, kuten tähän kesään kuuluu. Mutta koska säätilalle ei itse mahda mitään, oltiin lomafiiliksissä joka tapauksessa. Serkkuni tyttö Neiti K lähti ensimmäistä kertaa meidän mukaan, Keskenkasvuisen kaveriksi. Mumminsa kertoi, että Neiti K:ta himan jännitti, mutta kuulemma hyvällä tavalla. Neiti napattiin kyytiin aamulla ja matka jatkui kohti Karttulaa, jossa Keskenkasvuinen oli viettämässä mökkielämää Kuopion mummolan mökillä.

Mun automatkat kuluu oikeen mukavasti neuloen, kun tosiaan tajusin, että kun laittaa Sea Bandit ranteisiin, ei tule edes huono olo. Tällä reissulla autoneulomuksena oli Ravelrystä ostettu Trillian-huivi. Helppo malli, jota neuloo vaikka silmät kiinni 🙂
thumb_IMG_5327_1024

thumb_IMG_5338_1024

Vaikka näillä nykyisillä palveluasemilla onkin kiva käydä syömässä, niin onko kuitenkaan parempaa olemassa kuin kotona tehdyt matkaeväät, jotka nautitaan sitten ulkosalla. Toki pissitaukoja on pakko pitää ja semmoisen tauon kohdalle osuessa päätettiin pitää pieni välipalatauko. Tällä kertaa ei sentään satanut. Pysähdyspaikka oli Hankasalmen Jari-Pekka. Kiitosta paikalle vallan siisteistä vessoista! Tuli meinaan kolmen viikon reissailun aikana käytyä muutamassa naistenhuoneessa ja Jari-Pekka hakkasi siisteydessään muut mennen tullen.

Matkaeväänä meillä oli kolmioleipiä kinkulla ja juustolla sekä kurkulla ja tomaatilla, jugurttia ja tietysti pillimehua. Kyllä se vaan niin on, että eväät maistuu parhaimmalta ulkosalla nautittuna, satoi tai paistoi.
thumb_IMG_5348_1024

thumb_IMG_5349_1024

Karttulassa juotiin kahvit ja haasteltiin hetkinen. Keskenkasvuinen kyytiin ja jo alkoi takapenkiltä kuulumaan sellainen kikatus ja käkätys, ettei paremmasta väliä! Toki neidit oli koko alkumatkan lähetelleet viestejä WhatsAppissa, että milloin ollaan perillä ja missä ollaan. Molemmat tytöt ovat mahdottomia Petsi-faneja ja niiden kanssa touhuten ja videoita kuvaten matka sujuikin oikeen rattoisasti. Ja jostain ihmeen syystä mun padin muistiin ilmestyi mitä kummallisempia valokuvia… PhotoBooth on vallan hauska juttu.
thumb_IMG_5361_1024

thumb_IMG_5366_1024

Viitasaaren ABCllä pysähdyttiin syömässä lämmintä ruokaa, eli hamppareita. Mä ostin munkit jälkiruuaksi, mutta homma meni niin, että lopulta mä söin yhden munkin ja toiset loput ja koska se kinuskikastike, johon munkkeja dipataan oli niin hyvää vetivät neitokaiset lopun kiposta pilleillä ja hyvää kuulemma oli. Vähän karkkivarastojen täydentämistä ja matka jatkui mökille. Tytöt eivät tienneet, että mökillä heitä odotti yllätys buduaarissa, kaksi virkattua kirhavia. Keskenkasvuinen oli sellaista toivonut kilpikonnan kaveriksi ja kun sitä virkkasin päätin, että Neiti K saa myös omansa. Mahtoi siellä sängyssä olla ahdasta, kun neitien lisäksi siellä nukkui kaksi kirahvia ja kaksi kilpikonnaa! Sain myös yllätyskiitoksen kirahveista. Hyvältä maistui.
thumb_IMG_5381_1024

thumb_IMG_5385_1024

thumb_IMG_5391_1024

thumb_IMG_5407_1024

thumb_IMG_5414_1024

Sami lähti tyttöjen kanssa käymään Karstulassa kaupassa, kun ”unohtui” ostaa yhtä sun toista… Muka! Pääasia oli, että saatiin neitokaiset tontilta pois, että pääsin toteuttamaan meidän pitkään suunnittelemaa aarteenetsintää tytöille. Kun auto oli kurvannut pihasta pois ja aikaa kulunut sen verran, että arvelin muiden olevan jo sopivan kaukana aloin singahtelemaan pitkin tonttia… Nauloja ja neuloja. Pullopostia ja salakirjoitusta. Ruostuneita rasioita ja wanhaa paperia. Siitä lisää seuraavassa postauksessa….
thumb_IMG_5418_1024

2 kommenttia


  1. Tuo aarteenetsintä kuulostaa ihan huipulta! Muutenkin mukavankuuloinen loma teillä.

    Vastaa

    1. Se oli kyllä tosi kivaa puuhaa. Ehkä vähän ”aliarvioitiin” neitien hoksottime, kun kuviteltiin, että saataisiin tuohon menemään aikaa huomattavasti pidempään…

      Vastaa

Vastaa