Juhannus vol. 4: Skansen Zoo

Ja muutama muukin kuva. Skansen on kyllä viehättävä paikka ja tämä eläintarha, joka on mukavan saumattomasti liitetty paikkaan on vallan kiva. Ehkä jopa kivempi kuin kotoinen Korkeasaari, vaikka tuolla Skansenilla ei olekaan näitä eksoottisia jellonia ja tiikereitä. Kummasti sitä vaan aikuinenkin jaksaa ihastella possuja, hirviä, susia ja karhuja. Aitaukset ovat mukavan isoja ja varsinkin susiaitaus oli ihan mahtava, siellä on sen verran paljon puustoa ja paikkoja jonne sudet pääsevät piiloon. Piilopaikoista huolimatta olivat kaverit liikenteessä, tosi yhtään kuvaa en niistä sitten ottanut.

Se hieman jäi harmittamaan, ettei ollut aikaa tutustua niihin taloihin, mutta eiköhän tuonne pääse uudelleenkin. Nyt muuten tiedän, missä sadat (tuhannet?) tukholmalaiset viettävät juhannusta: Skansenilla. Miten mukavaa oli katsella ihmisten rentoa menoa, porukka oli piknikillä, yleensä perheen kanssa, hyvin monella naispuolisella oli kukkaseppele päässä ja monen monta kansallispukuakin näin. Piknikkoreja vdettiin perässä ja niissä liehui Ruotsin lippuja. Kukaan ei ollut tuhannen kännissä, vaan tunnelma oli leppoisan iloinen.

Mietin siinä sitten, että jos Suomessa pukeutuisi kansallispukuun ja olisi seppele päässä ja piknikpaikalla olisi pieni Suomen lippu, niin porukka kiertäisi kaukaa ja pitäisi hulluna. Kovasti on arvostukseni ruotsalaisia kohtaan noussut.

Kun lähdettiin pois Skansenilta, oli lipunmyynteihin ihan järjettömät jonot ja ihmisiä saapui lisää jatkuvana virtana. Vesibussin lähtölaiturilla oli kymmenien metrien jonot, olisipa ollut mukava nähdä juhanuksen viettoa myöhemminkin, mutta silloin oli jo aika suunnata kohti laivaa.

 

 

1 kommentti

Vastaa