Kaikki on oikein mukavasti, mutta…

image

Syöpä on paska tauti, ei siitä pääse mihinkään. Tämä viikko on ollut täynnä huonoja uutisia. Australialainen Sisko menehtyi, amerikkalainen Sisko sai kuulla, että syöpä on levinnyt maksaan eikä parantumista ole tiedossa, on vain hoitoja ja viimeksi sain kuulla ystäväni miehen menehtyneen.

Vaikka miten olen yrittänyt tsempata itsenäni olemaan onnellinen ja hyvällä mielellä, vetää tuollaiset uutiset kuitenkin mielen matalaksi ja sitä alkaa väkisin miettimään, että onkohan tässä kropassa oikeasti kaikki hyvin ja onkohan se syövän paskiainen oikeasti kokonaan pois. Luotan siihen, mitä lääkärit ovat sanoneet. Kaikki saatiin pois, leviämisestä ei ollut mitään merkkiä, joten säteiden jälkeen pitäisi olla täysin terve.

Olen täälläkin valitellut matalia verenpaineitani. Eilen illalla humahdettiin kunnolla matalan puolelle, kun nousin sängystä mennäkseni käymään keittiössä, niin pyörryin. Onneksi Nörtti sai kiinni, enkä kolauttanut itseäni mihinkään. Pakkohan nuo paineet olisi saada kuriin jotenkin.

Nuhakin meinaa tulla, on meinannut koko viikon, mutta ilmeisesti elimistö on sen verran reipastunut, että jaksaa jo taistella vastaan. Inhottavaa on kun on sellainen puolikuntoinen olo. Kuumetta en ole mitannut, ehkä sitä on ehkä ei. En halua nyt tietää, enkä varsinkaan joutua sairaalaan. Tosin enää ei ole tippoja, joten ei kai ne niin helposti enää sairaalaan laita pelkän kuumeen takia. No, siitä lähdet
än ettei sitä nyt ole.

Ai niin, olen huomannut uuden vaivan ilmestyneen. Kuumat aallot. Syöpänihän ei ole hormonipositiivinen, joten en syö mitään valmistwita siihen. Vasen munasarja ja kohtu on poistettu jo vuosia sitten ja oikea munasarjan rääpäle on sitkeästi hoitanut kehon omaa hormonitoimintaa. Nyt öisin nauttiessani ilmaisista lämpöaalloista, olenkin alkanut miettimään, että onko tuo rääpäle päättänyt lopettaa yhteistyönsä mun kanssa.

No jotain positiivista, ohimoiden kohdalla näkyy jo kunnolla tummaa kasvustoa. Ja silmäripset ovat kasvaneet takaisin. Revitään ilo vaikka noista!

6 kommenttia


 1. Johan yksi tuollainen uutinen vetää mielen matalaksi ja surun puseroon, saati sitten kun niitä tulee useampi! Jaksamisia sinulle sinne.
  Toivottavasti myös lenssu pysyy pois kuvioista, eikä pahene jos on tullakseen. 🙂

  Vastaa

 2. Kysyn nyt että juothan riittävästi? Nestevajaus voi joskus aiheuttaa matalia paineita ja toki sekin kun joutuu puolikuntoisena pötköttelemään. Hitaasti kannattaa ylös nousta. Minulla on lääkityksestä huolimatta oikutteleva verenpainetauti ja näköjään sytot minulla tiputtavat paineita niin että joudun välillä lääkityksen puolittamaan.

  On täysin mahdollista, että sytostaatit ovat tainnuttaneet sinulta tuon ainokaisen munasarjasi. Ainakin vähäksi aikaa, joten kuumat aallotkin olisivat sen aiheuttamia.

  Onnea orastavalle tukalle ja muillekin karvoille! Ei tämän taudin kanssa voi muuta kuin iloita pienistä asioista. Murheet sitä vastoin tuntuvat joskus kaksinkertaisilta mutta ehkä tämä vielä joskus tasoittuu…

  Vastaa

  1. Juon kyllä riittävästi, kun siitä on ollut puhetta niin lääkärin kuin hoitajien kanssa. Viimeksi kun kävin nefrologini pakeilla vähennettiin verenpainelääkityatä, mutta eipä siitä apua ollut, kun edelleen mennään ihan alamaissa. Pitäisi ehkä vähentää vielä lisää. Ei tämmöinen olo kivaa ole.

   Itsekin oon järkeillyt, että kuumat aallot ja sytot voisivat liittyä yhteen. Katsotaan nyt miten tää jatkuu.

   Vastaa

 3. No voi harmi. Tiedän kyllä tunteen kun paineet ovat matalalla. Onkologi ehdotti että jättäisin lääkkeet tauolle välillä mutten oikein uskalla sitäkään tehdä. Mitä lääkettä sinulle menee ja millä annoksella? Minulla menee Cardace 5 mg, minkä tiputusviikolla puolitan.

  Pystyykö sinne nefrologian yksikköön soittamaan ja kysymään lisäneuvoa?

  Vastaa

  1. Mulla menee Enalapril comp, Spronolactone ja Bisoprolol, verenpaineeseen. Eli ihan reilu satsi. Kahta ensimmäistä syön siksi, että ensimmäinen poistaa nestettä ja sen muötä kaliumia elimistöstä ja toinen estää kaliumin liiallisen poistumisen. Lääkettä lääkkeen vuoksi.

   Mä soittelin viime viikolla nefrolle kysyäkseni keuhkoveritulpan pistoahoidosta ja ne lupas soittaa takaisin, ei ole vielä kuulunut mitään. Pitänee soitella sinne uudestaan huomenna säteiden jälkeen.

   Vastaa

 4. Juu, kyllä yhdessä sairaudessa olisi ihmiselle tarpeeksi. Aikamoista säätämistä on omakin elämä viime aikoina ollut. Nyt epäillään kolmattakin vakavaa sairautta (tai itse epäilen vakavaksi), tutkimuksia on lähiaikoina tulossa. Voimia ja jaksamista!

  Vastaa

Vastaa