Kanssasi-kampanja

Hei sinä naispuolinen blogini lukija! Nyt olis asiaa sulle. Kurkkaapas alusvaatelaatikkoosi ja katso, että löytyiskös sieltä vanhoja, ei enää niin kivoja rintsikoita. Ai, että löytyy. Jos haluat niistä helposti eroon ja tehdä samalla hyvää, niin lukaiseppas tämä postaus.

image
Omasta alusvaatesekamelskasta löyty kahdet, suht nätit, mutta, ah, niin epäsopivat rintsikat. Joten nyt on hyvä syy lähteä mukaan Rintasyöpäyhdistyksen, Siskojen ja Rochen järjestämään Kanssasi-kampanjaan Linkistä löytyy lisää tietoa kampanjasta.

Mutta lyhykäisyydessään homma menee näin. Lähetä vanhat rintsikkasi ilmaiseksi Rochelle ja niistä askarrellaan komia tilataideteos. Teokseen liitetään myös viestejä, joista ihmiset haluavat rintasyöpää sairastavien tai sairastaneiden lukea. Tämä taideteos lähtee sitten kiertämään ympäri suloisen Suomen levittäen tietoisuutta rintasyövästä.

Mikä hienointa, Roche lahjoittaa 2€ jokaisesta rintaliiveistä tukipottiin, joten todellakin voit tehdä hyvää!

image

Rintasyöpä, vaaleanpunaisesta maineestaan huolimatta, ei ole mikään helppo homma. Syöpä pelottaa ja pysäyttää aina. Suurimmalle osalle pelkkä syöpä sanana merkitsee kuoleman tuomiota.

Vuosittain Suomessa sairastuu melkein 5000 naista rintasyöpään ja heistä lähes 90% on elossa vielä viiden vuoden jälkeen diagnoosista, joten toivoa on ja Suomessa hoidot sekä rintasyövän tutkimus ovat huippuluokkaa.

Lähde mukaan, lähetä liivit, kirjoita viesti. Ole tukemassa meitä rintasyövän kanssa eläviä naisia! Ja kun taideteos sitten saapuu jonnekin lähelle sinua, käy katsomassa se, lue viestejä, juttele muille ihmisille.

Jos lähipiiristäsi joku sairastuu, ole hänen tukenaan. Kuuntele ja juttele, vie toisinaan hänen ajatukset pois kaikesta syöpään liittyvästä. Tee käytännön tekoja, kysy vaikka, voisitko käydä kaupassa tai tarvitseeko läheisesi vaikkapa siivous apua. Hoitojen ollessa rankimmillaan, millään muulla kuin omalla jaksamisella ei ole merkitystä, joten silloin vaikkapa siivoaminen tuntuu kovin toissijaiselta toiminnalta. Ole tukena, älä jätä yksin.

Mutta tärkeimpänä kaikesta, rakas lukijani, muista tutkia omat rintasi säännöllisesti. Opettele tuntemaan ne! Jos huomaat jonkin muuttuneen, älä jää miettimään, että kyllä se varmaan katoaa ajan kuluessa. Varaa aika lääkäriin, VAADI mammografia ja ultra ja jos jotain sattuu löytymään, älä usko jos sen sanotaan olevan hyvänlaatuinen, pyydä varmistus neulanäytteellä. )Olihan tuo minunkin patti ihan vain hyvänlaatuinen kalkkikertymä, vaan neulanäyte näyttikin ihan jotain muuta!) Jos jotain kuitenkin löytyy, vedä syvään henkeä ja muista, että tästäkin voi selvitä!

Rakkautta teille ihanat lukijani!
Tanja

Ps. Lähdenpä reippaalle aamukävelylle viemään parit kirjeet postiin.
image

2 kommenttia


  1. Kiitos tiedosta! Laitan parit rintsikat matkaan.:)

    Vastaa

    1. Ihan mahtavaa! Kiitos, kun lähdet mukaan!

      Vastaa

Vastaa