Käynks mä usein täällä…?

Koska vihdoin oli luvattu hellettä, eletään siis heinäkuun alkua, kun kuvat on otettu ja koska oli ihan mielettömän hyvä fiilis tapahtuneista asioista, kysyi Nörtti Keskenkasvuiselta, että mites olis, haluaisitko PowerParkiin toisen kerran? No, mitäs luulette, haluaako tommonen 12v huvipuistoon? Eli hellevaatteet päälle ja Pohjamnaata kohti.

Ennen huvipuistoon menoa pysähdyttiin Kauhavalla Lankavassa. Näin mulle luvattiin, kun olin ensin vähän sitä mieltä, että en taida viitsiä lähteä mukaan, kun turhaa se on maksaa sitä sisäänpääsymaksua. No, kerran luvattiin, että Lankavaan pääsen ostoksille ja ostosrahaakin annettiin, niin olin ensimmäisenä autoissa köyttämässä itseäni turvavöihin 🙂

Lankavanreissusta ja ostoksista tulee enemmän juttua Neulovan Ninjan puolelle, kunhan saan tehtyä remontin sinne ja vaihdettua uuden blogipohjan. Kotvasen vielä kestää se projekti. Lankavassa kysyivät, että mistä päin ollaan kun kerroin että lomareissulla tässä ollaan ja PowerParkiin ollaan menossa. Kuulemma monessa perheessä tehdään niin, että äiti tuodaan shoppailemaan ensin Lankavaan ja sitten mennään hurvittelemaan huvipuistoon!
thumb_IMG_2841_1024

Nörttikin osti rannekkeen ja kävi se muutamissa laitteissa, vaan eipä jaksa vanha helteillä mennä ja riekkua kuten nuoremmat ja suurimman osan ajasta se vietti mun kanssa jossain katveessa. Neiti sen sijaan mennä viipotti pitkin puistoa. Lähinnä sisään ja ulos siinä puuvuoristoradassa. Kaikkiaan se taisi siinä käydä lähemmäs 30 kertaa. Kun jonoja ei ollut juuri nimeksikään, niin mikäs sitä on laitteissa käydä!

Koska oli helle, oli kuuma ja janotti. Ihan hullua hintaa pyysivät noista pienistä vesipulloista. Eivät olleet edes 0,5l pulloja vaan 0,33l! Hyvähän se on siitä pyytä mitä ilman ei pärjää. Neiti tankkasi raneja ja reippailu jatkui. Mä saatoin taas ihan vahingossa sortua jäätelöön 🙂

thumb_IMG_6233_1024

thumb_IMG_6244_1024

thumb_IMG_6264_1024

thumb_IMG_6269_1024

thumb_IMG_6272_1024

thumb_IMG_6273_1024

Röllimetsä oli ihan kiva paikka. Leikkipaikkoja lapsille ja Röllien asumuksia. Eläviä Röllejä olis saanut olla maisemissa enemmän. Toki nuo nuket ovat ihan hauskoja, mutta semmoiset ”oikeat” Röllit ois vallan kivoja. Mä tykkäsin kovasti tuosta harmaasta värimaailmasta, joka tuolla vallitsi. Myös monet pienet yksityiskohdat olivat kivoja. Tuo Röllimetsä on kyllä varmasti perheen pienimmille elämys.

thumb_IMG_6278_1024

thumb_IMG_6279_1024

thumb_IMG_6284_1024

thumb_IMG_6289_1024

thumb_IMG_6297_1024

Keskenkasvuinen ”poukkoili” enimmäkseen välillä puuvuoristorata-vesivuoristorata. Sen minkä vesivuoristorata kasteli, sen puuvuoristorata kuivasi! Nörtti ja mie istuskeltiin milloin missäkin ja odotettiin neitiä ilmoittamaan olemassaolostaan. Yleensä neiti vaan viipotti ohitse ja huikkasi, että minne on seuraavaksi menossa.

Odoteltiin neitiä vesivuoristoradan yllä kulkevalla sillalla ja päätin napata itsestäni kuvan. Takana oli se vesivuoristoradan suurimmat roiskeet aiheuttava mäki. Totesin, että nyt tulee hauska kuva, kun just on ”vene” tulossa alas sieltä. Vasta mökillä katsoin kuvaa tarkemmin ja kas kehveliä, tokalla rivillä istuu Keskenkasvuinen! Ei kyllä ollut mitenkään suunniteltu tuo kuva, kun en tiennyt missä neiti tuolloin oli. Oltiin vaan sovittu tapaamispaikaksi se silta!

Muuten mä kulutin aikaani neulomalla. Olin ostanut Lankavasta nuo langat ja puikot ja aloitin innoissani huivia tekemään, mutta purin sen sitten, jotenkin ei vaan miellyttänyt, mutta sainpahan ajan kulumaan. Kuten myös niitä kuuluisia ihmetteleviä katseita. Jännää muuten, miten tuo julkineulominen herättää aina kiinnostusta.
thumb_IMG_6299_1024

thumb_IMG_6311_1024

thumb_IMG_6251_1024

Koko kuuma päivä kun oltiin tuolla oltu, niin taidettiin olla kaikki jokseenkin kypsiä kotiinlähtöön. Vaan mitä tekee Nörtti? Käy ostamassa Keskenkasvuiselle seuraavan päivän rannekkeen, kun sen saa huomattavasti edullisemmin jos sen ostaa ennen kotiinlähtöä. Myös seuraavalle päivälle oli luvattu melkoista hellettä, että kuuma päivä olisi tiedossa silloinkin.

Totesin, että sen verran on nahka palanut, että en todellakaan lähde mukaan. Nörttipä se osaa vetää oikeista naruista. Lupasi, että Rouva pääsee Alajärvelle Paapoon ostoksille. Sen verran olen kuulemma kyseisestä kaupasta puhunut. Noooo, ehkä mä nyt sitten voisin vaikka lähtee mukaan…
thumb_IMG_6300_1024

thumb_IMG_6354_1024

thumb_IMG_6362_1024

Kuumana päivänä maistuu hilejuoma. Keskenkasvuinen on sitä mieltä, että niin kylmää keliä ei olekaan etteikö hilejuomaa voisi nauttia. Muutenhan tuo on oikeenkin hyvää, vaan tämmöiselle ahmatille iskee aina aivan saatanallinen jäätelöpäänsärky. Tuo taipumus on voimistunut sytojen jälkeen ja vaikka olenkin oppinut ottamaan melkoisen rauhallisesti noiden kylmien juomien ja ruokien kanssa, niin tällä kertaa iski sen verran rajuna tuo, että itku pääsi, eikä se meinannut loppua millään. Alkoi itseäkin jo hirvittää. Ei kyllä taida tänä kesänä enää hilejuomaa mieli tehdä!
thumb_IMG_6366_1024

thumb_IMG_6367_1024

Keskenkasvuinen kysyi: ”Missä laitteissa sä Tanja oot käynyt?” ”Vessassa ja kahviloissa!” oli mun vastaus. Kuuman helteen uuvuttaman matkalaisen pelastus oli ehdottomasti Heidi’s Café. Ihana, iso, viihtyisä, ilmastoitu kahvila, josta sai vallan hyvää kahvia ja syntisen hyvää suklaakakkua. Lisäksi iso plussa niistä valtavan isoista laiskanlinnoista johon saattoi antaa itsensä vajota, juoda kahvia ja nauttia viileästä ilmastoinnista. Ei muuten oltu ainoat vanhemmat, jotka olivat tuolla hellettä paossa. 😉

Keskenkasvuinen kävi haukkaamassa välipalaa ja sovittiin, että käy vielä kaksi kertaa vuoristoradassa ja sitten lähdetään. Aika kului, eikä likkaa näkynyt missään. Odoteltiin vielä lisää, eikä edelleenkään neitokaista näkynyt eikä kuulunut. Lähdettiin sitten etsimään, kierrettiin eri suuntiin siellä missä likka yleensä viipotti. Juu ei… Lopulta jäätiin odottelemaan sellaiseen paikkaan, josta näki niin kahvilan sisäänkäynnin kuin vuoristoradan uloskäynnin… Eikä mennyt pitkään kun neiti tulee ihan litimärkänä kohti vuoristorataa. Kun kysyttiin, että oliko ollut jonoa, kun näin kauan kesti kahden kerran ajelu, niin neiti katsoo meitä ihmeissään, että ”Mikä kaks kertaa?” Kun todettiin, että sovittiin, että kaksi kertaa vuoristorataan ja sitten lähdetään… ”Ai jaa, mä kävin viis kertaa yhteensä tossa ja vesivuoristoradassa!” Ihan on samanlainen ”kuulen vaan en rekisteröi”-tyyppi kuten isänsä! (ihan siis kaikella rakkaudella tämän tässä mainitsen 🙂 )
thumb_IMG_6370_1024

thumb_IMG_6373_1024

thumb_IMG_6384_1024

Keskenkasvuisen mukaan hän olisi jaksanut olla vaikka tappiin asti tuolla huvipuistossa. No, takapenkillä oli kuitenkin näin reipas neiti kymmenisen minuuttia PowerParkista lähdön jälkeen. Kuulemma kuitenkankaan ei nukuttanut yhtään!
thumb_IMG_6387_1024

Alajärvellä oli menossa Rokulipäivät, paikallinen tapahtuma ja ainakin markkinat siellä oli. Sen verran siellä kierrettiin, että bongasin aivan ihania pipoja tekevän käsityöläisen ja saattaapi olla, että kunhan syksyviileät tässä saapuvat, laitan pirteän pipon tilaukseen.

Paapossa kävin ja vähän tarttui lankaa sieltä mukaan. Olipas kerrassaan kiva paikka. Jotenkin samanlainen tunnelma välittyi koko kaupassa kuin mitä olen heidän Facebook sivuillaan ollut havaitsevinani. Välitöntä ja iloista touhua!

Kaupassakin piti käydä ja se hoidettiin Alajärven S-marketissa. Samalla poikettiin ABCllä syömässä. Nopeaa ja tietää varmasti mitä saa, Oli kiva huomata, että Alajärven pesäpallomaine on otettu kivalla tavalla huomioon Apsin sisustuksessa. Vessakyltit oli pesäpallot, kaunis seinämaalaus ja osa pöydistä oli pesäpallo-teemaisia. Pointsit näistä!
thumb_IMG_6395_1024

thumb_IMG_6397_1024

thumb_IMG_6398_1024

thumb_IMG_6400_1024

Ruuasta sai energiaa ja jaksoi jammailla Kasmirin tahtiin. Kunnes kävi niin, että uni tuli ja vei voiton. Oli pakko kysyä mökille päästyämme, että tuliko tosta nukkuma-asennosta nenä kipeäksi?! Kuulemma ei tullut!
thumb_IMG_6402_1024

thumb_IMG_6411_1024

Vastaa