Kerran vielä!

Vielä kerta tälle kesää, reissu Pylkönmäelle. Tällä kertaa Nörtti jäi kotiin ja mie kiipesin porukoiden auton kyytiin. Tulipahan mieleen, että edellisen kerran porukoiden kyydillä menin Pylkölle kesäkuussa 2002, mummon hautajaisiin. Tällä kertaa vähhän iloisemmissa fiiliksissä.

Oikeastaan lähdettiin, tai siis äiti lähti karkuun. 1.8 perjantain oli pyöreiden vuosien päivä äitille! Onnea vielä näin jälkikäteen. Eihän se niitä oikeasti karkuun päässyt, yksi jos toinenkin muisti ennakkoon ja lähtöpäivän aamuna, oli ovelle kiikutettu vielä lakkakakku matkaevääksi 🙂

Olipahan hauskaa mennä mökille ja kävellä autosta suoraan ruokapöytään, sillä mökillä oli serkkuni Niina siippansa Jussin kanssa. Edellisenä päivänä oli aika nurkilla riehunut trombi (Ahvenlammilla, Saarijärvellä) ja pitkin matkaa oli puita nurin. Onneksi mökin kohta oli säästynyt pahimmalta. Jälkiruuaksi ja äipän synttäreiden kunniaksi iskä paistoi muurinpohjalettuja. Ihan parhaita!

Viikko meni leppoisasti, mie lähinnä vaan olla möllöttelin. Välillä suorastaan hävetti oma laiskuus. Kyllä mie nyt muutakin tein kuin vaan laiskottelin. Taisin viedä pari kertaa pyykit kuivamaan ja tiskasinkin kerran. Marjapuskissa vietin aikaani, juoksin hämähäkkejä karkuun, maalasin kiviä ja neuloin, neuloin ja neuloin, kohtahan tuo huivi alkaa olemaan valmis.

Iskän kanssa kävin Renkasella. Edellisestä kerrasta taisi olla vierähtänyt sellainen 35 vuotta. Tarkoitus oli kuvata lumpeita, eivät vaan olleet vielä kunnolla auenneet. No, kuvasin muuten. Iskä virvelöi hieman ja kas, haukihan sieltä nappasi kiinni. Päätettiin kuitenkin päästää kaveri takaisin kasvamaan, haetaan se sitten kymppikiloisena pois sieltä 🙂 Aurinko paistoi ja tarttuipa tuolla järvellä vähän väriä nahkaan.

Nörtti tuli keskiviikkona mua hakemaan ja vietti mökillä pari päivää. Keskiviikkona mun kummit saapuivat mökille myös. Perjantaina Päivi ajeli tyttöjen kanssa mökille ja meilläpäs oli mukavaa. Pelattiin Sikaa vintissä ja leikittiin kovasti. Syötiin mustikkapiirakkaa ja kädetkin piti pestä, useampaankin kertaan. Nella-neiti auttoi äitiäni vadelmien putsaamisessa. Ihanaa kesäistä touhuilua.

Se taisi olla viimeinen reissu möksälle tänä kesänä. Ehkä ensi kesänä uudemman kerran, talvella mua ei tuonne saa. Kivaa oli ja säät suosi joka ikisellä reissulla.

IMG_9662

IMG_9961

IMG_9964

IMG_9974

IMG_9995

IMG_9886

IMG_9828

IMG_9868

IMG_9878

IMG_9791

IMG_9759

IMG_9718

IMG_9710

IMG_9708

IMG_9700

IMG_0084

IMG_0097

IMG_0114

IMG_0136

IMG_0152

IMG_0161

IMG_0040

IMG_0037

IMG_0031

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa