Kesä

kesa

Piti käydä läpi kaikki reissussa kuvatut kuvat. Piti käsitellä niitä. Piti kirjoittaa blogiin. Jotain olen saanut tehtyä, hyvin hitaasti. Viikko Keskenkasvuisen kanssa tässä meillä meni sellaisessa hulinassa, että oksat pois! Oltiin siellä ja oltiin täällä ja tavattiin ihania ihmisiä. Neiti löysi kaverin ja sitten neitokaiset viilettiviätkin ympäri kyliä kahdestaan! Huvipuistoilemaankin lähdettiin ilman meitä fossiileja!

Keskenkasvuisen lähdettyä äitinsä luo vietettiin me pari päivää kahdestaan kotosalla. Ihan vaan ladaten akkuja, Nörtti pelaili Civlizationia ja mie, no pesin pyykkiä ja hieman siivoilin ja haahuilin. Maanantai-iltapäivänä pötköteltiin makuuhuoneessa ja mietittiin mitä voitaisiin tehdä. ”Otetaan äkkilähtö!”, me totesin. ”Minne?” kysyi Nörtti. Ehdotin, että lähdettäisiin Pylkönmäelle, mummolaan, nyt ihan kahdestaan, kun viimeksi siellä oltiin Keskenkasvuisen kanssa.

Tuumasta toimeen. Kamat kasaan, vaatteita vähän, olihan luvattu hellettä, mulle tyyny ja peitto, auttaa huonounista nukkumaan paremmin, ruokaa kylmälaukkuun. Soitto äidille, että kissanhoitajaa tarvitaan ja ei muuta kuin autoon. Oli sangen rauhaisaa ajella, Vaajakoskella poikettiin pikkuisella tauolla ABC:llä ja haukattiin toastit, mie ryystin kahvia ja käytiin täydentämässä ruokatarvikkeita marketissa. Petäjäveden kautta ajeltiin ja noin 23 aikaan oltiin perillä.

Kesäilta oli tyyni ja lämmin. Metsäkirvinen piti kuusenlatvassa konserttiaan. Majoituimme vanhan mökin kammariin. Nörtti laittoi saunan lämpiämään. Mie istuin tuvan portailla, katselin kuinka savu nousee piipusta ja olin sanoinkuvaamattoman onnellinen.

Onnen kääntlpuolena on aika reilu määrä itikan ja polttiaisten puremia, vieläkin vaivaavat. Oltiin mökillä torstaihin asti ja tapamme mukaan, kaikki mitä tapahtui tapahtui aika nopeilla käännöksillä. Mutta niistä sitten kun ehdin enemmän kirjoitella.

Toiset on luotuja kulkemaan ja kohta taas mennään!

Kesähaleja!

Tanjanimmari

1 kommentti


  1. No se onkin ihanaa kun kaikkee ei tarvi suunnitella niin kamalasti etukäteen vaan voi tolleen extempore tehdä jotain reissua 🙂 Me suunnataan ens viikolla Kilpisjärven suuntaan, ainakin tällä tietoa siihen suuntaan… 😉

    Vastaa

Vastaa