Kew Gardens

Olon ollessa edelleen hutera, päätettiin, että otetaan ihan leppostelun kannalta tuo ainoa kokonainen päivä Lontoossa. Suunnattiin Kew Gardensiin. Valtavaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Ollaan tuolla kerran aikaisemminkin käyty ja molemmat tykättiin kovin. Nyt suunta oli taas tuonne. Siellä voi rauhassa kävellä, nauttia puutarhasta ja kasvihuoneista ja välillä pysähtyä ihan vaan istuskelemaan.

London Passeilla sisäänpääsy oli ilmainen. Koska kuljin keppien kanssa ehdotti portilla ollut henkilökunnan jäsen, että ottaisin ilmaisen pyörätuolin, olisi varmasti helpompaa liikkuminen isossa puistossa. No, mikäpä jottei, Nörtti ohjasi, mie luin karttaa. Puiston kiertäminen sujui ihan mallikkaasti.

Aikaiset kevään kukkijat olivat jo kukkineet ja kesä ei ollut vielä ihan alkanut, mutta kyllä tuolla siltikin riitti nähtävää. Mangnoliat kukkivat vielä, alppiruusut olivat ihan täydessä kukassa. Kalliopuutarhassa oli melkoista väriloistoa.

Riikinkukko esitteli komeaa pyrstöään ja hanhet taistelivat omenasta.

Oli mukavaa ja rauhallista, välillä tuntui, että oltiin puistossa ihan kahdestaan. Sitten alkoi satamaan. Jätettiin loput puistosta seuraavaan kertaan ja lähdettiin metroasemalle. Ei kuitenkaan menty suoraan hotellille, vaan käytiin Wembleyn kautta. Ei käyty stadionia katsomassa, ohi kyllä mentiin, vaan käytiin Poundstretcher-halpakaupassa. Äitini rakastaa aurinkokennovalaisimia ja löysi tuon puodin sivuilta mieleiset, joita toivoi tuliaisiksi. Koska äiskä asuu meillä aina reissujen ajan ja hemmottelee kissat pilalle tuotiin äipälle lamppuja. Tuolla puodissa oli myös ainoa kerta, kun jouduin keskustelemaan kassahenkilön kanssa aiheesta, käykö skottipunnat heillä, takana jonossa oleva nainen totesi vaan, että se on yhtä hyvää brittivaluuttaa, kuin muukin. Kassa väitti, ettei käy ja alkoi tenttaamaan multa, mistä olen moista saanut, kun totesin, että pankkiautomaatista Edinburghista, kutsui kassa johtahan paikalle ja hetken se niitä seteleitä tutki ja väänteli ja totesi, että kai nää sitten käy.

Sitten hotellille hetkeksi huilaamaan ja illemmalla vielä ostamaan viimeiset tuliaiset. Seuraavana päivänä olisi edessä kotimatka.

IMG_1590

IMG_1591

kew64

kew62

kew61

kew60

kew57

kew56

kew51

kew48

kew42

kew36

kew35

kew32

kew29

kew26

kew25

kew22

kew21

kew19

kew16

kew15

kew14

kew13

kew8

kew7

kew4

kew2

kew

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa