Kivoja ja ei ihan niin kivoja ylläripylläreitä

Ylämäkkee alamäkkee… sitähän tää ihmisen elämä on! Lauantaina oli sateinen ja suruinen heti aamusta. Mutta sitten yllättäin sellainen elämäni aurinko, kuin Nörtti yllätti ihan puun takaa täydellisesti ja lopun päivää paistoi aurinko.

Hommahan meni suunnilleen niin, että kirjailin kauppalappusen ja pistin Nörtin kauppaan. Oletin, että se menee tuohon paikalliseen markettiin. Kului hetki, kului toinen ja sitten se soittaa, että kyttää ikkunassa ja tuu auttamaan, en saa kaikkia kannettua ylös. Oli sitten kurvannut Lahti-kaupunkiin kaupustelemaan ja toi tullessaan varmaan kuukauden ruokatarpeet ja sitten surumieliselle vaimolleen yllätyksen: UUDET KENGÄT!

Sopivat täydellisesti (kyllä tuo osaa mulle kenkiä ostaa!!), ovat aikas päheet ja ihan aikuisten oikeesti, niillä pystyy myös kävelemään! Korkoa on 13cm ja platformia päkiän alla 2-3 cm, eli oikein mukavat! Ihana mies, yhtään en osannut aavistella, että se mitään suunnitteli!

Lauantaille olin varannut herkun (järkyn äkkimakee) ja sen nautin kunnon espresson kanssa (rakas toi kaupasta myös Illyä mulle, omnomnom!) Oli oikeastaan ihan hyvä päivä!

No sitten se ei niin kiva ylläri. Hammas aloitti taas lauantaina särkemisen! Se on avattu ja lääkitty, juurihoidettu ja lääkitty, avattu uudestaan, löydetty tulehdus, syöty antibiottikuuri ja tänään taas hammaspäivystykseen. Hammaslääkärini naurahti, että ”Terve taas!” 🙂 Niinpä. Meinasi vaipua epätoivoon, kun kerroin, että särkee ja ei kärsi purra, sattuu vaan. Avasi hampaan, ei mitään, päätti avata hieman lisää ja ”onnekso olkoon, olette voittaneet yllätysjuuren, joka on tulehtunut ja märkivä!” Ei kuulemma pitäisi olla tuossa hampaassa ihan noin montaa juurta, mutta koskas mun hampaissa mikään normaalia olis, tai ylipäänsä koko kropassa. No, eipä oo elämä tylsää tässä ruumiissa, jos ei joku harvinainen sairaus iske, niin sitten hampaat on jotenkin mutantteja! Eli sitten rassattiin juurta, otti kipeetä, mutta totesin, että antaa mennä, ei tartte puuduttaa. Nyt hammas on täynnä lääkettä ja täytettä ja reseptillä on antibiottikuuri. Se aloitan sitten keskiviikkona, sillä nyt on pitkittyneen flunssan antibiottikuuri menossa ja ei voi popsia kahta samaan aikaan. Toivottavasti tuo kuuri nyt tekee tehtävänsä ja 19.6 saan sitten hampaan vihdoin kuntoon! Täytyy kyllä hehkuttaa, että mulla on onneksi ihana hammaslääkäri, mukava ja ystävällinen!

Vastaa