Kohti Lontoota

Pakko myöäntää, mutta en muista juurikaan mitään, maanantaista 9.5. Sen muistan, että aamupäivällä olin sairaalassa tipassa ja sitten tultiin taksilla hotellille. Käytiin Sainsburyssa ostamassa mulle juomista ja sitten Nörtti lähti selvittämään mikä oli meidän junalippujen kohtalo. Meidänhän oli tarkoitus lähteä tuolloin maanantaina kohti Lontoota.

Nörtti kävi Waverleyn asemalla Virgin Trainsin palvelupisteellä ja sai kyllä aivan mahtavaa palvelua. Meidän ostamien lipuissa oli kohta, jossa todettiin, että lippuja voi muuttaa vuorokautta ennen, mutta ei enää sen jälkeen. Oltiin tosiaan varauduttu, että ostetaan uudet liput. Sairaalasta saatu epikriisi pelasti meidät. Ei saatu vastaavia lippuja ykkösluokkaan, mutta saatiin ilman mitään lisämaksua liput tiistaille Lontoon junaan. Nörtti kysyi, että voisiko jättää tippiä tai muuten korvata tämän, kun oli kovin kiitollinen tästä ja kuulemma ei mitään korvausta tarvitse, työtään vaan tämä neitokainen teki. Vietiin kuitenkin ennen junan lähtöä tiistaina suklaarasia Virginin palvelupisteelle ja pyydettiin toimittamaan se Staceylle. Laitoin myös Virgin trainsin sivujen kautta kyseiselle henkilölle vielä palautetta ja kiittelin kovasti.
IMG_1482

Albion 8

Albion 7

IMG_1492

Matka Edinburghista Lontooseen Virgin East Coast-junalla on kuulemma yksi Britannian kauneimmista reiteistä. Ystäväni Steve lähetti mulle yksityiskohtaisen listan, mitä kaikkea tärkeää ja historiallista matkan varrelle osuisi:

Tanja, I hope you enjoyed your Scottish adventure. When you travel back south across the border to London make sure you sit on the left side of the carriage facing the direction of travel. After Berwick you should be able to see Lindisfarne (Holy Island) and also Bamburgh Castle. The departure from Newcastle is also special, you will have a great view of the Tyne Bridge. Next, about 10 minutes later, there will be lovely views of Durham Cathedral as you pass through the city on a high level viaduct. Next, between Darlington and York, watch for the white horse carved into the hillside which can be seen for miles. Finally, approaching York, look out for a glimpse of the roman wall near the station entrance and the national railway museum and of course York Minster. After York you can nap as there’s nothing of note just towns n countryside.

Itseäni hieman hymyilytti Yorkissa, että enpä ole näin lähellä exääni ollut 13 vuoteen… Hänen työpaikkansa on aivan Yorkin rautatieaseman vieressä 🙂

Screen Shot 2016-04-03 at 16.11.47

Ensimmäinen kahvi moneen päivään, tai oikeastaan muutama siemaus siitä.
OriginalPhoto-484557405.600993

Edinburghin Waverleyn aseman odotustilan kattoikkuna.
OriginalPhoto-484558646.445967

Mitäpäs sitä muuta tekisi, kuin katselisi kauniita maisemia ja neuloisi!
IMG_1502

IMG_1518

IMG_1520

OriginalPhoto-484566728.409172

IMG_1538

Kuten kunnon britti elin teellä melkein koko sen ajan mitä vatsataudissa olin ja mitä siitä toipumiseen meni. 🙂 Sama meininki jatkuu, sillä tuon vatsataudin ansiosta onnistuin lopettamaan kahvin juomisen kokonaan. Teetä menee nykyään pari mukillista päivässä. 😀 En kuitenkaan kiellä itseltäni kahvia kokonaan, jos mieli tekee niin voin nauttia kupillisen. Mutta se ei vaan enää maistu hyvältä. Elämä on earl grey’tä ja vihreää teetä, luomuna tietysti!
IMG_1546

Lopulta oltiin Lontoossa ja olo oli aika nuutunut ja odotin kovin, että pääsisin hotellille huilaamaan. Ei viitsitty lähteä metrolla seikkailemaan Kings Crossin asemalta Queenswaylle, vaan otettiin taksi. Meille osui varsin hurmaava taksikuski, nuorehko mies, joka ensimmäisenä pahoitteli Lontoon huonoa säätä. No, kieltämättä säätilat oli hieman päälaellaan, Skotlannissa oli lämmintä 25c ja aurinko helotti pilvettömältä taivaalta ja Lontoossa tuli vettä ihan kaatamalla. Juteltiin oikeastaan koko matkan ajan. Kun kerrottiin, että ollaan Suomesta, innositui kuski kovin ja kertoi olleensa aikaisemmin mailapoikana ihan huippupelaajille ja sanoi, että on ollut niissäkin peleissä mukana, joissa on ollut Mikko Ilonen pelaamassa. Siitä saatiin taas jutunjuurta 😀

Pian oltiin Queensborough Terracella ja meidän hotellin edessä. Kohta pääsisin huilaamaan. Kun astuttiin hotellin ovesta sisään oli kuin oltaisiin tupsahdettu suoraan 80-luvulle. Hotellin aula oli kovin vanhentuneen oloinen. Sisäänkirjautumisessa kesti ja kesti, kun piti kopioida passeja ja plärätä mapista oikeaa paperia. Sisäänkirjautumista suorittanut henkilö oli erittäin epäsiistin oloinen, tukka oli rasvainen ja hapsotti sinne tänne ja puku oli muutamaa kokoa liian pieni. Saatiin avaimet ja ei kun hissillä ylös. Kun astuttiin hissitä käytävään, oli kuin oltaisiin törmätty kuumaan seinään, ilma ei kiertänyt yhtään, lattialla oleva lattiamatto oli niin paksu, ettei siinä voinut vetää matkalaukkuja, sillä pyörät eivät yksinkertaisesti pyörineet.

Kun avattiin huoneen ovi, huoneessa oli vielä kuumempi kuin käytävässä, siellä ei voinut juurikaan hengittää. Pelkkä istuminen laittoi hien virtaamaan. Minulta pääsi itku, Nörtti hermostui. Alettiin lukemaan mitä matkatoimiston voucher-lupasi, eikä niistä mikään täyttynyt. Ei ollut juuri remontoitua huonetta, ei ilmaista nettiä, ei mitään, paitsi oikean niminen hotelli. Nörtti lähti respaan valittamaan ja sai toisen huoneen avaimen, yhtä kuuma. Istahdettiin hetkeksi ja todettiin, että ei muuta kuin varataan uusi hotelli, ei tuolla pystyisi olemaan. Onneksi löytyi varsin mukava hotelli suunnilleen seuraavasta korttelista. Eihän se ihan halvimmasta päästä ollut, mutta se oli hyvä.

Respassa olivat hieman ihmeissää, kun kerrottiin, että ei kyllä voida tänne jäädä. Totesivat, että onhan meillä kyllä viileitäkin huoneita, mutta ne on tuolla kellarissa, maanalla eikä niissä ole ikkunoita. Otin tuon jo lähinnä loukkauksena. Laitoin matkatoimistolle valituksen asiasta heti kun tultiin kotiin, minkäänlaista vastausta en ole saanut, ei todellakaan edes oltu vaatimassa rahoja takaisin, mutta lähinnä valitin siitä, että se mitä heidän hotellikuvaus lupasi ei toteutunut tuolla hotellissa ollenkaan, pahoittelukin olisi riittänyt, vaan ei mitään.

Hotelli, joka pikaisesti varattiin oli Best Western Mornington Hotel, lähin metroasema oli Lancaster Gate. Hotelli oli aivan eri tasoa kuin aikaisempi. Respassa oltiin ystävällisiä ja sisääntuloaula oli varsin viehättävä. Hotellissa on 24h auki oleva baari, joka toimii aulassa olevassa kirjastossa. Saatiin mukava huone ja kun oltiin asetuttu taloksi soi puhelin. Respasta varmistivat, että kaikki on kuten ollaan toivottu ja että ollaan tyytyväisiä. Todellakin oltiin. Pieni miinus huoneen sijainnissa oli se, että se oli aivan hissin vieressä, mutta eipä tuo oikeastaan häirinnyt. Tuonne kun pääsi, niin tiesi rentoutuvansa ilman huolen häivää.

IMG_1602

Albion 9

IMG_1557
OriginalPhoto-484734895.652500

OriginalPhoto-484736183.318299

OriginalPhoto-484736186.620351

OriginalPhoto-484736189.877302

OriginalPhoto-484736191.600765

Hetki huokaistiin hotellilla ja sitten lähdettiin syömään. Käveltiin Paddingtonin aseman lähellä sijaitevaan Garfunkel’s ravintolaan. Semmoinen leppoisa perusruokaa tarjoileva ravintola. Meille sattui varsin hurmaava tarjoilija, joka oli niin kohtelias, hauska, ammattitaitoinen kuin viihdyttäväkin. Sain syötyä jopa muutaman suupalan varsin hyvää pastaa.
IMG_1561

Sitten takaisin Kings Crossille ostamaan ne tärkeimmät tuliaiset. Keskenkasvuinen on melkoinen Potterhead, kuten Nörttikin. Joten suuntana oli laiturilla 9 3/4 sijaitseva kauppa. Oli esitetty kainovieno toive, että jotain Hermioneen tai Korpinkynteen liittyvää. Naureskelin, että enpä olisi koskaan uskonut sanovani lausetta: ”One Hermione’s Olivander wand, please!” Ostoksista tulee kuvia sitten myöhemin, omaan postaukseen. Myyjä otti Olivanderin laatikon, avasi sen ja kysyi, että kelpaako. Naurahdin, että mä en tiedä Pottereista mitään, joten kaipa tuo on oikea 😀
IMG_1569

OriginalPhoto-484604802.050837

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa