Kulttuuripääkaupungissa

Kulttuuripääkaupunki Turku oli aikas kuuma paikka. Pahimmillaan, tai oikeammin parhaimmillaan mittari näytti +33c. Kyllä tarkeni! Tosin mieheän nautin siitä täysin siemauksin, kun lämmin tekee vaan niin hyvää kropalle. Ei satu, ei särje, ei kolota. Kun oli Neiti viety kotiin, suunnattiin lounaalle pohtimaan, että mitäs tehtäsiin. Ehdotin Luostarinmäen käsityöläismuseota ja sinnehän myö sitten suunnattiin.

Mie kiertelin miltei jokaisessa avoinna olleessa talossa ja Nörttiä kiinnosti lähinnä ne paikat, jossa oli joku työläinen paikalla. Mielenkiinnolla seurattiin kivipainossa, kuinka siellä työtä tehtiin ja mukava herra-henkilö kertoili mielellään menetelmistä entisaikaan ja siitä mihin painotuotteita nykyään menee. Näyttipä siinä miten kortteja painetaan ja myö saatiin se kortti ihan painotuoreena mukaan. Savenvalajan talossa oli myös vallan mielenkiintoista seurata miten kulhot saivat koristeet pintaansa. Suutari teki kenkään korkoa ja ompeli nappeja kauniiseen varsikenkään. Vaikka ulkona oli pakahduttavan kuuma, olivat vanhat, hirsiset talot ihanan viileitä.

Tuomiokirkossakin piipahdettiin. Mikä viileys sielläkin vallitsi. Valtava ja kaunis kirkko. Vaikka pakana olenkin, niin pidän kirkoista, historian ja arkkitehtuurin vuoksi. Ja onhan sekin ihan hyvä juttu, että kirkoissa pääsee ilmaiseksi vessaan 🙂

Sitten suunnattiinkin kotimatkalle, joka kesti tapansa mukaan yllättävän pitkään 😉

 

Vastaa