Kuntoutuksen viimeinen jakso

Se oli sitten viimoinen jakso Kuntoutumiskeskus Apilassa Kangasalla. Meno oli aika rauhallista, johtuen tuosta mun lonkasta. Ensimmäisenä päivänä käytiin fyssarin kanssa läpi ohjelma ja raksittiin sieltä pois semmoiset, jotka eivät lonkalle sovi. Jäljelle jäi kipuhoitoja ja allasjumppaa ja vähän muutakin.

Monen monta asiantuntijaa tapasin ja mielenkiinnolla odotan heidän yhteenvetoa kuntoutuksesta ja mitä tulevaisuudessa olis hyvä tapahtua. Melkoisen eriävää kannanottoa kuulin heiltä, kuin mitä Kelalta olen saanut osakseni. Se, että johtaako mikään mihinkään onkin sitten toinen juttu.

Olin taas, omasta pyynnöstä, yksin huoneessani ja tällä kertaa mulla todellakin oli ihan yhden hengen huone. Huone sijaitsi invakäytävällä ja oli ihan mukavan tilava. Tuo Apila on melkoisen iso laitos, joten välimatkat eri paikkojen välillä ovat aika pitkiä. Yhdessä vaiheessa, kun lonkka oikein vihoitteli mietin pyörätuoliin siirtymistä, sähkärikin olisi ollut tarjolla, mutta ei antanut luonto myöden myöntää, että nyt ei jaksa.

Toimitaterapeutti kylläkin kehoitti kysymään pyörätuolia lainaan terkkarista, jos siltä tuntuu. Muutenkin olisi kuulemma ihan hyvä alkaa opettelemaan avun vastaanottamista. Mutta minkäs teet, kun luonne on tää ”Ei tartte auttaa!” 🙂

Iltaisin facetimesin Nörtin ja kissojen kanssa 🙂 Yhtenä iltana piipahdin askartelemassa. Muuten vietin aikaa ihan vaan huilaten, kun ei tarttenut pakosta tehdä mitään, kunhan meni sovittuina aikoina oikeisiin paikkoihin ja muisti käydä syömässä. Herttaiset sivaripojat kantoivat ruuat nenän eteen ja korjasivat astiat pois. Luksusta!

Videolla höpinää kuntoutusviikon ajalta. Vaikka tuo mun Tube kanava on Neulova Ninja-blogini nimissä tulee sinne myös näitä terveyshöpinöitä ja muutakin käsitöiden lisäksi. Jos keski-ikäisen rouvashenkilön höpinät kiinnostaa, niin siitä vaan tilaamaan 🙂 Yritän saada sinne kerta viikkoon jotain juttua. Ensi viikolla on luvassa vankasti käsitöihin liittyvää tubetusta.

Soittivat muuten tekonivelsairaala Coxasta, että lähete on tullut perille ja kaikki on se myötä varsin ok, mutta lähettävä lääkäri ei ollut laittanut kuvia mukaan. Eli mun täytyy nyt maanantaina soittaa taas vaihteeksi Päksin reumapolille ja pyytää heitä lähettämään niin lokan natiivikuvat kuin magneettikuvat Coxaan, helpottaisi heidän toimintaa kun tietäisivät mitä vaivaa hoidetaan 🙂 Oishan se ollut ihan jees, jos kaikki olis mennyt kerralla putkeen, kun tämmöiselle kärsimättömällä tyypille tää odottaminen ei ole se kaikista helpoin juttu 😉

Kovasti nuo tuolla Apilassa painottivat, että tekonivelleikkauksen jälkeen vois olla hyvä sauma hakea uudelleen kuntoutukseen, sillä leikkaus on iso ja sen jälkeen olis hyvä kuntouttaa kroppaa kokonaisuutena. No, katotaan!

Ja hei, huomatkaa mitä upein pyörätuoli! Siis ihan mielettömän hieno!

Aurinkoisia päiviä!

XOXO

Vastaa