Kuvia ennen remonttia

boy-that-escalated

Näinkin voi sanoa. Eli melko liukkaasti koko homma sitten otti ja lähti lapasesta. No, tämähän ei ole meille mitään uutta. Jos meidän kanssa 250 kilometrin autoreissu muuttuu 1000 kilometrin maisema-ajeluksi, niin miten nyt yksi remontti pysyisi alkuperäisessä suunnitelmassa. Nörtin alettua moista ehdottelemaan, naurahdin ja totesin, että no, samoilla sotkuillahan sen tekee.

Eli alkuperäinen suunnitelma oli siis vain ja ainoastaan heittää valokuvatapetti seinälle ja maalata muut seinät. Siis ensin maalaus ja sitten tapetointi. Kuvassa sängyn takana oleva tumma lila seinä on tarkoitus edelleen tapetoida ja uusi sänky laittaa toista seinää vasten.

Nyt sänkyä vastapäätä on keittiön seinä ja siinä ovi. Tää meidän makkari on siis alkuperäisessä pohjapiirustuksessa merkitty ruokahuoneeksi. Mutta kun olohuone on niin iso ja pitkulainen niin meillä on ruokapöytä siellä. Tuo keittiön seinä, kuten olkkarin vastainen seinä ovat sitten vaaleammalla lilalla maalattuja ja ne oli tarkoitus maalata valkoiseksi. Käytiin maaliostoksilla ja päädyinkin aavistuksen keltaiseen taittavaan maaliin, liekö tuo nyt sitten luonnonvalkoinen vai vanilja, mutta kuitenkin aavistuksen puhdasta valkoista lämpöisempään sävyyn.

remp2

remp

Koska tää makkari on siis olevinaan ruokahuone on olkkarin vastaisella seinällä iso oviaukko ja siinä liukuovi. Meillä tuo ei ole ollut koskaan käytössä, vaan olohuoneen puolella liukuovea vasten on astiakaappi. Makkarin toimiessa työhuoneena tuossa ovea vasten oli kaapisto. Nyt se on tuommoinen ruma kuin mikä. Nörtti sai älynväläyksen, että eiköhän levytetä oviaukko umpeen.

Ei muuta kuin iskää konsultoimaan. Onni on kirvesmies-isi 🙂 Kuulemma onnistuisi, eikä se vaatisi mitenkään kauheaa määrää tavaraakaan, muutama gyproc-levy ja puutavaraa. Eilen soitettiin isännöitsijälle, että onks taloyhtiöllä mitään moista vastaan ja vihreää valoa tuli. Eli tarkoitus on nyt hävittää tuo liukuovi ja saada tasaista, kaunista seinäpintaa makkarin puolelle. Olkkarissa ei muutos juuri näy, kun seinä tulee olemaan edelleen saman hyllyn takana….
remp1

remp3

…Niinhän sitä luulis. Juu siis, ainakaan vielä, tällä hetkellä ei ole tarkoitus alkaa mylläämään olohuoneen järjestystä uusiksi, mutta eihän siitäkään voi olla koskaan varma. Joka tapauksessa gyproc-levy on käsiteltävä jotenkin ja tuota, ihan hirveää keltaista tapettia ei onneksi saa enää mistään, joten levytettävästä seinästä tulee joka tapauksessa erilainen.

Järkevintä olisi vaan maalata se ja antaa asian olla, vaan kun kyse on meistä, niin päätettiin, että tapetit alas ja olkkarin maalaus. Haetaan samaa vaniljan sävyistä maalia lisää ja maalataan sillä myös olkkarin seinät. Ja eiköhän vetäistä myös tuo hirveä oranssi eteinen myös vaaleaksi, saadaan sinnekin lisää valoisuutta. Että sitten näillä mennään.

Toivottavasti tänään, tai huomenna saadaan auto ja peräkärry lainaan, niin saadaan haettua levyt ja puutavarat ja kunhan seinä saadaan pystyyn, pääsen kunnolla hommiin. Tosin tapetin repiminen alkoi jo eilen. Harvinaisen terapeuttista hommaa.
remp4

Kirvesmiehen tyttärenä olen hyvin varustautunut tuleviin päiviin…
remp5

Mie niin tiedän, että oon aivan raato remontin jälkeen. Tiedän, että kroppa ja nivelet huutaa iltaisin hoosiannaa, mutta tiedän myös sen olevan kaiken tämän arvoista. Pääsen vihdoin kammottavista seinäpinnoista eroon. Saan rymsteerata huoneita uuteen uskoon ja saan seinillä olleet taulut ehkä hieman fiksumpiin järjestyksiin.

Toivon syväjäädytettyjä hermoja ja paljon hyvää kahvia!

Tanjanimmari

Vastaa