Laatuaikaa kierrätyskeskuksissa

Parisuhde? Ai, mikä parisuhde? Hyvä jos Nörtti ehtii käydä kotona nukkumassa. Sillä on kiire nörtteillä. Pahimmillaan se lähtee aamulla ennen viittä, kun mä vielä kuorsaan sängyssä ja tulee kotiin siinä vaiheessa kun mä olen jo peittosissa valmiina käymään nukkumaan. Ei siinä paljoa parisuhdetta hoidella saati päivittäisistä asioista keskustella. Kotona ollessaan tuo naputtelee koodia sellaista vauhtia, että ihme kun ei näppäimistö sormien alla sula. Onhan se hyvä, että on töitä, mutta kiire ja jumalattoman pitkät päivät eivät pidemmän päälle ole ollenkaan hyvä juttu. Viime viikon perjantaina tuo teki työmatkoineen (reulu tunti talvirajoituksilla suuntaansa) 14h työpäivän. Pakko myöntää, että välillä on hieman yksinäinen olo, kun toista ei näy edes silloin kun se on kotona.

No, vaikka päivät on pitkiä, niin tiedän, että nää tietää myös meille yhteistä aikaa, kun Nörtti pitää ylityönsä sitten vapaana. Joulun tienoollakin sillä on ihan reilusti lomaa ja kuulemma pitää vapaata ennen jouluvapaitakin. Kuitenkin parisuhdetta on hyvä hoidella edes jotenkin ja meillä yhteinen tekeminen on tärkeää. Vaikka molemmilla on hyvinkin erilaiset kiinnostuksen kohteet on kaksi asiaa yhteistä ja kivaa: road tripit ja kierrätyskeskukset.

Mä olen aina rakastanut kirppareilla ja kierrätyskeskuksissa koluamista ja olen saanut Nörtinkin innostumaan aiheesta. Monen vuoden ajan ollaan säännöllisen epäsäännöllisesti tehty reissuja pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksiin. Yleensä varataan aikaa koko päivä ja kierretään kaikki liikkeet. Toisinaan tullaan kotiin tyhjin käsin, toisinaan taas ei. Viime lauantaina lähdettiin hyvissä ajoin kotin pääkaupunkiseutua, että oltaisiin heti kymmeneltä Espoon Suomenojalla ensimmäisessä pysähdyspaikassa. Sielläpä oli jotain laajennuksen avajaishässäkkää ja heti ensimmäisenä iskettiin kuumat makkarat käteen. Toki minä jouduin kieltäytymään kunniasta, kun en tiennyt onko makkara fosfaatitonta vai ei, mutta Nörtille kyllä maistui!
IMG_8738

Kaikkiaan kierrettiin kaikki viisi isoa kierrätyskeskusta. Pääasiallinen tarkoitus oli haalia materiaalia yhteen mun näpertelyprojektiin, josta lisää myöhemmin, mutta homma lipsahtikin joululahjojen metsästykseksi, kiitos Suomenojan äärimmäisen siistin ja järjestyksessä olvan kirjaosaston, jossa oli vielä männä viikonloppuna kirjat -50%! Sieltäpä tuli bongattua kirja poikineen ja suurin osa niistä päätyy pukinkonttiin Keskenkasvuiselle. Myös itselleni löysin muutaman kirjan ja Nörtti löysi kieräämäänsä sarjaa lisää.

IMG_8759
Marie Antoinettin elämäkerran löysin itselleni eurolla. Leppoisaa iltalukemista.

IMG_8760
Tämä menee myöskin Keskenkasvuisen joululahjaksi, tykkää ihan hirmuisesti piirrellä kaikkia tämmöisiä, joten varmaan tällekin tulee käyttöä. Pitää vielä metsästää jostain joku Monster High Top Model vihkonen, ne kun ovat niitä parhaimpia.

IMG_8766
Tästä kirjasta taittelen joulukuusen. Etsin pitkään ja hartaasti isokokoista kirjaa, jossa olisi värikuvia ja paljon sivuja, mutta hinta ei saisi olla mitenkään kauhean korkea. Nörtti tämän sitten bongasi ja hintakin oli vallan huokea 1,50€ 🙂

IMG_8765
”Venäjän maa toi lapsilleen, vanhoja mummoja ja niiden sisällä on uusia mummoja….” uusi maatuska mun hyllyyn. Kovin ilahduttavaa oli se, että tuo pikkiriikkisinkin maatuska oli vielä tallessa 🙂 Tästä maksoin hurjat 2€

IMG_8764
Diana Gabaldonin kirjoja olen kovasti halunnut itselleni, mutta kun en oikeen periaattesta viitsi uutena niitä hankkia, niin se on vaan jäänyt. Nämä kaikki odottelivat mua -50% kirjahyllyssä ja näille jäi hintaa 6€ verran koko satsille. Ajattelin aloittaa lukemaan sarjaa samantien, vaan Nörtti ehti ensin. No, mä otan lukuloman sitten jouluna 🙂

IMG_8763
Keskenkasvuinen on kova vampyyrifani ja tuijottaisi varmaan nonstoppina Twilight-leffoja, jos vaan annettaisiin. Kyselin tässä yksi päivä, että onko lukenut niitä kirjoja ja kun kertoi ettei ole, niin siitä se ajatus sitten lähti. Yllätys oli kovin iloinen, kun tämä sarja odottelin tuolla kierrätyskeskuksessa myöskin. Kolme kirjaa lähti -50% halvennukseta ja yhdestä maksoin sitten 2€ yksistään. Neljä kirjaa sain 5€lla. Mie vähän luulen, että joku istuu joulun nenä kirjassa ellei sitten ole Katan kanssa jossain muualla kuin kotosalla.

IMG_8762
Keskenkasvuinen on myös kovasti kertonut haluavansa lukea Harry Potterit, kun on meillä niitä leffoja katsellut. No, periaatteessa Nörtillä on koko sarja, koska hän on melkoisen kova Potter-fani, mutta suurin osa kirjoista on lainassa ja niiden palautumisesta kotiin ei ole mitään tietoa, niin päätettiin, että koitetaan metsästää Keskenkasvuiselle oma satsi Pottereita. Nämä neljä kirjaa löytyi kierrätyskeskusreissulla hintaan 12€ ja yhden kirjan olen onnistunut metsästämään antikvaari.fin kautta ja se on tulossa ihan sopuhintaan joten kahta on vajaa ja nekin aion vielä ennen joulua löytää. Neiti on sen verran innokas lukija, että parempi vaan, että on kotiin mennessä sitten koko sarja, ettei tarvitse odotella seuraavaa kertaa kun meille tulee, vaan voi lukea siihen tahtiin kuin itse haluaa.

IMG_8761
Viimeisenä yllärinä yhdestä hyllystä osui silmiin mangan piirustusopus. Keskenkasvuinen piirtää ja lukee, lukee ja piirtää ja on kovin kiinnostunut mangan piirtämisestä. Kirpparilta löysin aikaisemmin syksyllä ison kirjan mangan ja animen historiasta ja nyt löytyi tämä opis 0,50€ hintaan. On muuten ihan mukavan selkeät ohjeet ja paljon vinkkejä.

IMG_8740
Shoppaillessa ja aarteita etsiessä tulee nälkä, joten suunnattiin Arabian Chico’siin. Nälkä lähti ja hyvää oli taas kerran! Nörtti yllätti itsensä ja tilasi perinteisen Chico’s burgerin sijaan bbq pineapple burgerin ja mä söin chicken fingersejä. Mun annoksessa oli myskikurpitsaa ja ihastuin sen makuun ja keittiössä odottaa myskikurpitsa ja siitä olisi tarkoitus tekaista keitto viikonlopuksi. Olipahan mukavaa istua kahdestaan syömässä pitkästä aikaa, höpistä niitä näitä ja miettiä, että mitäs kivaa sitä oikeen joululomalla keksittäisiin.
OriginalPhoto-470399420.550907

IMG_8769
Sorruin. Kauppakeskus Arabiassa on myös Cinnabon… Sen verran huumaava kanelipullan tuoksu sieltä leijaili, että menin ja sorruin. Ostin kaksi julmettua pullaa, jotka oli peitetty cream cheese kuorrutukseen. Pulla nakattiin 30 sekunniksi mikroon ja kuorrutus suli ihanaksi kastikkeeksi. Toisen valtavan kokoisen pullan vein porukoilleni ja toinen syötiin Nörtin kanssa puoliksi. Syntisen hyvää!

IMG_8751
Kahdessa eri kerrätyskeskuksessa jaettiin ilmaiseksi callunoita 3 kpl/talous. Molemmista paikoista napattin kolme callunaa mukaan, äidilleni vietiin kaksi ja neljä koristaa meidän parveketta. Vähän väriä tähän perin harmaaseen vuodenaikaan.

IMG_8744
Lopuksi vielä askarteluvinkki Kyläsaaren kierrätyskeskusen Uusix-kaupan luota. Jos nyt nurkissa sattuu pyörimään joutavia hammasrattaita, niin ei muuta kuin hitsailemaan niitä yhteen. Aikas kiva ja varmaan näyttäsi aika mageelta, jos sisälle laittaisi ulkovalot!

Olipahan muuten kiva lauantai. Tällaisia saisi olla useamminkin, mutta ei liian usen, muuten se ei tuntuisi niin kivalta!

XOXO
Tanjanimmari

1 kommentti

Vastaa