Lankaa ja mörköilyä

Vettä satoi ja lämpömittari näytti ulkolämpötilaksi +9c ja kuitenkin oli heinäkuu ja kesä kukkeimmillaan päätettiin, että ei me jakseta mökillä olla kuitenkaan niin pitkään kuin suunniteltiin. Kaikki aikahan menisi lämmittämiseen ja sateessa puiden hakemiseen liiteristä. Yksi päivä oltaisiin, tehtäisiin pieni road trip, pakattaisiin auto illalla, siivottaisiin mökki ja suunnattaisiin aamulla sitten kotiin.

Mä luulen, että melkeen kaikki neulomista tai virkkaamista harrastavat tietävät Lankatalo Tapion Kaupan. Moni meistä on sieltä tilannut ja osa on siellä myös käynyt. Mä mittailin matkaa Google Mapsista ja kysyin Nörtiltä, että mites ois, voitaskos me vaikka ajella sinne. Sattui olemaan vielä Dropsin puuvillalankojen super sale ja tuolla oli poistossa myös sellaista lankaa, jota halusin/tarvitsin. Kun kerran Nörtti oli suostuvainen tekemään pienen ajelun, niin suuntasimme sitten Kauhajoen Päntäneelle. Vartti kaupassa, koppa täynnä ja kassalle. Yhtään ylimääräistä en ostanut, vaan sen mitä listassa luki! Halvalla sain ja olin tyytyväinen. Ostoksista tulee stten tarkempaa kuvausta Neulovan Ninjan puolelle, kunhan saan sen sivuston kuntoon! Mutta jos tuolla liikutte, niin kannattaa todellakin poikea, melkoinen lankahamsterin paratiisi!
thumb_IMG_6681_1024

Koska melkoisen lähelä oltiin, niin halusin käydä tutustumassa yhteen Suomen rikoshistorian mielenkiintoisista paikoista. Äiti on aina kertonut, että pikkutyttönä hän oli leikannut lehdestä kaksi kuvaa, jotka olivat hänen aarteitaan. Toinen oli kuulemma ollut Mannerheimin kuva, koska kyseessä oli vallan komea herramies ja toinen kuva oli ollut kuva Kyllikki Saaresta, rippikuva, joka oli ollut jokaisessa lehdessä murhan jälkeen ja toki tuohon aikaa oli paljon kyseisestä tapahtumasta puhuttu ja kun murhaajaa ei oltu saatu kiinni, niin ties missä se liikkui. Onhan tuo aika mielenkiintoinen juttu, tuo koko murhamysteeri. Jos ketä kiinnostaa, niin tässä linkki wikipediaan, tiedä sitten miten paikkansapitäviä tiedot siellä on…

Melkoinen mörköpaikka kyseessä siis ja varsinkin tämmöiselle turhankin vilkkaan mielikuvituksen omaavalle ihmiselle on melkoinen kokemus mennä tuota kapeaa polkua pitkin syvemmälle metsään. Välillä piti huudella Nörtille, että hidastaisi vähän, kun en mie huono jalkainen meinannut perässä pysyä! Kaikesta päätellen siellä oli käynyt muutama muukin, toki muistomerkille oli jätetty kynttilöitä ja lyhtykin, mutta inhottavan paljon siellä oli rikottuja olutpulloja ja muutenkin lasinsiruja. Melkoisen tylsää.

Tuosta ei ole kovin kummoinen matka Isojoen kirkolle ja kävin vielä hautausmaalla kävelemässä. Haudalta palattuani katselin hetken hiljaista kylänraittia ja mietin, että on se mahtanut melkoinen ryysis olla, kun tuohon raitille ja kirkon ympäristöön on pakkautunut se 25000 hautajaiskävijää. Aika hurjaa!

thumb_IMG_6691_1024

thumb_IMG_6698_1024

thumb_IMG_6699_1024

thumb_IMG_6710_1024

thumb_IMG_6713_1024

thumb_IMG_6715_1024

thumb_IMG_6716_1024

kyllikki

thumb_IMG_6685_1024

Tässä muuten lomareissun lankaostokset… Aika vaatimattomat.
thumb_IMG_6781_1024

Vastaa