Lankaa, lankaa, lisää lankaa!

novitalla

Onko oikeasti parempaa kuin 24/7 avoinna oleva lankakauppa alle tunnin ajomatkan päässä. No, ihan äkkiä ei tule mieleen mitään muuta. Tai no, tulee, mutta koska tämä postaus kirjoitetaan neulootikon näkökulmasta, niin eihän sitä nyt mitään muuta voi olla!

Kuten tuolla aikaisemmin jo kerroin, niin Etienne on fiksu auto ja ajeli Korialle, kun olin ensimmäistä kertaa sen kyydissä. No, siltä reissulta lähti mukaan kilo Pirtelö-lankaa ja pari kerää neonväristä Tivolia. Pirtelöstä teen torkkupeittoa ja kilohan ei siinä hommassa riitä mihinkään.

Joten ei muuta kuin toinen kierros Korialle. Pirtelö kun on viime kesän (?) sesonkilanka, niin sitäpä ei enää valmisteta ja tuolla 1,50€/kerä hinnalla se ei todellakaan kauaa hyllyssä vanhene, joten nappasin mukaan sitä vielä toisenkin kilon. Kakkoslaatu pussukoissa oli ilahduttavissa määrin muitakin lankoja kuin niitä iänikuisia villalankoja. Kasan päälimmäisenä oli puolen kilon pussi turkoosi-valkoista Puro Batikia, siellä se kuiskutteli, että ”Vie mut kotiin… mä tiedän, että sä haluut sen yhden paidan…” Tottelin, koska olen kiltti tyttö!

Tivolia otin vielä pari kerää lisää, koska ajattelin tuosta tehdä piiiiiitkät sukat! Ja koska olen täysin varma, että kun kesä on nyt niin paljon aikaansa edessä (juhannusruusut kukkii jo), niin kyllä se talvikin sieltä ennen aikojaan tulee, joten varustauduin siihen muutamalla kerällä Nallea. Pysyypä ainakin varpaat lämpiminä.

2014-05-29 09.33.50-1

novitalla1

Torkkupeittoon tulee kuusi tämmöistä isoa isöäidinneliötä. Niiden koko on suunnilleen 50x50cm. Sitten virkkailen siihen vielä reunan. Kolme on valmiina neljäs valmistunee huomenna, ellen ole tänään yliahkera. Tuollaisen peiton alla ei voi nähdä kuin kauniita unia!
2014-05-29 19.06.32-2

Neulomisiin!

Tanjanimmari

2 kommenttia


  1. Tuo onkin tosi hyvä idea että voi tehdä isoja isoäidinneliöitä. Mulla on torppaantunu toi peittohomma aina siihen kun tarvis tehdä jotain miljuuna niitä neliöitä 😉 tota vois joskus kokeilla.

    Vastaa

    1. Mie tein muutama vuosi sitten semmoisen peiton johon tuli yli 200 neliötä ja se päättely ja yhdistäminen oli yhtä helvettiä! Joten päätin ottaa tän seuraavan peiton vähän helpomman kautta. Ensin meinasin, että virkkaan kokonaan peiton yhdestä isosta neliöstä, mutta päädyin sitten näihin vähän pienempiin. Yhteen neliöön oon saanut kulumaan neljä kerää lankaa.

      Vastaa

Vastaa