Lankaa ulukomailta asti.

Koska kaikki muutkin, niin myös mie yhdessä äitin ja Ainon kanssa, tehtiin tilaus Ice Yarnsille Turkkiin. Sunnuntai-iltana tilasin, torstaina lähettipoika kantoi paketin kotiin. Hinnat ei tuossa kaupassa päätä huimaa ja valikoimaa on, no, omiksi tarpeiksi ja ehkä pikkaisen ylikin.

Meidän lankatilaus näytti tältä. Hauskinta tuossa on se, että harmaat langat olivat Ainolle ja äipälle ja mie sitten loistan kaikissa sateenkaaren väreissä! Kummitädille oli lisäksi muutama kerä sukkalankaa. Mie tilasin periaattella vähän sitä sun tätä, sillä halusin muutamaa erilaista lankaa kokoeiluun, että tietää sitten tulevaisuudessa mitä tilailla, sillä varmaa on, että tuolta tulee tilattua uudemmankin kerran.
IMG_5329

Tää on ihan perussukkalankaa. Nimeltään se on Super Sock ja se pitää sisällään 75% villaa ja 25% polyamidia. Puikkosuositus on 2,75-6mm, joten aika laaja on skaala. Kerässä on 100g ja 400m.
IMG_5331

Niin ihanan pehmeä ja silkkinen Tropical Color. Bambua 50%, puuvillaa 25% ja dralonia 25%. Kerässä 100g ja 285m. Puikkosuositus 3-4mm
IMG_5332

No sitten, ihan 100% akryylia. Akryylilanka tuntuu jotenkin jakavan mielipiteen vahvasti joko puolesta tai vastaan. Toiset ei siihen koske pitkällä tikullakaan, toiset taas tykkää neuloa. Mulla on aina ollut akryylilangasta sellainen muovinen mielikuva, joka on Puro Batikin myötä onneksi rapistunut, joten uskalsin tilata tätä kokeeksi. Tämä on Magic Light, 100g ja 360m. Puikkosuositus 4-4,5mm. Itse tekaisin tästä yhdet sukat 3 puikoilla, tuli hyvät ja napakat. Sukat esittelen toisessa postauksessa. Lanka oli mukavaa nitkutettavaa ja ihanan pehmeää ja se miten väri liukuu, mie tykkään!
IMG_5333

Oikeen emppishemppissymppis värityksen omaava Baby Wool Print, 50g ja 150m. Puikkosuositus 4-4,5mm. Tää on sitten syönyt 40% villaa ja 60% akryylia. Ylipehmoisen tuntuinen ja varmaan ainakin sukkia tästä värkkään, myssykin saattaa tulle kyseeseen. Ans kattoo ny.
IMG_5334

Viimeisenä Camilla Cotton 100% merseroitua puuvillaa. Kerässä 50g ja 125m, puikkosuositus 3mm. Saattaapi mennä sytomyssylangaksi.
IMG_5335

Siellä ne on, nätisti rivissä kaapissa. Mua niin huvittaa, kun ihmiset vaikuttaa kilpailevan sillä, kenellä on suurimmat lankavarastot ja tässä puhutaan kymmenistä kiloista. Mä en ole varmaan ikinä, elämäni aikana omistanut näin paljoa lankoja, kun en henkilökohtaisesti ymmärrä mitä järkeä on säilöä lankoja vuosikausia kaapissa, tai ostaa lankoja, joita ei raaski neuloa. Tähän asti olen ostanut lankaa aina silloin kun tarvitsen. Nyt vähän lähti lapasesta ja pakko myöntää, että pieni ahdistus on, että millä ajalla noita ehdin neuloa pois. Mutta eiköhän ne hupene.
IMG_5336

Vastaa