L’Appart eli meidän kämppä Pariisissa

Oli muuten harvinaisen mukavaa päästä meidän Pariisin kämpälle. Tiesi, ettei tarvitse rahdata laukkuja muutamaan päivään yhtään mihinkään. Tuo L’Appart sijaitsee Sain-Ouenin kirpputorialueen sydämessä ja on aika ankean näköistä seutua niinä päivinä kun liikkeet eivät ole auki. Kirppari- ja antiikkimarkkinat ovat toiminnassa lauantaista maanantaihin. Osa liikkeistä näytti olevan auki myös muuten, mutta pääasiallisesti noina kolmena päivänä ja voi kertoa, että ryysi on ihan kauhea! Vaikka ensi teki mieli tutkailla valikoimia tuli kuitenkin sellainen olo, että äkkiä pois!

Tie, jonka varrella tuo asunto on, oli aikas vilkkaasti liikennöity ja kun onnistuin nukkumaan todella huonosti suurimman osan öistäni niin voin kertoa, että sellainen hijaisempi hetki tiellä ajoittui 3:00-4:30 väliseen aikaan. Muuten kuului puhetta ja huutoa ja autojen ääniä ja torvet soivat etc. Aamusta varhain olivat sitten roska-autot liikenteessä. Ihan hullua, mutta kadulla kävelevien ihmisten puheet kantautuivat kolmanteen kerrokseen ihan hyvin ja selvän sai vaikka mitään ei ymmärtänytkään. Myös eräänä yönä naapurintädin makuuhuoneen huudahdukset herättivät meidän erittäin tehokkaasti… Jotenkin sitä oppi arvostamaan tätä oman kodin äänieristystä!

Kämppä oli kaikinpuolin ihan ok. Keittoastiat olisivat voineet olla hieman paremmassa kuosissa. Paisinpannun ja kattiloiden pohjat olivat sellaiset pallot, että ruuan laittaminen oli ajoittain aika haasteellista, mutta siitäkin selvittiin. Keskenkasvuinen ja Nörtti nukkuivat hyvin ja mä sitten vähän huonommin. Ruoka on Pariisissa edullista, siis sellainen ruoka, jonka ostat kaupasta, joten syöminen ei paljoa kustantanut tuolla kämpillä. Iltaisin oli crepes scurees syönti kisoja ja mä herkuttelin vuohenjuustolla ja patongilla! Pikakahviakin opin juomaan, eihän se edelleenkään hyvää ole, mutta aamukahvina toimi ihan siedettävästi! Joten ihan kivaa vaihtelua hotellissa asumiselle.

Vaikka tuo ihan kiva ja suht edullinen paikka onkin, en ehkä toista kertaa tuolta alueelta varaisi asuntoa. Metroasemalta on kuitenkin aikamoinen matka tuonne ja varsinkin markkinapäivinä kaikki ”Vuitton bag…special price just for you madam….” kauppiaat, jotka melkeen iholle tulevat ahdistavat ja niitä riittää… Parhaimmillaan molemmilla puolin jalkakäytävää on rivissä ukkoja ja kaikki tyrkyttää kelloja, aurinkolaseja, laukkuja etc.

Vastaavanlaisia asuntoja on Pariisi pullollaan ja googlettamalla niitä löytyy vaikka miltä alueilta. Jos on valmis maksamaan hieman enemmän voi ihailla vaikka Eiffeliä omasta ikkunasta! Suosittelen kokeilemaan hotellin sijasta tätä!

Vastaa