Loma meni, aika valittaa!

Näinhän se menee. Ollaan lomalla ja tuodaan ne negatiiviset asiat tullessaan. Sää oli sitä tai tätä. Ruoka oli semmoista ja tämmöistä. Koska loman jälkeen kuuluu valittaa ja olla negatiivinen, niin päätin tehdä ensimmäisen postauksen niistä asioita, jotka olisivat voineet olla tai mennä toisin. Olen siis kunnon suomalainen ja valitan, mutta vain siksi, että sitten pystyn keskittymään niihin hyviin muistoihin, joita tuolta reissulta jäi huomattavasti enemmän kuin huonoja.

1. Finnairin menomatkan sählingit: konetyypin muuttuminen, paikkojen muuttuminen (kannattaa siis ostaa paikat ennakkoon, ne kun voi mennä alta ja sitten iskee paperisota, jos haluat rahat takaisin), Neiti meinattiin laittaa yksin istumaan. Onneksi Finskin-setä päätti, että ensin koneeseen menee bisness-tyypit ja sitten lapsiperheet ja viimeiseksi muut ja on free seating, joten meidän perhe pääsi samalle riville.

2. Disneyland Pariisin huonosti infotut aukioloajat. Varsinkin ravintoloiden suhteen. Paljon isoja rafloja oli jostain syystä kiinni ja se aiheutti ylimääräistä kävelyä ja se ei ole hauskaa nälkäisenä. Muissa rafloissa olikin sitten vastaavasti ihan järjettömät jonot!

3. Jonot niin Disneylandissa kuin Pariisissakin. Tämä ois tietty voitu välttää, jos oltais oltu reissussa muulloin kuin high seasonin aikaan kesällä! Mutta yli tunnin jonotus parin minuutin ajeluun, no thank you! Varsinkin kun eräs kansakunta pitää etuilua omana oikeutenaan. Yksi jonottaa ja koko suku tulee sitten loppuvaiheessa siihen viereen. Yhteen laitteeseen jonotettiin puolituntia, että päästiin varsinaiseen jonoon! Nörttikin alkoi ymmärtämään, miksi mä olen aina ollut sitä vastaan, että mentäisiin Pariisiin kesällä! 😀

4. Jumalattoman huonosti käyttäytyvät aikuiset Disneylandissa. Tönitään ja revitään lapsia pois hahmojen vierestä, että saadaan kuvia tai päästään itse siihen viereen. Eniten vitutti se, että kun hahmo kirjoittaa muksulle nimmaria, niin aikuiset tönivät lasta pois hahmon luota. Tuollaisessa tilanteessa ei Disneylandin henkilökunnan edustajan pyyntö lopettaa töniminen ja mennä kauemmaksi tuota mitään tulosta. Sen verra paskasti nuo kahden kansakunnan edustajat käyttäytyivät, että voin rehellisesti sanoa, ettei enää tee mieli matkustaa esim. Barcelonaan tai Roomaan.

5. Paskat tyynyt ja varsinkin Suomessa hotellin huono sänky, joka teki tyhjäksi fysioterapeutilla käynnin.

6. Ranskalaisen kämpän äänieristys. Yhtenä yönä säikähdin, että Keskenkasvuisella on joku hätä ja Nörttikin heräsi. Mutta hetken aikaa kuunneltuamme huomattiin, että naapurin tädillä oli kivaa makuuhuoneessa. ”oh…oh OUI!!” Ja se liikenteen melu. Katu oli kapoinen kuin mikä…liikenne oli aika reipasta n. aamu kolmeen asti, sitten tuli semmoinen 1,5 tunnin rauhallisempi hetki, kunnes taas viiden tietämillä alkoivat torvet soimaan! Kyllä, en nukkunut kovinkaan hyvin reissussa!

7. Huijarit ja varkaat, ja niitä riittää. Yhden kerran yritettiin aika härskisti avata Nörtin shortsien reisitaskun nappia, onneksi huomasi sen! Montmartren lanka-tyypit, ”varainkerääjät” kuuroille ja nää sormushujarit. Orsay’n museon ympärillä niitä tuli ihan liukuhina-tyyliin vastaan. Sen näki jo kauempaa tyypin katseesta ja tiesi, että kohta se kumartuu ja alkaa huutelemaan ”madam…pardon…madam, madam…” Loppupäivästä oli jo sellainen olo, että älkää nyt jaksako hei, toi on oikeesti tyhmää!

8. Pakko juoda pullovettä, muuten menee loma pilalle. No ei ole! Kyllä pullovettäkin juotiin, mutta myös ihan pariisilaista hanavettä! Hengissä ollaan eikä yhdelläkään ollut edes vatsa kipeänä! Eihän se hyvältä toki maistu, varsinkin, kun itse asustelee pohjavesialueella ja vesi on mitä parhainta, mutta sitä voi juoda ihan huoletta! Tosin eipä tuo pullovesi paljoa lähikaupassa maksa (0,69€/1,5l).

Mutinat on nyt mutistu! Seuraavien päiven aikana blogi luultavasti tulvii kuvia ja juttuja reissusta. Koittakaa kestää!

Vastaa