Lontoon Eläintarha

Heathrow’n lentoasemalta seikkailtiin pienten mutkien kautta Eustonin juna-asemalle. Illalla kyseiseltä asemalta lähtisi Caledonian Sleeper yöjuna kohti Skotlantia. Syy miksi jouduttiin hieman muuttamaan reittiä oli Eustonin remppa, joten liukuportaat oli poissa käytöstä. Ei siis kauhean helppoa liikuntarajoitteiselle. No, jäätiin toisella asemalla pois ja käveltiin Eustonille. Ilma oli mitä ihanin, suomalaisessa mittapuussa täysi kesä. Huomasin heti, että neuletakki on aivan liikaa!

Eustonilla jätettiin isot matkalaukut säilytykseen ja koukattoon Bootsiin hakemaan hieman evästä. Lontoossa asuva ystäväni Neea vinkkasi, että Bootsilla (kuten monella muullakin) on näppärät meal dealit sangen edukkaasti. Mä valkkasin omaani kinnku, juusto, suolakurkku kolmioleivän, veden ja poppareita pussillisen, maksoivat yhteensä alle £4. Nörtin samainen leipä, Satburst pötkö ja vesi maksoivat saman verran. Melkoisen edukasta. Niitä sittä nautiskeltiin kesäisessä auringon paisteessa, hevoskastanjan varjossa Regent’s Parkissa. Loma!
Albion 1

OriginalPhoto-484052568.964107

OriginalPhoto-484053607.098202

Meillä kun oli ostettuna London Passit, niin päästiin Fast track-sisäänkäynnistä ilman jonottamista sisälle eläintarhaan. Lontoon eläintarha on yksi maailman vanhimmista, se avattiin 1828. Paljonhan tuolla oli nähtävää ja paljon jäi näkemättä. Paljon oli koululuokkia kevätretkillä ja tietysti paljon turisteja, mutta mitenkään mahdoton ryysis tuolla ei ollut. Liekö johtunut siitä, että vielä ei ole se kuumin kesäsesonki alkanut.

Ensimmäisenä osuttiin Penguin Beachille. Pinkuilla on tuolla varsin lokoisat oltavat. On tilaa uiskennella, kivikkoja missä hyppiä ja rantaa missä oleskella. Enimmäkseen tuolla Lontoossa oli humboldtin pingviinejä eli perunpingviinejä ja rockhoppereita. Rockhopperit on jotenkin ylisuloisia, kun ne näyttää jokseenkin kärttyisitä koko ajan. Näissä meidän pinkkukuvissa esiintyy vain humboldteja, sillä Rocky the Rockhopper hengaili kivokossa kauempana, eikä siitä saatu kunnon kuvaa. Mä taisin rakastua noihin pingviineihin aikas lujaa.
lzoo4

lzoo9

lzoo16

lzoo17

lzoo19

Kaikenlaisia otuksia tuolla eläintarhassa oli, kamelit ottivat rennosti. Mä mietin, että paljonko lankaa saisi yhdestä alpakasta. Perhosia käytiin katselemassa butterfly housessa, siellä ne lentelivät ihan vierestä ja välillä pysähtyivät syömään hedelmiä ja nektaria. Siellä oli kyllä ihan uskomattoman kauniita yksilöitä. Eläintarhassa avattiin tänä keväänä täysin uusittu leijona-alue, Land of the Lions. Siihen on haettu mallia intialaisesta kylästä, joka on rautatien varrella. Sen mukaan on tuonne alueelle tehty eri teemaa noudattelevia alueita. Siellä oli rautatieasema, tori, kauppoja, temppeli ja paljon muuta. Leijonat olivat hieman laiskalla tuulella, tai sitten vain muuten halusivat viettää aikaa sisällä, niitä ei juurikaan näkynyt. Tuolla Land of the Lionsissa on myös mökkejä, joita saa vuokrata ja viettää yön eläintarhassa. Se voisi olla melkoinen kokemus, kuunnella öisiä ääniä leijonatarhassa. Mitään kovin halpaa huvia se ei ole!
lzoo25

lzoo26

lzoo35

OriginalPhoto-484057911.306328

OriginalPhoto-484056986.778951

Mulle ehdoton päivä kohokohta oli kirahvit! Mä olen aina halunnut nähdä sellaisen omin silmin ja nyt se tapahtui. Siinä mä vaan tuijotin niitä ja itku pääsi. On ne vaan niin upeita ja kauniita ja koostaan huolimatta niin kovin siroja. Niiden kasvot on niin lempeät ja silmät kauniit! Mä vaan tuijotin niitä täysin hurmaantuneena! Tuo kirahvitalo on rakennettu 1836-1837 ja palvelee edelleen tarkoitustaan varsin erinomaisesti. Oli se kerrassaan upea näky, kun kirahvi astui viisi metriä korkeasta oviaukosta pihamaalle. Mä voisin jatkaa tätä taivastelua vaikka koko päivä, mutta annan kuvien puhua puolestaan.

Ai niin, sen verran vielä, että paikan päältä piti lähettää äidille videoviesti ja todeta, että tossa niitä kirahveja nyt on. Äitini väittää kivenkovana, että on aikoinaan nähnyt Korkeasaaressa kirahveja, vaikka kyseisiä eläimiä ei Korkeasaaressa ole koskaan ollutkaan 😀 Hupsu äiti!
IMG_2997

lzoo62

”Siis, kato, kato, KATO NY! Siellä on K-I-R-A-H-V-I!”
lzoo60

lzoo56

lzoo52

lzoo51

lzoo49

lzoo40

lzoo41

lzoo45

Tässä on Ricky ja Rocky, ne päätti lähteä meidän mukaan. Kovasti olivat innoissaan, kun kuulivat, että pääsevät Skotlantiin meidän kanssa. Alkanutta ystävyyttä juhlistettiin espressolla.
OriginalPhoto-484058400.949393

Tässä pari kuvaa vanhasta pingviinialtaasta. Kovin on ollut pienet tilat sillon aikoinaan, kun ei vielä oikein ymmärretty elukoiden hyvinvoinnin päälle. Nyt on pinkuilla varsin hulppeat tilat.
lzoo29

Mä olin jostain ihmeellisestä syystä kuvitellut, että okapi olisi huomattavasti pienempi, mutta mitä vielä, melkoisen isokokoinen tuo otus on. Näyttää puoliksi seepralta, mutta on kirhaville sukua. Säkäkorkeus voi parhaimmillaan olla 2 metriä ja painoakin voi kertyä 250kg. Ei siis mikään ihan pikkuruinen otus, mutta niin söötti.
lzoo31

Seeparinkin näin nyt sitten ensimmäistä kertaa. Niin, mites se nyt on onko se pohjaväri musta vai valkoinen?
lzoo46

Meditointiin mallia zen-masterilta. Kuten Tukholman Skanssenilla, myöskin Lontoon eläintarhassa pääsee ihan lähelle rengashäntämakeja. Ihan yhtä uteliaita eivät nämä tyypit olleet, kuin mitä ne oli Skanssenilla, mutta lähelle pääsi näitäkin. Koska oli aurinkoista ja lämmintä, eivät nuo kauheasti liikuskelleet, vaan nauttivat uloskäynnin katolla auringosta. Turisteja vahtimassa ollut eläintehoitaja kertoi, että nämä kaksi kaverusta ovat erittäin harvinaiset makikaksoset ja kuulemma melkoiset täystuhot kun sille päälle sattuvat. On kuulemma hyvin harvinaista, että poikasia syntyy enemmän kuin yksi ja siksi nämä ovat vähän niinkuin kaikkien lellikkejä 🙂
lzoo48

lzoo79

Pelikaanien ja flamingojen jälkeen palattiin vielä pingviinien luokse. On ne vaan niin uskomattoman hellyttäviä otuksia. Muiden polskiessa altaassa tämä yksi vaan nökötti rannalla, totesin, että ihan varmaan se on samanlainen kuin minä, että joo, uiminen olis ihan jees, mutta kun se vesi on niin hiivatin kylmää!
lzoo78

lzoo76

lzoo39

lzoo37

lzoo71

lzoo67

lzoo65

lzoo66

”EN TUU UIMAAN!”
lzoo68

Kaikkinensa Lontoon eläintarha on käymisen arvoinen paikka. Toki sisäänpääsymaksu on aika kova £25.50 (£28,10 vapaaehtoisen lahjoituksen kanssa), mutta jos London Passin ostaa useammaksi päiväksi, tai vaikka päiväksi, niin fast track-sisäänpääsy sisältyy sen hintaan. Paikka oli mukava köpötellä keppien kanssa, ei liian mäkinen, eikä liikaa portaita. Myös pyörätuolilla liikkuvat on huomioitu varsin hyvin tuolla ja kuulemma jostain olisi saanut vuokrata tuoleja, mutta kepeillä menin. Kahviloita on useita ja vessat ovat varsin siistejä ja palvelu on erittäin hyvää ja ystävällistä! Suosittelen!

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa