Macarons

2015-04-02 12.22.53

Tulipahan vaan mieleen, että laitan tänne tämän mun luottoreseptin macaronseihin, jos joku muukin haluaa niitä kokeilla. Tällä olen suurimman osan saanut onnistumaan, mutta kuten sanottua, koskaan ei voi tietää miten nää onnistuu, se on vaan niin mystistä. Aikaisemmin piirsin lyijykynällä leivinpaperin toiselle puolelle sopivan kokoiset ympyrät, niin sai tasakokoisia kuoria, mutta nykyään en enää viitsi. Ei muuta kuin testaamaan. Herkkuja ovat!

100g mantelijauhetta

110g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)

200g tomusokeria

4 rkl sokeria

väriainetta ja makuaineita tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit)

Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. (itse lisään tässä vaiheessa mahdollisen väriaineenSekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.

Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisialtaan noin 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten, ja anna sen jälkeen niiden levätä noin tunnin verran.

Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Kuoret voi pakastaa ja täyttää myöhemmin.
2015-04-02 12.43.55

2015-04-02 13.21.09

Vastaa