Madame Macaron

Se oli sitten sellainen sunnuntai, se Ravintolapäivä. Aikaisemminkin tätä mietin, mutta nyt päätin sitten pistää macaron-kahvilan pystyyn. Helpompi olis kai ollut leipoa vaikka pullaa, mutta why be boring. Vaikeimman kautta vaan. Muutama pellillinen meni ihan keturalleen, mutta pääosin onnistuivat. Macaronsien lisäksi tarjolla oli sitruuna- ja mustikkakuppikakkuja, ruusuvesikuppikakkuja sekä seitsemän minuutin kakkua. Juomina tarjoiltiin kahvia, teetä ja mehua. Paikallislehden juttu kahvilasta ilmestyi sopivasti perjantaina ja veikkaan, että ei se ainakaan huonoa tehnyt kahvilalle, sillä vieraita riitti.

Kahvila oli auki 13-17 ja ensimmäiset vieraat saapuivat hieman kello 13 jälkeen ja viimeiset juuri ennen klo 17:sta. Kaikkiaan päivän aikana kävi reilut 50 ihmistä, osa palasi astioiden kanssa hakemaan vielä lisää leivonnaisia ja moni viihtyi pitkäänkin rupattelemassa. Olin kuvitellut, että suurin osa olisi tuttuja, vaan toisin kävi. Jos jotain voisin jälkikäteen muuttaa olisi se tiskarin palkkaaminen. Oma aika kun ei meinannut riittää tiskikoneen täyttämiseen ja tyhjentämiseen ja vieraiden kestitsemiseen.

Oli kivaa, joskin oli aivan puhki tuon rupeaman jälkeen. Marraskuussa en taida osallistua, sillä tuskin ehtisin opiskelulta mitään leipomaan, varsinkin kun seuraava Ravintolapäivä on lauantaina. Ehkä sitten keväällä tai viimeistään ensi kesänä. Idea on jo valmiina ja tällä kertaan testaan sitä etukäteen kunnolla 🙂

2 kommenttia


  1. On kyllä niin herkullisen näköistä että. Olisi ollut ihana piipahtaa kahvilassasi mutta hieman on pitkä matka

    Vastaa

  2. Odotin näitä kuvia! Ja nyt kun ne on täällä, kuola valuu niin, että näppis on vietävä narulle ja föönattavaksi. Herkkua pelkästään kuvien kautta jo, saati livenä: Oot kyky tässäkin!

    Vastaa

Vastaa