Makuuhuone

Hommanhan piti mennä niin, että uuden sängyn myötä meillä rempataan vain makuuhuone. No, vähän lipsahti lapasesta. Joka tapauksessa, makuuhuone oli maalattu kahdella violetin sävyllä ja oli hieman no, masentava. Lisäksi makkarissa oli liukuovi olohuoneen suuntaan. Tämä kyseinen huone on alkuperäisessä pohjapiirustuksessa ruokahuone ja siksi oli avoinna niin keittiöön kuin olkkariin.

Olohuone on kuitenkin niin iso, että siellä mahtuu vallan hyvin olemaan myös ruokapöytä, niin tää huone on ensin toiminyt työhuoneena ja myt reilun vuoden makkarina. Saatiin lupa levyttää liukuoviaukko umpeen ja tehdä tästä vihdoin kiva huone, ilman rumaa ovea.

Onneksi isukki on kirvesmies ja kävi tekaisemassa meille seinän. Seinän teko oli helppo homma, seinätarpeiden siirto Lahdesta Orimattilaan ei sitten meinannutkaan olla kauhean helppoa. Meillä ei ole vetokoukkaa eikä kärryä, eikä myöskään mun vanhemmilla tai kummeilla. Netistä selattiin, että mitä mahtaisi maksaa, jos tilaisi gyproc-levyt ja puutavarat kotiin toimitettuna. No, seinään tarvittavat asiat maksoivat suunnilleen 60€ ja niiden kuljetus olisi maksanut 130€. Hullua! Onneksi apuun riensi ystävä miehineen ja saatiin heiltä auto ja kärry lainaan. Kiitos Saara ja Mikko!

No nyt päästäisiin seinän tekoon. No kun ei. Pitäisihän ne 30kg painavat kipsilevyt saada jotenkin alakerrasta tänne ylemmäksi. Heleppo homma, levy on 2,60m pitkä ja levein kohta kääntyä on alle 2,50m. Öööh, ei taida onnistua ainakaan kahdestaan ja varsinkin kun mun käsivoimat on mitkä on, enkä kauheasti saisi edes nostella tuolla leikatulla puolella. Tällä kertaa pelastavana enkelinä toimi kummisetäni Seppo, joka kurvasi iltasella tosi lyhyellä varoitusajalla auttamaan. Saatiin vihdoin levyt kannettua ylös, pientä venkslaamistahan se vaati, kun piti levyjä liu’utella kaiteiden päältä jne. Mutta seinä siis saatiin.

Makkariin oli jo kesällä ostettu Lidlistä valokuvatapetti, jossa on Brookly Bridge ja se tuli sille seinälle, jossa oli tummin violetti. Muut seinät maalattiin. Patteri muuttui gootiksi, kun se sain mustan maalin pintaansa. Seinä tuli ikkuunaa vastapäätä olevalle seinälle ja siinäpä oli opettelemista, että miten mie lähden yöllä tuolta rämpimään vessaan tms. Mie kun en osaa nukkua kuin sängyn vasemmalla puolella. Oikealla puolella nukkumisesta ei tuu mitään, menee chakrat ihan solmuun!

Makkarista löytyi vanhaa tapettia, aika kaunista ja mielenkiintoista oli se, että kun tuota vedellä irroitin lähti siitä värit, niin kuin olisi vesiväriä pyyhkinyt. Kissat olivat melko auttavaisia koko remontin ajan, Viuhti innostui kipsilevyjen kanssa touhuamisesta ja Tiuhtia kiukutti, kun bongauspaikka katosi ikkunan edestä.

No, nyt on uusi ja entistä leveämpi ikkunalauta, mistä vahtia pihan tapahtumia. Telkkari nousi seinälle ja kyllä kelpaa iltaisin köllötellä sängyllä ja katsella telsua. Tapetti on ihana, vaikka vinksinvonksin seinälle sen laitto meinasi olla aika hankalaa, mutta ihan hyvältä se näyttää.

Vielä puuttuu taulut, kynttilänjalat ja seinälamppu makuuhuoneesta. Seinälle laitettavien juttujen kanssa päätin olla hätiköimättä. Mielummin yhdellä kertaa ajan kanssa, kuin monta kertaa kiireessä. Haluan miettiä kaikessa rauhassa mitä tulee ja minne.

IMG_0104

IMG_0105

IMG_0107

IMG_0178

IMG_0185

IMG_0200

IMG_0213

IMG_0353

IMG_0654

IMG_0655

IMG_0211

IMG_0269

Vastaa