Matalapainetta

Tällaisena aamunam kun pelkkä sängyssä olo sattuu, ajatukset vaeltavat menneeseen kesään. Eihän se mikään mallikelpoinen intiaanikesä ollut, mutta oli valoa ja lämmintä. Juuri nyt sataa vettä ja on matalapainetta, fibromyalgikon jokainen nivel on kosketusarka! Pahinta on se, että nyt mennään sään suhteen sellaista vuoristorataa, että ei pahempaa tappokeliä voi olla. Puhumattakaan siitä, miten jumalattoman liukasta tuolla ulkona on. Onneksi on apujalat vielä jokusen viikon!

Nyt eletään vuoden viimeistä päivää, monet suunnittelevat juhlia, touhuavat jotain kivaa ja muuta vastaavaa. Kaipa mie valvon vuoden vaihtumiseen asti, tosin keli on niin huono, että tuskin paljoa edes raketteja näkyy. Muutenkin olen sitä mieltä, että rakettien myynnin voisi lopettaa kokonaan, kun ainakaan tässä kaupungissa niitä sitten ammuskellaan heti kun mahdollista. Ei välitetä siitä mihin aikaan niitä oikeasti saisi ammuskella. Onneksi meidän kissat eivät mitenkään hirmuisesti pelkää raketteja ja pommeja, ehkä eniten kissoja ”häiritsee” se välkkyminen kuin ne äänet ja jos äänet häiritsevät, niin se on yleensä pahimman paukkeen aikana, kun jytisee jatkuvasti. Mutta yhtään kattia ei tarvitse houkutella sängyn alta pois, onneksi.

On tuolla jääkaapissa hieman juustoja ja perinteiset nakit ja perunasalaatit, mutta veikkaan, että nakit eivät iltaan säily, vaan ne popsitaan lounaaksi. Juhlia ei ole tiedossa, skumppapulloa ei poksauteta auki, vaihtuu vuosi ilmankin. Ylihuomenna alkaa jo koulu, joten olisi hyvä saada unirytmiä edes hiukkasen kohdilleen, kun nyt on lipsuttu aika pahasti.. Toisaalta ihan hyvä, että olen nukkunut, kun yleensä unet jäävät ihan onnettomiksi.

Elämä jatkuu ihan samanlaisena myös ensi vuonna. Tulevasta vuodesta toivon vähintäänkin yhtä mukavaa kuin tästä menneestä, vaikkakaan mitään unelmamatkaa Pariisiin ei ole tiedossa, mutta muuten vuosi voisi olla yhtä hyvä. Ja ainahan sittä voi tehdä hyvän. Maailmassa on liikaa marinaa ja murinaa ihan turhasta, jokaisella on ihan varmasti joka päivä jotain josta olla onnellinen, kannattaisi varmasti joskus keskittyä enemmän niihin asioihin. Listata päivittäin vaikka kolme asiaa, joista on ollut sinä päivänä onnellinen, laittaa ne purkkiin ja vuoden päästä tehdä inventaario ja katsoa miten paljon onnellisia asioita vuoteen on mahtunut!

Omalla kohdalla tämän päivän onnet ovat (vaikka kovin aikaista vielä onkin!): Se, että pääsin sängystä ylös. Iso mukillinen ihan älyttömän hyvää kahvia ja makuuhuoneessa kuorsaava oma rakas Nörtti!

Otetaan mallia viimeisestä kuvasta, hymyillään enemmän, ollaan onnellisia!

IMG_0560

IMG_0568

IMG_0576

IMG_0559

Vastaa