Matkakuumeilua

Mulla on krooninen matkakuume. Tiedä mitä vaeltajan verta mulla virtaa suonissa, mutta usein tulee suunniteltua, että olis kiva mennä sinne ja tänne ja tuonne. Tosin viime aikoina matkailut on suuntautuneet kotimaaha, mikä ei siis ollenkaan ole huono juttu. Suomi on pullollaan vaikka mitä mielenkiintoista ja Suomi on mielettömän kaunis maa. Välimatkat täällä on suhteellisen lyhyitä, joten matkailu täällä on helppoa. Aina kuitenkin mieli liitelee jonnekin kauemmaksi.

Mä en ole mikään suuri lentämisen ystävä. En pelkää lentämistä, mutta en siitä suuremmin nautikaan. Nousut vielä menee, mutta laskeutumiset on yhtä helvettiä. Korviin sattuu ja korvat on lukossa vielä pitkän aikaa laskeutumisen jälkeen. Mulle ei tulis mieleenkään lentää toiselle puolelle maapalloa, Eurooppa riittää oikein hyvin. Viimeksi oltiin pidemmällä reissulla 2013 pääsiäisenä Pariisissa. Tarkoitus oli mennä nauttimaan ihanasta Pariisin keväästä. No, Pariisi oli ihana, kuten aina, mutta se kevät, se oli kylmin vuosikymmeniin. Seistiin Versaillesin puutarhassa lumisateessa. Iltaisin seisoin lämpimässä suihkussa, kylmässä hotellin kylppärissä ja pyörittelin sormia vasemmasta rinnasta löytyneen patin päällä ja mietin, että pitäis varmaan tutkittaa tuo… No, tätä blogia pidempään lukeneet tietää, mikä oli tulos. Kurjimpina aikoina, kun hoidot oli rankimmillaan itkin, että mahdanko enää ikinä nähdä Pariisia.

Nyt on pari vuotta mennyt onnellisesti terveenä, tai sanotaanko mun kohdalla, että niin hyvässä kunnossa kuin mahdollista. Aina silloin tällöin on keskustelussa ollut, että olis kiva tehdä joku ulkomaan reissu, sellainen joka ulottuisi muualle kuin tuonne etelänaapuriin 🙂 Pariisi olisi ihana, kuten aina… Siellä on tosin käyty 2012 ja 2013. Entäs Lontoo.. tai Britannia noin muuten. Viimeksi käytiin Lontoossa 2008, joten aikaa on vierähtänyt ihan reippaasti. Lontoo oli tuolloin melkoisessa remontissa, ilmeisesti siellä alettiin laittamaan paikkoja kuntoon 2012 olympialaisia varten.

Aikamme suunniteltiin ja pähkättiin ja tehtiin budjettia. Laitettiin tarjouspyyntö matkatoimistolle ja saatiin mieleinen reissu aikaiseksi. Ensi keväänä kutsuu Skotlanti ja Lontoo! Meidän pitkäaikainen haave on ollut matkustaa Lontoosta Edinburghiin Caledonian Sleeper-junassa. Toki Skotlantiin pääsee edullisemmin ja nopeamminkin, mutta me halutaan kokea kunnon junatunnelmaa. Oma makuuhytti, tosin väliovi viereiseen, jossa oma muru yöpyy. Hyttipalvelija, joka toteuttaa asiakkaan toiveet ruuan ja juoman suhteen. Illallinen ravintolavaunussa, ehkä viski yömyssyksi. Auringonnousu nummilla… Hemmottelua, hieman. Aamulla saapuminen Edinburghiin. Skotlannissa olis tarkoitus viettää enemmän aikaa kuin Lontoossa. Tutustua kaupunkiin, tehdä retki tai pari Highlandiin, ehkä metsästää Loch Nessin hirviötä. Historiaa ja museoita, se on varmaa. Enkä ollenkaan laittaisi pahakseni, jos saisin kotiinviemisiksi hieman skotlantilaista villalankaa! Hotelli on ihan Edinburghin keskustassa, kilometrin päässä linnasta ja kävelyetäisyydellä muistakin tärkeistä nähtävyyksistä, kuten Greyfriars Cemeterystä…
14123

Lontooseen tullaan sitten tavallisella junalla. Hotelli on Bayswaterissa, ihan Kensingtonin Palatsin nurkilla. Se mitä Lontoossa tehdään on vielä melkoinen arvoitus. Mulle tää on viides kerta Lontossa, Nörtille kolmas, joten kaikki tärkeimmät museot ja nähtävyydet on koluttu, osan olen kiertänyt kolmeen kertaan 🙂 Ehkä Kew Gardens, Tate Modern oli kyllä ihana käydä uudelleen katsomassa. Haaveilen päiväretkestä Stonehengelle, Aveburyyn ja Glastonburyyn, edellisestä kerrasta on ihan liian pitkä aika… Se mikä on varmaa, on se, että Lontoossa saa kyllä ajan kulumaan! Saattaapa sielläkin olla muutama lankakauppa ja onhan mulla tuttuja niin Lontoossa kuin muuallakin Englannissa, joten jos vaikka ystäviä tapaisi. Onneksi on vielä aikaa suunnitella, miettiä ja pähkäillä.
18477

On se kuitenkin mukavampaa tässä hiljalleen hiipiä kohti pitkää, kylmää ja pimeää vuodenaikaa, kun on jotain kivaa, mitä keväällä odottaa!

Rakkautta,
Tanjanimmari

6 kommenttia


  1. Se sun reissu kuullostaa niin kivalta. Mä haluaisin Puolaan kiertelemään, vaan kun Itäblokki ei nappaa Nörttiin, niin ei ainakaan vielä ole reissua tiedossa sinne.

   Vastaa

 1. Hei! Skotlanti on mahtava paikka. Mie olin siellä viime keväänä viikon – meillä oli auto vuokrattuna ja kierreltiin ympäriinsä. Käytiin kolmessa linnassa (Edinburg, Balmoral ja Stirling), käytiin viskitislaamossa ja Loch Nessilläkin risteiltiin. Ihan huippu paikka, ystävällisiä ihmisiä ja aivan hulppeat maisemat.

  Vastaa

  1. Heippa!
   Voi miten mukavalta kuullosti tuo teidän reissu. Ihmisten ystävällisyydestä olen kuullut paljon. Mä itse olen ihan historiahöperä, joten kaikki linnat ja muut kiinnostaa kovin. Tuo auton vuokraus ei olisi ollenkaan hullumpi ajatus, tosin minusta ei ole ajamaan ”väärällä puolella tietä ” 🙂

   Vastaa

   1. Heips! Meitä oli liikkeellä neljän hengen porukka – kaksi pariskuntaa. Ja jo suunnitelmia tehtäessä oli sovittu, että toisen pariskunnan miespuolinen ajaa. Kertaakaan ei kuski eksynyt väärälle puolelle tietä. Hyvin meni.

    Vastaa

Vastaa