Meilahden Arboretumissa

Erään torstai-iltana elokuussa, päätti Nörtti, että Rouvaa on hyvä välillä tuulettaa. Käski pakata kameralaukun ja antoi rahaa ja totesi, että tee tolla mitä lystäät, mutta lankaa et saa sillä ostaa. 🙂 Perjantaiaamuna sitten Nörtti jätti mut Meilahden Arboretumin lähellä olevalle parkkipaikalle, antoi suukon ja toivotti oikeen mukavaa päivää.

Päätin mennä kurkkaamaan mitä ruusutarhaan kuuluu, vieläkö siellä yksikään ruusu kukkisi. Paljonhan siellä oli jo kukkineita ruusuja, mutta moni kukki edelleen. Tuoksu oli huumaava, vielä viileähkössä kesäaamussa ja vaikka aamu oli viileä, kuten niin moni aamu tänä kesänä, kuului ruusupensaista melkoinen surina. Yhdessä jos toisessa kukassa pörräsi kimalainen, pussihousut keltaisena siitepölystä!

Hetken aikaa kiertelin ruusutarhassa ja napsin kuvia. Sitten suuntasin askeleeni kohti Seurasaarta. Tuo kävely arboretumista Seurasaareen on mukavan tunnelmallinen. Ylikasvaneita puutarhoja, jotka rehottavat rennon hoitamattomina, vanhoja puutalojo, kapeita teitä. Rauhallista. Kahvila kylttejä siellä täällä. Pian alkaa kuulumaan enemmän puhetta ja useammalla kielellä, siitä tietää, että ollaan lähellä Seurasaarta, bussilasteittain turisteja on tulossa katselemaan museotaloja! Sinne suuntaan myös minä.

ma1

ma2

ma3

ma5

ma7

ma15

ma19

Rakkautta,
Tanjanimmari

Vastaa