Melkein voisi harmittaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen törmäsin uutiseen, jossa kerrottiin, että kohta ei enää yksityinen henkil voi hakea .fi päätteistä verkkotunnusta. Ensimmäinen ajatus oli painokelvoton, sillä ambrotype.fi on ollut mulla käytössä kohta viisi vuotta. Mutta pian en sitä saisi enää itselleni, enkä varsinkaan saisi itse päättää missä webbihotellini on, sillä niitä saa houstata vai suomalainen firma. Näin siis Nörtti mulle asian selvitti.

Koska tuo .fi päätteinen verkkotunnukseni vanhenee piakkoin, päätin lähteä verkkotunnusostoksille. Kerran .fi päätettä ei yksityishenkilö kohta voi enää hankkia suuntasin ”ostosmatkan” tuonne meidän webbihoustaus sivustolle ja siellä aikani eri sanayhdistelmiä kokeiltuani löysin mukavan uuden verkkotunnuksen .net päätteellä. Näin saan pidettyä omat sivut toiminnassa ja ennen kaikkea saan päättää vapaasti mistä hankin houstauksen. On mulla ollut kotimainenkin webbihotelli, mutta palvelun taso, palvelun toimivuus, hinnat ja asiakaspalvelu eivät oikeen miellyttäneet. Maksoin itseni kipeäksi, jouduin hankkimaan lisätilaa ja kun asiakaspalvelu meni kiinni klo 17, ei apua saanut mistään. Tuohon aikaan mulla oli nettikauppa, joten jos hommat pissi viikonloppuna, apuja sai vasta maanantaina.

Nyt houstaus-firma on ameriikan maalta, ollut jo vissiin viisi vuotta ja homma toimii kuin unelma. Hinnat edulliset, tilaa riittää ja ongelmatilanteissa apua saa 24/7. Sekin hyvä tuossa on, että kaikki katkokset ja päivitykset tapahtuu Suomen aikaa yöllä, joten niistäkään ei ole paljoa haittaa. Olen tyytyväinen.

Se mikä tässä eniten ehkä aiheuttaa harmaita hiuksia on se, millaisen show’n nettiosoitteen ja sähköpostin muutos aiheuttaa. Eilisestä alkaen olen tehnyt listaa paikoista, jonne pitää muistaa muuttaa uusi osoite. Toisaalta hyvää tässä on se, että pääsee taas spämmereistä eroon ja voi järkeistää sähköpostiaan muutenkin.

Ilmoittelen sitten kun nettiosoitteet ja sähköpostit muuttuvat. Blogi pysyy ennallaan, älkäätten huolestuko.

Niin ja kävin retkellä perjantaina. Ylläoleva kuva olkoot pikku vinkki, että missä.

2 kommenttia


  1. En ymmärtänyt yhtään mitään :D:D sen verran epänörtti oon ja kämmi. Mutta pääasia että homma saadaan jatkumaan ja blogi löytyy 🙂

    Vastaa

    1. Mä ymmärrän just tasan sen verran, että .fi päätteellisen vaihdoin kokonaan uuteen ja Nörtti saa sitten tehdä tarvittavat fiilaukset täällä bittiavaruudessa. Blogin osoite tulee vaihtumaan, mutta kunhan saan blogini sinne, ilmoittelen sen sitten täällä. Siihen asti mennään vanhan kaavan mukaan 😀

      Vastaa

Vastaa