Mielensäpahoittaja

IMG_2019

Mä en kauhean helposti loukkaannu, mutta nyt tuli sellainen ”Kyllä minä niin mieleni pahoitin”-olo. Kuten täälläkin kerroin ja kuviakin laitoin, niin olen ajanut tukkani taas lyhyeksi ja lyhyenä se saa pysyä. Kovasti olen saanut kannustavia viestejä ja positiivista palautetta siitä.

Mutta sitten eräs ystäväni päätti avautua mulle siitä miten olen nyt pettänyt jumalan ja saanut aikaan suuren murheen. Kun ihmettelin, että miksi muka. Niin en kuulemma osaa arvostaa sitä, että jumala on minut syövästäni parantanut ja päättänyt millaiset hiukset mulle kasvaa. Leukaperät taisi romahtaa lattialle kun tuon kuulin. Itse en kuulu yhteenkään kirkkokuntaan tai harrasta mitään uskomuskulttuuria, joten en myöskään kuvittele minkään näkymättömän henkiolennon minua parantaneen saati sitten hiuksia päähäni kasvattaneen. Tuli vähän sellainen, ei #%&!# olo, kun luin ystävän vuodatuksen hiuksistani ja siitä miten en juuri hänen uskomuskulttuurin jumalaa arvosta mitenkään.

Kyllä se on tämä paljon parjattu länsimainen lääketiede, jonka ansiosta olen parantunut ja jos hiukset ei kasva, niin mikä pakko mun on niitä harvoja karvoja päässäni katsella. Ihan kyllä saan omalle päälleni tehdä mitä lystään. En sitten alkanut sitä juttua jatkamaan, vaikka sielussa kiehuikin, antaa olla. Olen tässä huomannut, että uskonnosta, politiikasta ja ruuasta puhuminen on parempi lopettaa ennen kuin se keskustelu kerkiää kunnolla alkaakaan. Jokainen uskoo mihin haluaa ja turha siitä on tulla toiselle avautumaan, jos toisen teot ei miellytä ja pidetään ne uskomukset pois siitäkin.

3 kommenttia


 1. No jo nyt on! Kyllä tästä mielensä pahottaa ja verenpaineensa saa uusille luvuille näin sivullinenkin. Ollaan sentään 2000-luvulla ainakin keittiömme allakan mukaan, joten voisi tuo ihmisen roppa olla ihan hänen oma asiansa. Tän päälle tarttee voimistavaa inkiväärijuomaa (termospullossa lojunut pari palaa tuoretta inkivääriä – kuulemma jahtaa tautia. On ainakin äly hyvää!!!) tai peräti kahvia, joka sekään ei ole jumalten luomaa. Huoh.

  Vastaa

 2. Kaikilla on omat arvomme – emmehän vai loukkaa niitä, ja menetä ystävyyttämme, kuitenkin lääketieteessä on enemmän jopa kirjallisia todisteita parenemisesta kuin historiaalisessa tarinassa jota uskonnoksi sanotaan.
  Seppo

  Vastaa

 3. Voi että miten hyvää tarkoittavat voivat olla ajattelemattomia. Minä se vasta kiittämätön lienen, kun annoin poistaa luojanluoman rintani ja vielä haaveilen tilalle uutta, kirurgin tekemää.

  Kaikkea hyvää!

  Vastaa

Vastaa