Mikä meitä ihmisiä vaivaa?

(Äiti, anteeksi, tässä postauksessa kiroillaan!)

Sattuneesta syystä on tässä viime aikoina tullut googletettua enemmän ja vähemmän Pariisiin, Ranskaan ja Disneylandiin liittyviä juttuja. Enkä ole tietenkään pystynyt välttämään erinäisiä keskustelupalstoja tai muuteen vaan kommentointeja aiheisiin liittyen. Ihan sama oliko kyseessä kotimainen vai ulkomainen sivusto, niin ihmetellen ole lueskellut näitä ihmsiten viestejä. Mitä ihmeen kermaperseitä meistä ihmisistä on oikein tullut, eikö mikään kelpaa, vai tuleeko siitä vaan järjettömän hyvä fiilis, kun pääsee trollaamaan ihan huvikseen. Mitä ihmettä ihmiset oikeen vaatii lomaltaan, jos kerran omat valinnat ei oo sitten kelvanneetkaan.

Tripadvisor on vihoviimeinen paikka, jos meinaa jotain infoa hotellista etsiä. Mitään muuta sieltä ei löydäkään kuin negatiivista palautetta ja kuvia niistä asioista, jotka hotellissa oli viturallaan. Ehkä parhaimpia kommentteja meidän Disney hotellista oli se, kun joku siellä valitti, ettei hotellihuoneessa voinut viettää aikaa, koska siellä ei ollut mitään paikkaa, missä olisi voinut istua. Huoneessa kun oli vain yksi tuoli, ei sohvaa tai nojatuolia… vain yksi tuoli! No onpa kamalaa! Ilmeisesti sängyllä ei voi istua ja kuka ihme tulee Disneylandiin viettämään aikaa hotellissa.

Erään keskustelupalstan mukaan lapset vihasivat Disneylandia ihan vaan siksi, että siellä kaikki olivat naamat norsunvitulla, eikä mikään toiminut ja kaikkia suututti ja harmitti ja palvelu oli hidasta ja joka paikkaan jonoa ja mitään kivaa siellä ei voinut tehdä! Kaikki vaan tönivät ja tiuskivat ja etuilivat!

Pariisiin ei kannata missään nimessä, siellä vihataan lapsia ja palvellaan vain niitä ketkä näyttävät rikkailta. Lastenvaunujen kanssa ei pääse mihinkään ja vieraat ihmiset alkavat komentamaan lapsia ihan syyttä suotta. Ruoka on pahaa ja sellaista ei voi syöttää lapsille. Hotellit ovat kamalia ja huoneet ihan järjettömän pieniä! No, tuon hotellien tason tietää jokainen, joka Pariisiin matkustaa, sieltä ei saa hyvää ja isoa halvalla! Joka paikkaan on liikaa jonoa ja kaikki etuilee ja on todella töykeitä, eikä kukaan suostu ikinä puhumaan englantia ja kaikki on huonosti!

Voi voi… olisi ihan kiva nähdä, että millaisella asenteella ihmiset itse ovat liikenteessä. Jos sitä mennään kuin euroopan omistajat meuhkataan ja ollaan turisteja niin tuskinpa sitä hyvää palvelua voi odottaa. Olisiko suuri vaiva opetella pari fraasia ranskaksi, vaikka edes kiitos ja hyvää päivää jne ja ehkä jopa hymyillä niin saattaisi palvelu pelata. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että englannilla pärjäsin, tosin äärimmäisen auttavalla ranskalla myös ja ihan reippaasti sitä ranskaa mongersin vuonna 2003, nyt aion vielä hieman kerrata ranskan taitoja, jos vaikka osaisin muutaman lauseen enemmän. Palvelu oli aina hyvää ja parasta palvelua sain Pere-Lachaisen hautuumaalla, kun vartija tuli tiedustelemaan: ”Are you looking for Morrison?” Johon minä sitten ”OUI!!” 🙂 Ainoa kerta kun en saanut palvelua englanniksi oli Riemukaaren gift shopissa, mutta tulipa ne ostokset tehtyä kuitenkin.

Oma kokemukseni eräästä ryhmästä Eiffel-tornissa vuonna 2003: Katselin siinä toisen kerroksen ravintolan edessä maisemia ja ravintolasta tuli ulos ryhmä miehiä, viinilasit kädessä. Eräs herroista avasi siinä suunsa ja kovaan ääneen selkeällä suomella: ”No vittu, missä ne vessat oikeen on, van pitääkö tässä kusta kaiteen yli?” (toilets kyltti oli herrain takana…) Hävetti olla suomalainen tuona hetkenä, onneksi seuralaiseni oli britti, joten ei tarttenut suome puhua 🙂

Mä en muuten ihan aikuisten oikeesti tajua mikä itu trollaamisessa on, miksi pitää provota ja aiheuttaa toiselle pahaa mieltä, vaan siksi, että se on itsestä kivaa ja siitä saa ihan hillittömät kiksit. Tyhmää se on ja helvetin lapsellista! Ilmeisesti ei vaan haluta neuvo ja auttaa toista ihmistä, eihän se nyt ole mistään kotoisin jos toisella sattuisi vaikka olemaan reissussa mukavaa, varsinkaan jos itsellä ei sattunut syytä tai toisesta olemaan.

Jännä tää netti.

1 kommentti


 1. Moi,

  en ole yhtään tutustunut tuommoisiin palstoihin, mutta olen ollut noin yhdeksän kertaa Pariisissa, ja mulla ei ole ollut mitään valittamista mistään. Interraililla Pariisissa valitsimme ystävättäreni kanssa ensimmäisen hotellin jonka kohdalla satuimme metrosta nousemaan… Kaksoisvuode oli niin kulunut, että vierimme koko yön keskustaa kohti. Oli tukalaa, ja pesumahdollisuutena vain lavuaari nurkassa. Oli halpa, ei valitettu. Seuraavana päivänä löytyi jotain muuta.

  Kerran mulle tiuskaistiin. Katutorilla menin näpläämään hunajamelonia, ja täti sanoi :”Älkää koskeko, me emme ole amerikkalaisia, beh!” Kyllä se jäi mieleen ja nolotti.

  Lapsia ranskalaiset kasvattavat hyvin. On nautinto nähdä, miten sikäläiset lapset istuvat ravintolassa, käyttävät aterimia taitavasti ja keskustelevat vanhempiensa kanssa. Lentokentällä sitten riittää riehuvia kakaroita, joiden vanhemmat antavat lastensa riekkua ja häiritä väsyneitä kanssamatkustajia.

  Kivointa mitä mulle on sattunut oli kun olin kenkäkaupassa Boulevard St Michelillä. Tykkäsin yksistä kengistä ja sovittelin ja tutkailin. Pyöreä tiukkaan letitetty musta rouva kuiskasi minulle: ”Älkää tänään ostako, huomenna alkavat alennusmyynnit!” Säästin ihan hirmuisen summan rahaa.

  Minusta ranskalaiset ovat kohteliaita, mukavia, auttavaisia, esteettisiä ja tyylikkäitä.

  Vastaa

Vastaa