Mummolassa

Olen tässä istunut jonkin aikaa ja tuijottanut ruutua. Ajatus ei kulje, silmät vuotaa, nenä on tukossa, yskittää, kurkku on kipeä, kuume huitelee ihan jossain omissa sfääreissään ja ääni on semmoinen, että Lordi kuullostaa mun rinnalla sopraanolta. En tiedä vilustuinko viikonloppureissussa vai onko tämä influenssaa, se kun tuo rokote ei kuulemma suojaa oikeen tänä vuonna, kun on virus sen verran muuntunut. No, oli mitä oli, tylsä on olo.

Otettiin sitten perjantaina ”äkkilähtö pohjoiseen”. Tällä kertaa ei ollut kyseessä sentään ihan sellainen äkkilähtö kuin kesällä. Päätettiin jo alkuviikosta, että lähdetään mökille. Sielläpä ei olla pahemmin talvella oltu, joten päätettiin, mennä kokeilemaan, että kuinka mahtaa käydä, kun mukavuudenhaluiset Pienpedot menevät talvella paikkaan, jossa on kylmä, lunta, huono netti ja ulkovessa. 😀 No, ulkovessa ei mulle ole koskaan ollut ongelma ei kesällä, eikä talvella, tosin kovalla pakkasella sitä miettii kerran jos toisenkin, että meneekö hyvä hätä hukkaan, jos nyt menen vai ootanko vielä hetken 😀 Onneksi naapurista käy tuttu miekkonen pyynnöstä auraamassa pihaan tilan autolle ja siitä on hyvä jatkaa sitten polkujen tekoa itse.

mummola8

Matkalla poikettiin Jyväskylässä Titityyssä. Multialla ruokakaupassa ja sitten mökille. Ensimmäisenä tehtävänä oli alkaa laittamaan mökkejä (vanha mökki ja saunamökki) asuttaviin kuntoihin. Eli lämminvesivaraaja päälle, vedet auki ja lämmitystä. Vanhalla puolella, jossa yleensä nukutaan oli saavuttaessa lämmintä ruhtinaalliset 1.1°c. Ulkona pakkasta oli -15°c. Onneksi PorinMatti ja kammarin takka olivat kiltillä päällä ja lähtivät reippaasti vetämään ja sain pian mukavat lämmöt mökkiin. Saunamökissä tuli räiskyi takassa myöskin reippaasti ja pian sielläkin tarkeni ilman takkia. Onneksi möksällä on sähköpatterit ja parit siireltävät patterit, niin niillä pystyi säätelemään kanssa lämmitystä. Minä, ikuinen vilukissakin jopa tarkenin, saattoipa olla välillä liiankin lämmin 😀

Perjantaina illan suussa päätettiin, että kun vielä pitäisi käydä kaupassa, niin eiköhän kurvata Tuuriin. Tuuriin oli aikoimus mennä lauantaina, mutta kun kerran siellä käväistiin jo perjantaina jäisi lauantai sitten ihan vaan lepposteluun. Tuurista tarttui mukaan parit kahvakuulat, toinen vain 2kg, jolla treenailen tuota leikattua puolta ja toinen sitten 4kg, jolla on hyvä aloittaa, kun ei ole paljoa treenannut. Heräteostoina ostin Eiffeltorni mukin ja pyöreän vaaleanpunaisen maton työhuoneeseeni. Yllättäin mukaan lähti myös läjä leffoja, sai Keskenkasvuinen nyt kaikki Twilight-leffat vihdoin, kun se on niitä niin kovasti toivonut. Myös hieman lankaa tuli ostettua. Keskisellä oli tarjouksessa tietyt värit Novitan Miami-langasta ja kun pitäisi tehdä ”poikamainen” kilpikonna ja tuolla oli väreissä niin ruskeaa, lilaa, sinistä ja vihreää, niin ostin kilppariin langat 1€/kerä. Ei paha!

Ruokapuolellakin käytiin ja enhän mie sieltä oikeen mitään osannut ostaa, kun oli niin julmetun iso ja ei ennestään tuttu, niin joutui etsimällä etsimään niitä mitä tarvitsi. Mutta sen verran ruokaa kuitenkin, että pärjättäisiin viikonloppu. Tuurista mökille ja saunan lämmitykseen. Paras sauna on mummolan sauna. Yö olikin sitten mielenkiintoinen, ollaan totuttu nukkumaan 180cm leveässä sängyssä ja tuolla sänky oli 40cm kapeampi. Vaikka miten toisistamme tykätään, oli tunnelma ehkä hieman tiivis!

Lauantaina piti vaan leppostella ja olla, mutta myöpä päätettiin käväistä Saarijärvellä. Mahlulla huomasin Maapallopatsaan olevan osittain pressun peitossa, liekö ottanut osumaa, vai suojelevatko kosteudelta, toivottavasti ei mikään ole suuremmin rikki. Saarijärvellä käytiin parissa ”halpakaupassa”, mukaan saattoi lähteä pari kerää Novitan Nostalgiaa, se sininen ja punainen ovat kuin karamellit! Loppu päivän istuskelin kammarissa ja virkkasin huivia. Ruokaa laitettiin, jouluista perunalaatikkoa ja joulukinkkua, hyvältä maistuivat, eikä tarvinnut kauheasti viettää aikaa keittiössä, sen kun uuniin nakkasi ne lämpiämään.

Iltaa kohti pakkanen lauhtui ja kun ilta pimeni päätettiin mennä hieman leikkimään kameralla ja teräsvillalla. Samalla kuvasin pihapiiriä pimeässä. Melkoisen kaunista on tuolla mummolassa. Lauantaina lämmitettiin taas sauna ja hieman jo suunniteltiin seuraavaa reissua, mutta milloinka me tuonne ehditään seuraavan kerran se onkin sitten toinen juttu. Kesällä haluan aikaa viettää tuolla hieman pidempään, sillä mulla on idea ja ajatus. Se on muuten jännä, kotona kun ollaan mulla on koko ajan sellainen olo, että pitää tehdä joku homma (nytkin pitäisi mennä tyhjäämään pyykkikone), kotona ollessa on välillä suorastaan huono omatunto kun istun ja teen käsitöitä. Tuolla mummolassa menen ”ihan tiloihin” 😀 siellä alkaa ideat virtaamaan ja luovuus saa ihan uuden ulottuvuuden. Nytkin muistikirjaan tallentui muutama juttu, jota pitää kokeilla. Siellä hommat tulee tehtyä muiden hommien ohella, eikä se, että istuu sohvannurkassa ja virkkaa tunnu huonolta. Noinhan se pitäisi olla kotonakin, mutta miksi se ei ole niin, onko se vaan niin, että kotona on liian lähellä velvollisuuksia ja arkea? En tiedä.

Sunnuntaina siivottiin mökki ja lähdettiin kotiin. Tuntui haikealta, mutta viimeistään kesällä palataan mökille!

mummola1

mummola

Vastaa