Myrtti

Myrtti, pieni pilkkuturkki. Myrde, Myrdeli, Myrtsi, MyrttiMarttiMortti… Kolme vuotta sitten haettiin ”terve” kissanpentu meille. Se ei sitten ollutkaan ihan niin terve, mutta kuntoon kissa saatiin ja se on pääasia. Myrtin elämän ensi viikot eivät olleet mitenkään ihanteelliset, paikasta päätellen ja siksi Myrtti on jäänyt hyvin epäluuloiseksi kaveriksi.

Me haettiin tyttökissa ja nimi oli valmiina: Myrtti. Se oli todellakin murjottava Myrtti. Pari viikkoa katselin kun rääpäle käppäili häntä pystyssä ja totesin Nörtille: ”Miusta kyllä nyt näyttää siltä, että tuo meidän Myrtti on kuitenkin Martti :)” No, niinhän se oli, mutta Myrtti nimi jäi.

Ensimmäinen vuosi meni niin, että kissa ei antanut kiinni kuin lähestulkoon väkisin. Lähti karkuun heti. Kuitenkin lääkinnällisiä toimenpiteitä piti tehdä, niin pakko oli kissa saada välillä kiinni. Pikkukaveri protestoi kovaan ääneen. Inhottavien juttujen jälkeen pidin huolen, että silittelin ja hellittelin pientä ja annoin herkkupaloja.

Hiljalleen ollaan tässä kolmen vuoden aikana saatu rakennettua luottamusta ja vaikka Myrtti ei edelleenkään tykkää, että sen nappaa syliin, tai siitä, että tulee vieraita. On kehitystä tapahtunut huimasti. Myrtti syö kädestä, tulee nuuskimaan kättä, nuolaiseekin. Nukkuu yöt mun vieressä ja kun olen sängyssä, tulee Myrtti kerjäämään silityksiä ja hellittelyä.

Hauskinta on se, että kun aamulla istun vessassa, hyppää Myrtti mun syliin, kehrää ja kiehnää! Nykyään Myrtti jopa tulee moikkaamaan vieraita ja jos on jotain herkkua tarjolla, on Myrtti se suurin kerjäläinen. Ihana pieni Myrdeli.

Kun Myrtti tuli meille, otti Miska tehtäväkseen hoitaa Myrttiä, piti hyvänä, pesi ja opetti Myrttiä. Tikru sen sijaan hoiti leikittämisen. Opetti metsästämään ja painimaan. Aina, jos Myrtti koki tulleensa ”kaltoin kohdelluksi” meni hän Miskan luo lohtua hakemaan. Nyt homma menee niin, että tää pikku rääpäle yrittää hirmuisesti uhitella Miskalle ja Miska lähinnä ärsyyntyy moisen höyhensarjalaisen touhuun ja vähän tönäisee käpälällään Myrttiä. 😉

Mä veikkaan, että kunhan aikaa kuluu löytyy myös vielä lisää luottamusta meitä ihmisiä kohtaan. Ja muuten, Myrtin mielestä ihan mielettömän kivaa on jahdata varpaita peiton alta. Myrtti myös suuttuu, jos ei saa jotain lelua kiinni, silloin pitää sähistä kiukkuisesti. Ihana, pieni!

myrt

myrt1

myrt2

myrt3

1 kommentti


  1. Iik! Ihania! Kiitti kaikista kisujutuista. Mahtavat persoonat tuntuvat kaikki olevan… Nyytiäinen

    Vastaa

Vastaa