Niin vuolaan virran luodolla on linna Olavin

Matka jatkui Punkaharjun ja Kerimäen kautta kohti Savonlinnaa. Seuraa ihmetyksen aihe: minne on kadonneet kaikki levähdyspaikkojen penkit ja pöydät, joissa voisi istahtaa ja syödä eväät? Niitä oli ennen joka toisella levähdyspaikalla. Meillä oli kylmälaukussa eväät ja oltiin laskettu sen varaan, että ihan varmasti Punkaharjulla on paikkoja, jossa voisi istahtaa ja syödä. No kyllä niitä parkkipaikkoja oli, mutta ei niissä mitään penkkisysteemeitä ollut. Jännä juttu muuten, että kun tultiin normireittiä mökiltä pois, niin penkkejä, pöytiä ja jopa katettuja piknik-paikkoja oli todella paljon. Mielenkiintoista.

Punkaharjulla pysähdyttiin sen verran, että edes pari kuvaa nappasin kännykällä. Kerimäellä oli tarkoitus käydä tutustumassa maailman suurimpaan puukirkkoon. Vaan eipä tullut mieleen, että moinen mahtava kirkko ja lauantai-iltapäivä ei kyllä ole paras mahdollinen käynti ajankohta, kun ajettiin auto parkkiin, oli hääväki menossa kirkkoon sisälle. No, tulipahan ikuistettua kirkko sentään yhdeltä kantilta ulkoa päin.

thumb_IMG_7557_1024

thumb_IMG_7555_1024

thumb_IMG_7467_1024

thumb_IMG_7564_1024

Koska eväiden syömiselle ei oltu oikeen passelia paikka vielä löydetty, niin popsittiin pikaisesti kylmälaukusta sämpylät ja pillimehut ennen tutustumista Olavinlinnaan. Linnaan tutustuttiin ihan vain ulkopuolelta. Olishan se ollut mielenkiintoista mennä sisällekin kiertelemään, mutta oltiin siellä sen verran myöhäisenä ajankohtana, että ei sitten viitsitty jäädä odottamaan viimeistä opastusta. Onpahan hyvä syy mennä tuolla käymään uudestaan. Muksuna mut ois viety kierrokselle, mutta pikku-Tanjaa pelotti, hyvin oli kaikki tarinat muuriin muuratusta neidosta ja muista kummituksista uponneet meikäläiseen, enkä suostunut kierrokselle lähtemään.

Linna oli komia, kuten muistelin ja pässikin oli paikoillaan linnan edustalla olevassa puistossa. Naureskeltiin tuota päälinnan pohjoissiiven privettiä, että hyvin se on asemoitu tuohon ikkunan yläpuolelle, että jos tuuli kävi väärästä suunnasta saattoi alapuolen kamarissa olla tukalat oltavat. No, aina roiskuu, kun…. 🙂

Kävi muuten aika hauskasti, kun tuolla oltiin. Nörtti etsi autolle parkkipaikkaa ja mie lähdin kävelemään linnalle. Nörtti on jo oppinut, että mulle pitää antaa kunnon etumatka, kun oon niin tolkun hidas ton kamerani kanssa. Kaksi askelta ja kuva… kaksi askelta ja kuva. Mä olin linnassa ja aikomus oli lähteä pois, kun tuli kuullutus, että silta avataan, poistukaa sillalta ja punainen liikennevaloukkeli syttyi. No, siinä se silta sitten avattiin, että risteilijä pääsi läpi. Nörtti mantereella ja mie saaressa. Tulipahan nähtyä miten linnan silta toimii. Jää kyllä perinteiset laskusillat ihan toiseksi!

Savonlinnasta jatkettiin matkaa kohti Tappuvirtaa, toiveissa edelleen sen sopivan evästaukopaikan löytäminen.

thumb_IMG_7565_1024

thumb_IMG_7572_1024

thumb_IMG_7573_1024

ol30

ol27

ol17

ol1

ol15

ol12

ol7

ol4

thumb_IMG_7588_1024

thumb_IMG_7586_1024

thumb_IMG_7580_1024


Luonut: NBA.fi ja Expedia.fi

Rakkautta,
Tanjanimmari

Vastaa