Onkologia tapaamassa

Aamulla oli onkologin tapaaminen, seikkailin pitkin Päksiä ja lopulta löysin oikean paikan. Onkologi oli mukava nuori mie, joka selitti juurta jaksaen sitä mitä oli löytynyt. Varmasti meni paljon ohi, mutta tärkeimmät tässä:

Triplanegatiivinen ja gradus 3, eli äkäsin mahdollinen. Onneksi ei ollut ehtinyt lähteä leviämään, voisi olla tilanne ihan toinen nyt. Solujen jakautumisvauhti on 40%, eli perin nopea. Olishan uutiset voineet parempiakin olla, mutta eipä tämäkään maailmaani romahduttanut. Nyt tiedetään oikeasti mitä vastaan tässä tapellaan.

Kaikkiaan vietin syöpäpolilla puolisentoista tuntia ja sain niin tolkuttomasti infoa, että ei mitään rajaa. Nipun reseptejä, joissa vissiin kymmentä eri lääkettä. Toivotaan, että posti tuo huomenna B-lausunnon ja maksusitoumuksen peruukkiin. Olin yllättynyt tuosta summasta, jonka ne antaa täällä peruukkiin, kyllä sillä luulisi, jonkun kuontalon saavan. Kunhan se saapuu, varaan ajan sovitukseen.

B-lausuntokin voisi olla kiva saada huomenna, sillä pitäisi saada uusi Kela-kortti noita lääkkeitä varten, nykyisessä kortissa, kun ei ole alennukseen tarvittavia koodeja ja kortisonit ja sytostaatit tarvitsen ennen ensimmäistä sytotippaa.

Niin, sytoihin tässä pääsen tai joudun, ihan miten vaan. Ensin taxoteraa kolme kertaa kolmen viikon välein, kaverina suun kautta Xelodaa, kahden viikon satseissa. Sitten CEX-hoitoa kolme kertaa kolmen viikon välein. Sitten toivutaan jokunen viikko ja sitten aletaan sädettämään. Siinä se seuraava puoli vuotta vierähtääkin ihan näppärästi.

Ensimmäinen sytotippa on 12.7. Sitä odotellessa ajattelin virkata maton, vähän väriterapiaa!

Mutta täällä edelleen positiivisella mielellä, nytkkeilyhanskat on nyt nyöritetty tiukemmalle ja nyt alkaa se oikea tappelu!


– Posted using BlogPress from my iPad

4 kommenttia


 1. No niin, sulla on nyt tosiaan jotain konkreettista mitä vastaan lähteä taistelemaan. Hyvä että olet positiivisella mielellä 🙂

  Ootko aatellu minkälaisen peruukin hankit? Ite en oo vielä kummemmin miettiny, mut huiveja kyllä haluan kans.

  Voimahali sulle ja taas vaan yhdessä eteenpäin!

  Vastaa

  1. Kyllähän toi gradus kolme hieman hätkäytti, mutta ei siihenkään maailma kaatunut. Ja kun se nyt kokonaan on pois, niin se on hyvä.

   Mä sain tänään pitkän listan liikkeistä ympäri Suomen, jonne Päijät-Hämeen keskussairaalan maksusitoumus käy ja yhden helsinkiläisen liikkeen sivuilla ihastuin ihan täysin yhteen aika pitkään peruukkiin, mä niin haluisin pitkät hiukset. Aattelin, että jos ens viikolle sais sovitusajan, kun Nörtti on kesälomalla, niin sillä ois aikaa kuskailla mua. Nörtitn tyttö tulee meille ja pääsee kikattelemaan mun uusille tukkamalleille ja olemaan makutuomari.

   Porskutellaan eteenpäin!

   Vastaa

 2. Moro! Ainakin Kinnunen Oy:llä oli laaja valikoima sekä asiantunteva palvelu. Asioin Espoon toimipisteessä, joten sieltä tämä kokemus. Tosiaan, seuraava puolivuottasi on ohjelmoitu, koko ajan on aika johonkin…verikokeet, lääkäri, tippa jne. Hyvä niin, sillä sittenpä se S-tauti saa sellaista kyytiä, että eipä jää sillekään nokan koputtamista. Tsemppiä hoitoihin!

  Vastaa

  1. Kiitos tsemppauksesta! Lahdessa on myös Kinnusen toimipiste, joten sen on hieman Helsinkiä lähempänä. Mutta eiköhän tässä ole reissu Hesaan edessä kuitenkin, sillä löysin yhdestä toisesta firmasta sellaisen peruuin, johon kuvan perusteella ihastuin ja jos nyt sen maksusitoumuksen saisin pian, voisin lähteä ensi viikolla tukkaostoksille 🙂

   Vastaa

Vastaa