Pääsiäinen

Tänään on maanantai. Tänään on maanantai. Tänään on maanantai. Mä en ole pakkopyhä ihminen, mun sisäinen kello menee näistä päivistä enemmän sekaisin kuin kellojen siirtelystä kesä- ja talviaikaan. Tänään elän sunnuntaita, vaikka on maanantai. Huomenna mulla on maanantai, vaikka on tiistai…

Pääsiäinen oli ja meni, niin kai voi sanoa. Toinen pääsiäispäivä on kyllä vasta alussa, mutta pyhät alkaa olla lusittu. Oikeastaan kaikki meni niin kuin piti, yksi iso harmittava takapakki tuli. No, aina ei voi kaikkia asioita ennakoida, eikä tietää.

Kiirastorstaina leivoin, piirakan kanssa kävi hassusti. Nyt tää Justiina tarvitsee uuden kaulimen. Se vaan sanoi naps ja kahva katkesi. Tuohan on Tupperin kaulin, varmaan kohta 20 vuotta vanha, ehkä sen saisi takuun piikkiin, ehkä ei. Koskaan en tuosta ole oikeastaan tykännyt, joten en välttämättä halua samanlaista uutta. Tuo on jäänyt meille omista konsulttiajoista. Jotain hyvään oli sentään se, että kaulin ei ollut täynnä vettä 🙂

macaron2

Jotain sentään onnistui. En ole pariin vuoteen tehnyt itse macaronseja, kun 2013 ei oikeen jaksanut ja viime vuonna tuli mantelikielto, joten itse en noita (periaatteessa) saa syödä. Keskenkasvuinen niitä kuitenkin toivoi, joten päätin kokeilla, että onko taito tallella. Noiden tekeminen kun periaatteessa ei ole mitään kauhean vaikeaa ja aineksia tulee vain muutama. Kuitenkin tuossa leivonnassa voi kaikki mennä totaalisen mönkään, vaikka tekisi kaiken just samallalailla kuin edellisellä kerralla. Tällä kertaa planeetat olivat tasapainossa ja oikein ojennuksessa, sillä kolmesta pellillisestä macaronsien kuoria vain kolme oli haljennut. Nyt on pakkasessa sitten vierasvaraa sitten hetkeksi aikaa.
macaron

Neiti innostui pelaamaan Alfabetiä ja sen parissa vierähti hetki jos toinenkin. Pitkäperjantaina VillaHillan Kaisa lapsineen tuli meille päiväkaffeelle ja maailmaa parantamaan. Kummityttöni V jäisi meille ensimmäistä kertaa yökylään, neidin seuraksi. Neitokaiset olivat toivoneet Twilight-elokuvia (katsoivat ykkösen ja kaksi viimeistä) ja herkkuja. Kaikki meni ihan mahtavasti, mutta sitten keskellä yötä Nörtti herättelee mua, että nyt on tullut Yrjö kylään toiselle tytöistä. Noro piru iski kummityttöön ja neiti kiikutettiin potemaan mummolaan, kun olin ensin keskustellut aamuyöllä äitinsä kanssa puhelimessa. Myöhemmin samana päivänä kuulin, että inhottava herra Yrjö Noronen oli iskenyt myös äitiin ja pikkuveljeen. Loppu pyhät jännitettiin meillä, että mites käy. Toistaiseksi meillä ollaan norottomia.

macaron1

Lankalauantaina ajeltiin Lappeenrantaan. Siellä on Pirkko-täti, joka on ollut Nörtin elämässä aina, ei sukulaistäti, mutta tärkeä täti kuitenkin. Mahtava ihminen, ikää yli 80, asuu yksin ja touhuaa ihan mahdottomasti. Oltiin sovittu, että me viedään ruuat mennessämme, mutta niinhän siinä kävi, että meille ilmoitettiin, että ei tarvitse tuoda mitään, hän on tehnyt kaiken ja ostanut Pullin Rieskaa, josta Nörtti niin tykkää. Oli kyllä niin mukava nähdä Pirkkoa pitkästä aikaa ja viisi tuntia siellä vierähtikin ihan huomaamatta. Kotimatkalla pysähdyttiin sitten Korialla Novitan tehtaanmyymälässä.
2015-04-04 15.28.35

Lankalauantai, mikä ihana tekosyy!
2015-04-04 20.14.13

Sunnuntaina Keskenkasvuinen lähti sitten yökyläilemään serkkuni tytön luokse. Vähän jännitti, kun kuulemma ei ole paljoa yökylässä ollut. Vähän ennen kahdeksaa tytöt tiedustelivat, että saavatko lähteä käymään Ärrällä, lupa heltisi ja Keskenkasvuinen poikkesi ovenraossa hakemassa rahansa, että sai ostella hieman herkkuja. Mä jännitin koko ajan alitajuisesti, että tuleeko yöllä viesti, että nyt on Keskenkasvuinen sairastunut, mutta ei onneksi tullut. Kaikki oli mennyt ihan mielettömän hyvin ja kuulemma seuraavallakin kerralla meinaa mennä yökyläilemään. 🙂 Ihanaa kun on näitä kavereita täälläkin suunnalla.

Nyt ovat Nörtti ja Keskenkasvuinen jo menossa kohti Turkua. Vähän oli suu viistossa neidillä, kun pitää taas lähteä täältä meiltä, mutta niin se on aina. Kesällä toivottavasti neito on meillä hieman pidemmän aikaa yhteen menoon, ehtii sitten tehdä oikeasti asioita, eikä mennä kauhealla vauhdilla paikasta toiseen.

Mun hommaksi jää sitten se, että pyykkikone laulaa koko päivän, kun pyykkään lakanoita ja muuta. Tosin ajattelin, että virkkaan mahdollisimman paljon tuota torkkupeittoa, josko sen saisin valmiiksi ja yksi huivi pitäis pingottaa ja höyryttää. Tuon huivin ja toivottavasti torkkupeiton haluaisin kuvata oikein kunnolla mökillä, hieman tunnelmallisempia kuvia. Nääs.

1 kommentti


  1. Täällä jo elvytty. Henkisistäkin – kuten yökylän keskeytymisestä. Onneksi olivat neidot ehtineet hereillä ollen jo höpistä päälimmäiset.

    Kiitos kovasti yhä ja edelleen!

    Jaa niin, kerätäänkö munankuoria vielä?

    Vastaa

Vastaa