…pelkkää simaa ja serpentiinii…

Liian aikainen aamu, onneks näitä ei ole enää ihan niin usein kuin aikaisemmin. Toki sekin voi muuttua, mutta parempi näin kuin mitä aikaisemmin oli. Siltikin neljän jälkeen herääminen on ihan liian aikaista! Yritin siinä sitten jonkin aikaa saada unesta otetta, mutta kun Nörtti innostui kuorsaamaan taas kovempaa kuin laki sallii, niin eihän siitä mitään taas tullut. No, onneks on kissat joiden kanssa seurustella ja ihailla aamunsarastusta. Auringonnousut on kyllä yksi kauneimmista asioista, auringonlaskujen ohella.

Muutenkin ihanaa, miten nopeasti kevät etenee. Nurmikot alkaa vihertämään ja puiden silmut pullistuu. Eilen oli ensimmäinen iso, pulska ja aavistuksen sekava kimalainen löytänyt tiensä makuuhuoneeseen ja sitä sitten innoissaan jahtasi neljä kollia. Kukaan ei onneksi ehtinyt sitä suuhunsa napata, mutta Myrtti sai tuntumaa siihen mitä tapahtuu, kun kimalaista läppäisee tassulla. Kovasti sitä tassua sitten nuoltiin ja hoivattiin. Oiliskohan tuo oppinut jotain, epäilen!

Oli aika hyvä viikko. Tiistaina vietin melkeen kolme tuntia Medilaserin toimipisteessä Lahdessa. Kävin esitutkimuksessa Lasik-leikkausta varten. Olin ihan varma, että leikkaus ei tule onnistumaan, ton wegen takia, mutta kas kehveliä, sepä ei ole este! Joten leikkauslupa on, enää puuttuu rahat! Kolme viikkoa ennen reissua viimeistään pitäisi leikkaus tehdä, jos sen meinaa teettää ennen reissua. No, ihan heti ei homma toteutune, kun tarvittava summa ei ole mikään maailman pienin. Mutta ainakin tiedän, että sen voi tehdä ja silmälasiton tulevaisuus voisi olla edessä! Olipas se ihanaa! Onhan näitä kakkuloita jo melkeen 30 vuotta käytettykin!

Perjantaina makasin 75 minuuttia kita ammollaan hammaslääkärissä. Leukaperät on edelleen kipeät, samoin suu ja hammas. Juurihoito on iloinen asia. Oikeastaan tämä juurihoito on iloinen asia, sillä seuraavalla kerralla täytetään hammas, joten aika vähällä pääsin, kun kaks kertaa vaan rapsutettiin juuria puhtaaksi! Ja mulla kun on vielä maailman ihanin hammaslääkäri, joka ei vaan toimi ja tee, vaan kertoo koko ajan mitä tekee. Ja mikä parasta, hän ei jaarittele hammashoitajan kanssa tekemisistään. Aikoinaan kun visuria leikattiin ja mä makasin sen vihreän liinan alla, sain ilokseni kuunnella kuinka silloinen hammaslääkärini kertoili viikonlopun shoppailureissustaan assistentilleen. Vielä kerran ennen juhannusta hammaslääkäriin ja eiköhän sitten homma ole valmis.

Mä oon löytänyt Jukka Pojan, loistavaa lyriikkaa! Erityisesti biisi Kiitollisuutta on aika hieno. Se on muuten jännä, miten jotkut ihmiset saavat hyvätkin asiat tuntumaan negatiivisilta. Joka ikisestä asiasta pitää löytää se huono puoli tai pienestä asiasta pitää tehdä ihan vaan draaman vuoksi jotain järjettömän suurta, jos sitä samalla vaikka saisin hieman säälipisteitä ja huomiota! Mä olen yrittänyt kitkeä tätä pois itsestäni. Olen huomannut, että jos tuo piirre ahdistaa mua muissa ihmisissä, niin pitää tiedostaa se myös itsessä ja koittaa tehdä asialle jotain.

”Tyytyväisyys on vaikea laji
Maailma on täynnä joutavaa marinaa
Haluu haluu haluu, muttei saa mitä haluu
Sitku saa, mitä haluu, ei haluu, mitä saa.”

Tän viikon mukavimmat asiat:
Tieto mun ehdottoman lempivalokuvaajan (Sally Mann) näyttelystä Tukholmassa tänä kesänä, oi, sinne on ihan pakko päästä! Oliskohan taas Markettojen-matkan aika? 😀

Ja se toinen asia, mun Instacanvas-galleria on auki. Ai mikä? iPuhelimen Instagrammin kuvia voi ostaa canvastauluina tuota kautta. Kokoja on kolme ja toimittavat niitä ympäri maailmaa. Jokaisesta mun kuvasta tehdystä taulusta kilahtaa osa mulle. Joten tottahan toki suosittelen hankkimaan taidetta kotiin! Ja kuviahan tuonne tulee lisää sitä mukaan kun Instagrammailen ja päätän mitä kuvia tuonne laitan.

Tulevalla viikolla olen päättänyt tehdä ennakkotehtävät ja ostaa loput, puuttuvat tarvikkeet pääsykokeisiin. Eipä tuo maalaaminen enää ahdista. Näillä taidoilla mennään ja aika abstraktilla otteella. Hyvin se menee! Viimeistään sitten haastattelussa käännän kaiken edukseni. Onneksi pääsykokeet on vasta 10.5!

Meillä ei puhallella ilmapalloja, ei heitellä serpentiiniä, munkkeja ei paisteta, eikä pistetä valkoista hattua päähän! Jääkaapissa on pullo simaa ja kaapissa pari tippaleipää. Nörtti ei edes tykkää tippaleivistä! Jääkaapissa mun nimeä huhuilee myös ihana pala brie-juustoa…jokohan sitä tänään herkuttelisi!?

2 kommenttia


  1. Ei, Tanja, ei, älä vain sano, että Jukka Poika on hyvä!!!!! 🙁 Se Kari Vepsä oli ihan läpällä heitetty, se on oikeesti ihan paska biisi 🙁

    Vastaa

    1. Se niinku on silleen semisti hyvä, mut ei niin hyvä, että sen vois oikeesti myöntää!

      Vastaa

Vastaa